Vedeli ste, že TP-Link má robotické vysávače Tapo? Ovládajú sa mobilom aj hlasom

Spoločnosť TP-Link uvádza na trh dva modely robotických vysávačov s mopom. Modely Tapo RV30 a Tapo RV10 dokážu vďaka pokročilým automatickým funkciám a rôznym režimom sania precízne povysávať a vytrieť všetky bežné druhy povrchov. Oba roboty spolupracujú s hlasovými asistentmi Amazon Alexa alebo Google Asistent. Ovládať ich môžete aj zo smartfónu pomocou bezplatnej aplikácie Tapo, ktorá je dostupná v češtine a slovenčine

Tapo RV30

Model Tapo RV30 je vďaka špičkovému saciemu výkonu až 4200 Pa navrhnutý pre hlbšie čistenie. Zvládne odstrániť bežné nečistoty a prach usadený v kobercoch. S navigačnými systémami LiDAR a Gyroskop si dopodrobna zmapuje interiér, pričom zabráni opomenutiu určitého priestoru a zároveň zamedzí opakovanému upratovaniu. Rovnako efektívne funguje aj za tmy.

Robot presne detekuje bežné predmety, ktoré sa nachádzajú na podlahe, pri stene a pod skriňami. Vie si poradiť s drobnými prekážkami, ako sú prahové lišty či okraje kobercov. Zároveň je vybavený senzorom, ktorý zamedzí pádu zo schodov.

Vysávač s mopom je vybavený batériou s kapacitou 5000 mAh, ktorá poskytuje až 5 hodín nepretržitej práce na jedno nabitie, čo je pre väčšinu domácností úplne dostačujúci čas na jedno upratovanie. Za takú dobu totiž zvládne vyčistiť až 360 m². Po dokončení sa automaticky vráti do nabíjacej stanice, kde sa dobije. Potom prípadne nadviaže s upratovaním tam, kde skončil. Prístroj je počas upratovania veľmi tichý vďaka šikovnému trojitému potlačeniu zvuku. Nebude tak rušiť členov domácnosti, ani prípadných domácich miláčikov. Rodičia určite ocenia detský zámok.


Prečítaj si tiež: TEST: Dlhodobo som používal Lenovo Legion S7. Herný notebook s RTX 3060 v tenkom tele? Takto to dopadlo


Inteligentný vysávač Tapo RV30 je navrhnutý ako pomocník, ktorý zvládne väčšinu činností sám. Ukladá si do pamäte viacposchodové mapy, čo sa hodí vo väčších domoch. Individuálne je možné nastaviť plán upratovania pre každú miestnosť zvlášť v rôznych režimoch, je možné využívať virtuálne steny a samozrejme je možné vytvárať automatizované časové rozvrhy na upratovanie.

Vedeli ste, že TP-Link má robotické vysávače Tapo? Ovládajú sa mobilom aj hlasom

Tapo RV10

Model Tapo RV10 sa vyznačuje precíznym plánovaním dráhy s kľukatým profilom pri upratovaní, čo zvyšuje jeho účinnosť oproti vysávačom s náhodne volenou dráhou. Disponuje štyrmi režimami sania pre rôzne potreby s ohľadom na druh podlahy. S výkonom 2000 Pa, ktorý automaticky prispôsobí danému povrchu, si poradí s nečistotami ako na tvrdých podlahách, tak na kobercoch.


Bude ťa zaujímať: Zbohom, WinRAR! Zaplati… ehm… stiahli sme si ťa všetci


Kombinácia vysávača a mopu dokáže precízne odstrániť aj priľnuté nečistoty alebo mastnotu v kuchyni, a to vďaka elektronickému čerpadlu, ktoré dávkuje vodu v troch rôznych úrovniach podľa typu podlahy. Takto zvládne s batériou, ktorá má kapacitu 2 600 mAh veľmi ticho upratovať až 3 hodiny na ploche až 200 m². Pokiaľ sa vysávač počas činnosti vybije, automaticky sa vráti do nabíjacej stanice a následne pokračuje tam, kde prestal.

Vie prekonať prahy a konce kobercov, zatiaľ čo schodiskám sa vyhne. Nastavovať je možné virtuálne steny, a to pomocou voľne dostupnej aplikácie Tapo. Vysávač je tiež možné ovládať pomocou hlasových asistentov.

Kľúčové parametre modelu TP-Link Tapo RV30:

• hypersanie s výkonom 4200 Pa
• duálny navigačný systém LiDAR a Gyroskop
• 3-úrovňové mopovanie pre dôkladné upratovanie
• veľká kapacita batérie 5000 mAh pre 5 hodín upratovania
• automatické nabíjanie
• automatická regulácia výkonu
• plány upratovania
• hlasové ovládanie

Kľúčové parametre modelu TP-Link Tapo RV10:

• efektívne plánovanie dráhy s kľukatým profilom
• podpora Gyroskopu
• sací výkon 2000 Pa
• 3-úrovňové mopovanie pro dôkladné upratovanie
• veľká kapacita batérie 2600 mAh pre 3 hodiny upratovania
• automatické nabíjanie
• automatická regulácia výkonu
• hlasové ovládanie

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár