Máš doma neporiadok ako v tanku? Xiaomi uvádza nové robotické vysávače Robot Vacuum X10, S10 A E10

Máš doma neporiadok ako v tanku? Xiaomi uvádza nové robotické vysávače Robot Vacuum X10, S10 A E10

Spoločnosť Xiaomi dnes na Slovensku uvádza trojicu nových robotických vysávačov s dôrazom na veľmi priaznivý pomer pokročilých technológií a dostupnej ceny. O poriadok v slovenských domácnostiach sa už môžu starať aj modely Robot Vacuum X10 so samovyprázdňovacou stanicou, S10 s extra výkonom a E10 s cenou vhodnou pre každého

Xiaomi Robot Vacuum X10: Dostupná vlajková lod s vyprázdňovacou stanicou

Pre Xiaomi je Robot Vacuum X10 pokročilý robotický vysávač, ktorý svojimi parametrami uspokojí aj náročnejšieho používateľa. Hlavne takého, ktorý potrebuje povysávať rozľahlú a rôznorodú plochu a nestarať sa o vyprázdňovanie nádobky na prach. Popritom si veľmi dobre rozumie aj s pedantným mopovaním podláh.

Robot Vacuum X10 na orientáciu v priestore používa overený systém LDS (Laser Direct Structuring), ktorý pomocou neustále rotujúcej vežičky vysiela laserové lúče a ich odrazmi rozoznáva svoju polohu a aj okolie. Jeho výhodou je, že dokáže veľmi presne detegovať priestor aj pri minimálnom osvetlení miestnosti.

Máš doma neporiadok ako v tanku? Xiaomi uvádza nové robotické vysávače

Robot Vacuum X10 si vďaka saciemu výkonu až 4 000 Pa poradí aj s odolnejšimi a ťažšími nečistotami. Aj s týmto vysokým výkonom dokáže na jedno nabitie vysávať až 3 hodiny. To vďaka batérii s kapacitou 5 200 mAh.

Robot Vacuum X10 dokáže utierať podlahu 80 minút pomocou nádrže s objemom 200 ml, ktorej tok je elektricky riadený a tak po vysávači neostávajú mokré stopy.


Prečítaj si tiež: TEST: Vlajkový Xiaomi 13 vstupuje na trh a nie je to iba fotomobil


Špeciálnou funkciou nového modelu X10 je kompatibilita so samovyprázdňovacou stanicou, ktorá je priamo v balení. Funguje ako dobíjacia stanica, ale jej hlavnou funkciou je automatické vyprázdnenie nádoby na nečistoty z vysávača do vreciek v stanici. Tieto vymeniteľné vrecká s objemom 2,5 litra vystačia až na 60 vysávaní. O tento vysávač sa prakticky netreba starať aj dlhé týždne.

Oproti konkurencii navyše prichádzajú s novým dvojkanálovým čistením. Na spodnej strane vysávača sú až dva otvory. Pri zaparkovaní do samovyprázdňovacej stanice sa cez jednu nečistoty ťahajú z vysávača do vrecka. Druhým sa zároveň tento vzduch do vysávača tlačí, takže vyprázdnenie je rýchlejšie a precíznejšie. Všetko pri výkone až 17 000 Pa.

Máš doma neporiadok ako v tanku? Xiaomi uvádza nové robotické vysávače Robot Vacuum X10, S10 A E10

Robot Vacuum X10 sa dá, samozrejme, ovládať aj cez mobilnú aplikáciu. V nej si jednoducho a prehľadne zvolíte v ktorej miestnosti má kedy vysávač pracovať. Prípadne tieto pokyny zadáte cez asistentov Amazon Alexa či Google Assistant.

Model Xiaomi Robot Vacuum X10 sa dá zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od 3. apríla za 499 EUR.

Xiaomi Robot Vacuum S10: Vylepšené mopovanie

Aj táto novinka používa LDS (Laser Direct Structuring) navigáciu podobne ako model X10. Vie sa presne orientovať v priestore aj v šere a rozoznáva prekážky, nízky nábytok a aj oblasti, z ktorých by mohol vysávač spadnúť. Systém LDS dokáže snímať kompletný 360-stupnový priestor v okruhu až 8 metrov.

Máš doma neporiadok ako v tanku? Xiaomi uvádza nové robotické vysávače

S vylepšeným podvozkom sa však dokáže dostať cez prahy dverí vysoké až 2 cm. V aplikácii Xiaomi Home/Mi Home si môže každý používateľ presne označiť každú miestnosť a podľa toho nastaviť harmonogram vysávania alebo mopovania. Prípadne jednoducho vyznačiť hranice oblastí, ktorým sa má vysávač vyhýbať.


Bude ťa zaujímať: Máš iPhone a chceš si vyskúšať Samsung Galaxy S23? Je na to apka Try Galaxy


Je vybavený silným motorom so sacím výkonom 4 000 Pa, čo v priemere o polovicu viac než u porovnateľnej konkurencie.

Pri mopovaní vysávač vytvára stopu v tvare písmena Y a rovnomerne čistí celú umývanú plochu. S nadštandardnou 3 200 mAh batériou dokáže fungovať až 130 minút na jedno nabitie.

Máš doma neporiadok ako v tanku? Xiaomi uvádza nové robotické vysávače Robot Vacuum X10, S10 A E10

Samozrejmosťou je podpora ovládania cez mobilnú aplikáciu s možnosťou vytvárania virtuálnych stien či ovládanie virtuálnymi asistentkami Amazon Alexa a Google Assistant.

Model Xiaomi Robot Vacuum S10 je v predaji prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od 3. apríla za 299 EUR.

Xiaomi Robot Vacuum E10: Veľký výkon v malom balení

Robot Vacuum E10 je ideálny robotický vysávač s funkciou mopovania pre domácnosti, ktoré hľadajú pokročilé funkcie a vysoký výkon za dostupnejšiu cenu.

Máš doma neporiadok ako v tanku? Xiaomi uvádza nové robotické vysávače

Novinka používa na mapovanie domácnosti systém vSLAM (Visual Simultaneous Localization and Maping). Dohora smerujúca kamera pod uhlom 137 stupňov neustále sleduje kde sa vysávač nachádza a zároveň čo všetko je v jeho okolí. Výhodou tejto formy navigácie je znížený profil robotického vysávača len 8 cm. Je tak stavaný na vysávanie a mopovanie aj pod nábytkom na nízkych nohách.

Motor so sacím výkonom až 4 000 mAh je stále dostatočne výkonný aj na zber ťažších nečistôt, a to aj z kobercov. Vďaka batérii s kapacitou 2 600 mAh dokáže vďaka vylepšenej správe energie na jedno nabitie fungovať až 110 minút.

Robot Vacuum E10 podporuje tiež funkciu troch režimov intenzity mopovania s elektricky dávkovanou vodou, takže pri mopovaní dokáže vyčistiť aj odolnejšie škvrny a nepoškodí citlivejšie povrchy.

Model Xiaomi Robot Vacuum E10 sa dá zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku od 3. apríla za 199 EUR. 

Promo akcia

Zákazník, ktorý si zakúpi niektorý z nových robotických vysávačov získa zľavový kupón na nákup vybraného mobilného telefónu platný do ukončenia promo obdobia, ktoré trvá od 3. apríla do 23. apríla 2023.

Výška zľavového kupónu pre mobilne telefóny je nasledovná:

Xiaomi Robot Vacuum E10 – zľavový kupón v hodnote 30 eur na Redmi 12C 32 GB (štandardná cena 119 eur) alebo kupón (len na mi-store.sk) v hodnote 40 eur na Xiaomi Scooter 3 Lite (štandardná cena 349 eur)

Xiaomi Robot Vacuum S10 – zľavový kupón v hodnote 40 eur na Redmi 12C 64 GB (štandardná cena 139 eur) alebo kupón (len na mi-store.sk) v hodnote 60 eur na Xiaomi Scooter 3 Lite (štandardná cena 349 eur)

Xiaomi Robot Vacuum X10 – zľavový kupón v hodnote 100 eur na Xiaomi 13 8/256 GB (štandardná cena 999 eur) alebo (len na mi-store.sk) na Xiaomi Scooter 3 Lite (štandardná cena 349 eur)

Xiaomi Robot Vacuum X10 Xiaomi Robot Vacuum S10 Xiaomi Robot Vacuum E10
Navigácia LDS LDS vSLAM
Batéria 5 200 mAh 3 200 mAh 2 600 mAh
Sací výkon 4 000 Pa 4 000 Pa 4 000 Pa
Kapacita zásobníka na nečistoty 550 ml 450 ml 450 ml
Kapacita zásobníka na vodu 200 ml n/a n/a
Podpora mobilnej aplikácie áno áno áno
Elektrické dávkovanie vody áno áno nie
Dobitie a pokračovanie vo vysávaní áno áno áno
cena 499 eur 299 eur 199 eur
Zdroj: TS
Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár