Smart okuliare rizzGPT založené na GPT-4 vám našepkajú čo povedať na rande

Tieto smart okuliare rizzGPT založené na GPT-4 vám našepkajú čo povedať na rande

Smart okuliare ako vynález existujú už relatívne dlho. Nepútajú priveľa pozornosti, no s príchodom umelej inteligencie, ktorú by mnohí neúspešní „kasanovovia“ potrebovali, sa to môže zmeniť

Šikovné smart okuliare dostali názov rizzGPT (na Google sme zistili, že pod rovnakým názvom možno nájsť aj iné veci) a za ich skonštruovaním stojí partia študentov zo Stanfordovej univerzity.

Keďže sú postavené na jazykovom modeli umelej inteligencie GPT-4 od OpenAI, sú schopné našepkávať svojmu majiteľovi správne slová nielen počas rande, ale napríklad aj počas pracovného pohovoru či pri hádke s manželkou (tam by sme však nestavili na vaše víťazstvo ani s umelou inteligenciou na vašej strane).

Ako našepkávacie smart okuliare fungujú

Okuliare rizzGPT počúvajú rozhovor s druhou osobou a následne vám odporúčajú, čo by ste mohli povedať, aby sa konverzácia vyvíjala pozitívnym smerom.

Prístroj posiela odpočuté slová priamo četbotovi, ktorý v priebehu sekúnd generuje odporúčané odpovede. Napríklad počas pracovného pohovoru by bolo šikovné, ak by vás ktosi varoval pred tým, čo nepovedať a odporúčal by vám odpovede, ktoré špecialistu na HR potešia.


Prečítaj si tiež: Elon Musk založil novú firmu na vývoj umelej inteligencie s názvom X.AI


Odpovede sa zobrazujú na malom displeji pre jedno oko a môžu byť okuliarmi aj nahlas prečítané. Tím, ktorý stojí za rizzGPT vraví, že ide o „charizmu vo forme služby“.

Prečo to nebude také ľahké

Má to však aj negatíva a je takmer ťažké určiť, ktorým začať. V prvom rade ide asi o konštrukciu. Systém je založený na monokli, ktorý môžete nasadiť na akékoľvek okuliare. Asi netreba zdôrazniť, že pokiaľ váš partner či partnerka v konverzácii čosi také uvidí, bude sa pýtať o čo ide.

S tým súvisí aj fakt, že pokiaľ týmto spôsobom s niekým komunikujete, bolo by etické upozorniť ho na to. Čím sa vaša v podstate neférová výhoda tajného našepkávania stratí.


Tiež zaujímavé: Tesla má škandál: Pracovníci zdieľali intímne fotky z kamier v autách a bavili sa na nich


Napokon, keď vám ktosi alebo čosi napovedá, čo máte povedať, ak nie ste špičkový herec zvyknutý na čítačku, asi budete koktať a váš prejav bude neprirodzený a plný zvláštnych prestávok.

To by vám asi na prvom rande nielen nepomohlo, ale skôr uškodilo. Stačí si pozrieť video v tvíte a všetko vám bude jasné.

Takže môžeme konštatovať, že ak sa niekedy takýto zaujímavý vynález dostane do praxe, bude tomu musieť prechádzať ešte dlhý vývoj.

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár