Motorola edge 40 pro má edge displej a maximálnu vodeodolnosť

motorola edge 40 pro: bezchybný dizajn spojený s neobmedzeným výkonom

Spoločnosť Motorola oznamuje uvedenie nového smartfónu motorola edge 40 pro. Tento smartfón vyniká krásou a pohodlím štvorcového zaobleného prevedenia s nekonečnými okrajmi, prevratnou rýchlosťou najnovšej mobilnej platformy Qualcomm Technologies – Snapdragon® 8 Gen 2, trojitým systémom fotoaparátov s vysokým rozlíšením a efektívnou batériou s ultrarýchlym nabíjaním

Dizajn edge 40 pro, ktorý je súčasťou rodiny edge, je vytvorený pre bezkonkurenčné pohodlie. Veľký podiel na tom má bezokrajový displej, ktorý je zaoblený na všetkých stranách, vďaka čomu je symetricky dokonalý. Dôraz sa tak kladie na obsah zariadenia, nie na rámy alebo šmuhy. S povrchovou úpravou proti odtlačkom prstov na prednej strane a zamatovou skleneným krytom s úpravou proti odleskom na zadnej strane je edge 40 pro krásny a takisto sa pohodlne drží.

Zariadenie je chránené sklom Corning® Gorilla® Glass Victus® pre extra ochranu pred poškriabaním, kontaktom s ostrými predmetmi a pádmi. Navyše, každá strana je nádherne zladená s tenkým, precízne brúseným hliníkovým rámom a dokonca aj kryt fotoaparátu nadobudol nový odvážny vzhľad, pričom stále dokonale zapadá do celkového dizajnu telefónu.

Certifikácia IP68 poskytuje ochranu pod vodou až do 1,5 metra v sladkej vode po dobu až 30 minút, čo znamená, že používatelia sa už nemusia obávať, ak ich zariadenie náhodou spadne do vody. Bezokrajový 6,67-palcový FHD+ pOLED displej má tiež rýchlu obnovovaciu frekvenciu 165 Hz pre bezproblémové skrolovanie obsahu, hranie hier a prepínanie medzi úlohami.

motorola edge 40 pro: bezchybný dizajn spojený s neobmedzeným výkonom

Okrem svojho dizajnu je nový motorola edge 40 pro vybavený mobilnou platformou Snapdragon® 8 Gen 2, ktorá prináša o 35 % lepší výkon CPU, o 25 % lepší výkon GPU a o 40 % vyššiu energetickú účinnosť ako jeho predchodca. Vďaka tejto platforme si používatelia budú môcť vychutnať plynulejšie fungovanie aplikácií bez oneskorenia a energetickú účinnosť, ktorá spotrebuje menej energie a optimalizuje výdrž batérie.


Keď dočítaš, mrkni sa na toto: Sparky je robotický pes s umelou inteligenciou, ktorý má byť mäkký ako skutočný


Motorola edge 40 pro je tiež vybavený pamäťou LPDDR5X RAM a UFS 4.0, najpokročilejšou generáciou pamäte RAM a úložiska, ktoré zvyšujú celkovú rýchlosť a efektivitu zariadenia. Vďaka 256 GB vstavaného úložiska je k dispozícii dostatok priestoru pre fotografie, filmy, skladby, aplikácie a hry.

Zachyťte úchvatné detaily pomocou trojitého systému fotoaparátov s vysokým rozlíšením

Najnovší smartfón Motorola edge prichádza s trojitým systémom fotoaparátov s vysokým rozlíšením na zachytávanie úchvatných snímok a videí. Hlavný fotoaparát s vysokým rozlíšením 50 Mpx obsahuje optickú stabilizáciu obrazu, ktorá je nevyhnutná pre fotografie bez otrasov, a okamžité zaostrovanie na všetky pixely – ktoré poskytuje o 32x viac zaostrovacích pixelov v porovnaní s tradičným PDAF. Výsledkom je rýchlejší a presnejší výkon pri akomkoľvek svetle.

Edge 40 pro tiež prichádza s ultraširokouhlým fotoaparátom s rozlíšením 50 Mpx s Macro Vision a portrétovým fotoaparátom s rozlíšením 12 Mpx a 2-násobným portrétovým teleobjektívom, takže používatelia môžu zachytiť všetko od ohromujúcich krajiniek až po extrémne priblíženie a lichotivé zábery.

Na selfie je edge 40 pro vybavený fotoaparátom so 60 Mpx rozlíšením s kognitívnym obrazovým signálovým procesorom Snapdragon, ktorý využíva pokročilú umelú inteligenciu (AI) na rozdelenie každej scény do rôznych segmentov. Vďaka tomu sa prvky, ako je obloha, budovy, krajina a tóny pleti, optimalizujú nezávisle, čím sa dosiahne väčšia presnosť farieb a vernejšia fotografia.

S týmto novým smartfónom môžu používatelia priamo na svojom zariadení nahrávať aj videá v kinematografickej kvalite, či už v krištáľovo čistom rozlíšení 8K alebo v rozlíšení 4K HDR10+, aby do svojich záberov dostali viac ako miliardu odtieňov farieb.


Bude ťa zaujímať: Panika? Elon Musk, Steve Wozniak a ďalší vizionári žiadajú OKAMŽITE zastaviť umelú inteligenciu


Okrem toho spoločnosť Motorola predstavuje softvérové funkcie, ktoré oživujú výnimočný hardvér fotoaparátu tohto zariadenia, vrátane nových režimov snímania videa, ktoré inšpirujú kreativitu, ako napríklad:

  • Režim nočného videnia pre video: Pri natáčaní videí v prostredí so slabým osvetlením môžu používatelia prepnúť do režimu Nočného videnia pre video, aby zachytili jasnejšie zábery s väčšími detailmi, lepšou čistotou a presnejšími farbami.
  • Uzamknutie horizontu: Pri extrémnych športoch, ako je jazda na horskom bicykli alebo lyžovanie, táto funkcia udržiava zábery používateľa stabilizované a uzamknuté na horizonte – dokonca aj pri otáčaní smartfónu až o celých 360° počas akčných scén.
  • Automatické zaostrovanie so sledovaním objektu vo videu: Používatelia môžu túto funkciu zapnúť, aby bol objekt krištáľovo čistý a zaostrený, aj keď sa pohybuje v zábere.
  • Funkcia Video Portrét (bokeh): V režime Video si používatelia môžu vybrať Video Portrait, nastavenie bokeh, ktoré automaticky rozostrí pozadie videí pomocou nového algoritmu založeného na umelej inteligencii, čím sa dosiahne krásne pozadie s jemným rozostrením za objektom.

Okrem týchto funkcií očakávajte úžasné snímky a videá pri používaní niektorých aplikácií sociálnych médií, ktoré teraz priamo z aplikácií podporujú špecifické funkcie fotoaparátu Motorola, ako je duálne snímanie, ultraširokouhlý záber a teleobjektív.


Zaujímavá novinka: Asus prichádza s brutálnym herným tabletom ROG Flow Z13 v limitovanej edícii. Procesor Core i9 a grafika RTX 4070


Získajte výnimočný audiovizuálny zážitok poháňaný neuveriteľnou výdržou batérie a najrýchlejším nabíjaním TurboPower™

Motorola edge 40 pro je vybavený 125W nabíjaním TurboPower™, ktoré smartfónu dodá energiu na celý deň len za šesť minút a úplne ho nabije za 23 minút. Vďaka 4600 mAh batérii a vyššej energetickej účinnosti mobilnej platformy Snapdragon je edge 40 pro schopný získať viac ako 30 hodín energie na jedno nabitie. Podporuje tiež 15W bezdrôtovú nabíjačku (bezdrôtová nabíjačka sa predáva samostatne) a 5W bezdrôtové zdieľanie energie.

motorola edge 40 pro: bezchybný dizajn spojený s neobmedzeným výkonom

Výkonná batéria umožňuje používateľom vychutnať si všetku zábavu, ktorú edge 40 pro ponúka, a prakticky bezokrajový 6,67-palcový displej pOLED. A  kombinácia obnovovacej frekvencie 165 Hz, HDR10+ a Dolby Vision® prináša filmy, televízne programy a hry na filmovej úrovni.


Prečítaj si tiež: Ako chutia guličky z mamutieho mäsa? Austrálska firma ich má


Úchvatný zážitok z displeja by mal dopĺňať výkonný zvuk. Preto je edge 40 pro poháňaný technológiou Dolby Atmos® a dvoma veľkými stereo reproduktormi. S najnovším smartfónom Edge predstavuje Motorola aj Moto Spatial Sound, vďaka ktorému je zvuk vychádzajúci z reproduktorov zariadenia alebo slúchadiel ešte pôsobivejší a vypĺňa priestor okolo používateľov, či už počúvajú hudbu, sledujú filmy alebo hrajú hry.

Jedinečné softvérové funkcie spoločnosti Motorola posúvajú používateľský zážitok na vyššiu úroveň

Spoločnosť Motorola je známa tým, že udržiava operačný systém svojich zariadení čo najčistejší, no zároveň sa snaží zahrnúť zmysluplné doplnky, ktoré zlepšujú používateľskú skúsenosť s jej zariadeniami. Motorola edge 40 pro beží na systéme Android 13 a prichádza s jedinečnými zážitkami Motorola vrátane jednoduchých gest, vlastných nastavení zábavy a/alebo možnosti prispôsobenia podľa štýlu každého používateľa.

Navyše je kompatibilný s platformou Ready For, ktorá uvoľňuje výkon smartfónu – či už na hranie hier na väčšej obrazovke, využitie funkcií fotoaparátu ako webkamery alebo bezproblémové pripojenie smartfónu k počítaču.

Edge 40 pro ponúka široký balík bezpečnostných funkcií vrátane ThinkShield, Moto Secure a Family Space. ThinkShield pomáha chrániť telefón na všetkých úrovniach, chráni ho pred malvérom, phishingom a inými hrozbami, zatiaľ čo Moto Secure slúži ako centrum ochrany súkromia a zabezpečenia na kontrolu ochrany zariadení v aplikáciách a nastaveniach Android a Motorola.

Family Space dáva používateľom možnosť vytvoriť si na zariadení určený „bezpečný priestor“, kde sa deti môžu učiť a hrať sa. To zahŕňa nastavenie limitov času na obrazovke, ovládanie, ktoré aplikácie sú prístupné, a dokonca vytváranie viacerých profilov, aby každý mohol používať zariadenie tak, ako chce.


Zasmej sa: TOP 10 technologické memes, ktoré vás minulý týždeň najviac pobavili


Nový smartfón motorola edge 40 pro je kompatibilný aj s inteligentnými okuliarmi Lenovo ThinkReality A3, riešením rozšírenej reality (AR) a virtuálnej reality (VR) pre pracovníkov kdekoľvek na svete. Ľahké, výkonné a všestranné okuliare ThinkReality A3 zvyšujú produktivitu kancelárskych profesionálov a priemyselných pracovníkov v malých firmách alebo globálnych podnikoch.

Inteligentné okuliare pomáhajú transformovať prácu na mnohých úrovniach podniku – od prispôsobených virtuálnych monitorov a 3D vizualizácie až po pracovné postupy s podporou AR a pohlcujúce školenia.

Dostupnosť

Smartfón motorola edge 40 pro bude dostupný v najbližších dňoch s cenou začínajúcou od 899 EUR.

Zdroj: TS
Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár