TEST: Lenovo Yoga Slim 7i Pro X. Jeden a pol kilový notebook s RTX 3050

TEST: Lenovo Yoga Slim 7i Pro X. Malý, ľahký notebook s vysokým herným výkonom

Keď hľadáte herný notebook, zvyčajne si predstavujete čosi mohutné, ťažké, veľké a hlučné. O modeli Lenovo Yoga Slim 7i Pro X neplatí ani jedno z týchto prídavných mien

Kovové kompaktné telo

Základnou myšlienkou modelu je dostať vysoký herný výkon do kompaktného a ľahkého notebooku. To však neznamená šetrenie na materiáloch. 14-palcový displej je zasadený do hliníkového tela a od bežného ultrabooku, ktorý na najvyšších detailoch nespustí ani Solitaire, ho na prvý pohľad nič neodlišuje.

TEST: Lenovo Yoga Slim 7i Pro X. Malý, ľahký notebook s vysokým herným výkonom

To môže byť zlá správa pre tých, ktorí sa radi píšia extravagantným dizajnom herných notebookov. Pre ostatných je to však v poriadku.

Napriek relatívne malému telu sa podarilo výrobcovi umiestniť reproduktory po bokoch klávesnice a vďaka tomu si majiteľ môže vychutnať zvuk poháňaný technológiou Dolby Atmos.

TEST: Lenovo Yoga Slim 7i Pro X. Malý, ľahký notebook s vysokým herným výkonom


Keď dočítaš, mrkni sa na toto: TOP 10 technologické memes, ktoré vás minulý týždeň najviac pobavili


Keďže ide o príšlušníka radu Yoga, čakali sme nejaké funkcie z oblasti konvertibility. Yoga Slim 7i Pro X však patrí do podskupiny výkonných ľahkých zariadení pre kreatívcov.

TEST: Lenovo Yoga Slim 7i Pro X. Malý, ľahký notebook s vysokým herným výkonom

Dokáže vyklopiť displej celkom dozadu a tým to končí. Nečakajte dotykové funkcie či možnosť oddelenia od klávesnicovej časti. Ide však o herný notebook, takže to ani nevadí.

Silné parametre a vysoký herný výkon

Na testovanie sme mali konfiguráciu s procesorom Intel Core i7, 16 GB RAM a grafikou NVIDIA RTX 3050. Určite vám je jasné, že pri tejto konfigurácii si hry užijete. Keďže súčasťou kúpy notebooku je predplatné GamePass na 3 mesiace zadarmo, skúšali sme aj graficky náročné pecky ako Atomic Heart či Forza Horizon 5. Ako sme očakávali, nebol žiadny problém a všetko šliapalo krásne plynulo.

Forza v 3K na najvyšších detailoch utiahla hrateľných cca 30 fps, ale znížením rozlíšenia tu skutočne o nič neprídete a získate vyšší framerate.


Prečítaj si tiež: Máš doma neporiadok ako v tanku? Xiaomi uvádza nové robotické vysávače Robot Vacuum X10, S10 A E10


Jediný nedostatok je, že na 14″ displeji to proste nie je celkom ono. Na druhej strane máte v ruke prenosný herný stroj, ktorý vám umožní hrať graficky náročné špičkové hry prakticky kdekoľvek. Navyše má 1 TB SSD, takže ich máte kam ukladať a okrem hrania môžete pracovať, sledovať filmy alebo čokoľvek iné. Táto konfigurácia vás neobmedzí.

Rozlíšenie displeja je 2 880 x 1 800p, čo výrobca nazval rozlíšením 3K. Pri takejto uhlopriečke by však podľa nás, stačilo aj FullHD, keďže rozdiel asi ťažko postrehnete. Na druhej strane obnovovacia frekvencia 120 Hz, to už je iná káva a to sa k hrám vyslovene hodí.

Hrať plynulo s ray-tracingom vo vysokom rozlíšení na notebooku, to je riadna frajerina.

Asi si domyslíte, že s takýmito parametrami produkuje Slim 7i Pro X aj riadnu porciu tepla. To je pravda, zahrieva sa riadne, no našťastie je konštrukcia dizajnovaná tak, že chladenie odvádza teplo hlavne za notebook a klávesnicová časť sa nijako zvlášť neprehrieva.

TEST: Lenovo Yoga Slim 7i Pro X. Malý, ľahký notebook s vysokým herným výkonom

Hlučnosť chladenia je pritom prijateľná. Notebook sa snaží ju držať na uzde až dokiaľ ho dlhšie a výraznejšie nezaťažíte. A aj tak je možné hry hrať ďalej na reprákoch a nepotrebujete slúchadlá.


Tiež zaujímavá recenzia: TEST: HONOR Magic5 Lite vydrží 3 dni nabitý a zažil aj nechcený crashtest


Kvalitná kamera a Windows Hello

Príjemné prekvapenie bola kvalitná kamera s fyzickým vypínačom na boku klávesnicovej časti, rozlíšením FHD a infračerveným snímaním. Možno si poviete „no a?“, ale v praxi je to super!

Nielen, že pri videohovoroch bude druhá strana čumieť na to, ako kvalitne vás vidí, ale môžete využiť funkciu Windows Hello, ktorá pre vás notebook odomkne rozpoznaním vašej ctenej tváre aj v tme. Je tu tiež vypínateľná funkcia, pri ktorej stačí odklopiť displejovú časť a notebook hneď ide do štartu.

Takže keď si chcete zahrať, uchopíte Yogu do rúk, odklopíte a už sa o nič nestaráte. Sama naštartuje až na plochu Windows 11 a keď od nej odbehnete, automaticky sa uspí, aby šetrila energiu. Keď sa vrátite, spozná vás a odomkne sa. Funguje to vynikajúco.

Výrobca udáva, že by mal model Yoga Slim 7i Pro X vydržať nabitý až do 17 a pol hodiny. To sa nám nepotvrdilo, najmä ak často hráte hry. Ale aj pri strednej a vyššej záťaži vydrží určite minimálne päť až šesť hodín prevádzky na jedno nabitie.


Toto si nenechaj ujsť: Asus prichádza s brutálnym herným tabletom ROG Flow Z13 v limitovanej edícii. Procesor Core i9 a grafika RTX 4070


Možno sa hodí dodať, že ako pri každom hernom notebooku – najvyšší výkon dosiahnete až po pripojení na adaptér a do siete, takže hrať hry v prevádzke na batériu nie je ideálne, aj keď je to možné.

Verdikt Lenovo Yoga Slim 7i Pro X

Pri používaní modelu Yoga Slim 7i Pro X sme si užívali hlavne kombináciu malého tela, vysokého výkonu a komfortu používania. Pokiaľ hľadáte prenosný kompaktný plnokrvný herný stroj s nenápadným dizajnom, toto môže byť správna voľba. Ostrý 3K displej s ohybom až celkom vzad, kvalitný zvuk a plynulo hrané špičkové herné pecky (navyše s GamePass na 3 mesiace zadarmo). Čo viac dodať?

Hodnotenie: 90%

Ocenenie TOP Produkt

Ocenenie udeľujeme hlavne za úžasný pomer výkon/kompaktnosť

Výhody:

  • kvalitný 3K 120 Hz displej
  • dobrý zvuk
  • vysoký výkon aj v graficky náročných v hrách
  • vysoký výkon ukrytý v malom tele (iba 1,45 kg)
  • 1 TB SSD
  • komfort používania
  • kvalitná kamera

Nevýhody:

  • pre niekoho nenápadný dizajn
  • produkcia veľkého množstva tepla
  • 14″ displej môže byť na gaming dosť malý

Cena: 1 619 € / 38 000

Notebook Yoga Slim 7 Pro X na recenziu poskytla spoločnosť Lenovo.

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár