Zbohom, WinRAR! Zaplati… ehm… stiahli sme si ťa všetci

Zbohom, WinRAR! Zapl... ehm... stiahli sme si ťa všetci

Windows pridáva dlho očakávanú natívnu podporu pre rôzne formáty komprimovaných súborov, vrátane RAR, tar, 7z a gz. Táto významná aktualizácia prinesie používateľom množstvo výhod a uľahčí im prácu s archívmi priamo v operačnom systéme

S touto novou funkcionalitou sa používatelia už nebudú musieť spoliehať na externé programy na rozbaľovanie a komprimovanie súborov, čo zaručuje plynulejší a efektívnejší zážitok.

Windows sa tak pridáva k ostatným moderným operačným systémom, ktoré už dlhšie podporujú tieto rozšírené formáty. Je skutočne ohromujúce, že táto zmena prichádza až teraz, keďže ZIP formát, ktorý sa objavil už v roku 1989, bol podporovaný Windowsom už dlhú dobu. RAR súbory, ktoré existujú od roku 1993, a 7z formát, ktorý sa objavil v roku 1999, však zostali bez natívnej podpory zo strany Windowsu až doteraz.


Prečítaj si tiež: Aj ty máš pocit, že v hrách nie sú realistické zbrane? Porovnali sme realitu s fikciou


V minulosti bolo pre používateľov nevyhnutné inštalovať externé programy na prácu s týmito formátmi. Prípadne museli používať alternatívne nástroje, ako napríklad 7-Zip či WinRAR, ktoré poskytovali potrebnú podporu.

S príchodom natívnej podpory týchto formátov sa nepríjemnosť konečne odstráni a používatelia budú mať jednoduchší prístup k týmto súborom priamo prostredníctvom vstavaných nástrojov operačného systému.


Bude ťa zaujímať: TEST: Monitor AGON AG275QZ má 27″ a 270 Hz. Nie je to priveľa?


Nová aktualizácia Windowsu prinesie nielen podporu týchto formátov, ale aj vylepšenia výkonu komprimácie a dekomprimácie.

Vývojári zabezpečili, že používatelia budú mať rýchlejší a efektívnejší spôsob práce s týmito archívmi. Toto je významné zlepšenie pre všetkých, ktorí pravidelne manipulujú s veľkými súbormi a potrebujú rýchle a spoľahlivé nástroje na kompresiu a rozbaľovanie.

Text: ChatGPT
Edit: Peter Vnuk
Zdroj: PCGamer

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár