29-ročný muž pobodal 11-ročného chlapca, ktorý ho nazval NPC

29-ročný muž pobodal 11-ročného chlapca, ktorý ho nazval NPC

Nadávky sú rôzne – silnejšie, slabšie, vulgárne. V tomto prípade došlo ku kurióznemu incidentu, keďže chlapec nazval kohosi NPC, čo je skratka pre non playable character

NPC teda znamená postavu, ktorú v hre riadi počítač, nemožno za ňu hrať a často iba postáva a nič nerobí, až kým si k nej neprídete po úlohu. Môže preto pôsobi hlúpo, nesamostatne, naprogramovane…

Možno teda použiť NPC ako nadávku? V americkom štáte Washington sa ukázalo, že áno. Na internete sa tento výraz ako urážka nejaký čas už používa. Toto je však prvý prípad, o ktorom vieme, kedy sa to stalo v reálnom svete.

Čo sa vlastne stalo

Incident sa odohral v okolí obchodného reťazca Dollar Tree, ktorý sa zameriava na diskontné ceny. 29-ročný Joshua David Pence stál v blízkosti priechodu pre chodcov, keď ho 11-ročný Joshua Federov s 13-ročným kamarátom Johnym pokrikmi nazvali NPC. Keďže v tomto kontexte môže ísť o urážku inteligencie, muž to zobral až veľmi osobne a na deti vytiahol nôž.

29-ročný muž pobodal 11-ročného chlapca, ktorý ho nazval NPC

Následne ich začal naháňať smerom do obchodu a 11-ročného Joshuu zasiahol niekoľkokrát. Zranenia sa nachádzali v oblasti pľúc a pečene, mladík preto skončil na intenzívke.


Prečítaj si tiež: Smart okuliare rizzGPT založené na GPT-4 vám našepkajú čo povedať na rande


Bol prevezený do nemocnice, incident však, našťastie, prežil a Pence bol obžalovaný z dvojnásobného útoku. Jedno obvinenie má na krku za útok nožom a druhé za útok na dieťa.

Rodičia zraneného chlapca vytvorili zbierku na GoFundMe, aby pokryli náklady na jeho ošetrenie.

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár