TEST: Herné kreslo Endorfy Scrim hýčka moju ri…adne dobre sa na ňom sedí

TEST: Herné kreslo Endorfy hýčka moju ri...adne dobre sa na ňom sedí

Poznáte tie kreslá z obchodných domov, ktoré ak máte sedavé zamestnanie alebo hráte hry, sa po roku menia na trhací kalendár? Vyzerajú ako keby prežili 2-3 „šteklivé akcie“ pod Borisom z parlamentu. Tak kreslo Endorfy Scrim je úplne iná káva a ja som sa z nej napil

Konštrukcia udrží aj milovníka „mekáča“

Nie, že by som bol slon, ale v prvom rade som sa zaujímal o hmotnosť, s ktorou môžem svoje ctené pozadie usadiť na nové herné kreslo Endorfy.

Nosnosť je údajne 120 kilogramov, takže ten steak môžete pokojne dojesť, ale s tou tatarkou opatrne…

Skutočne cítiť, že konštrukcia je veľmi pevná a pokiaľ všetko počas montáže zatiahnete správne a po 14 dňoch znova dotiahnete, ako odporúča výrobca, nič nebude vŕzgať.

Inštalácia je nenáročná, všetko je označené a skrutky sú dokonca osobitne zabalené podľa typu, takže sa vám určite nezamenia. Na montáž však treba dve osoby, čo môže byť pre introvertného hráča problém.


Prečítaj si tiež: Autosalón v Nitre a MSR v ešportoch opäť v plnej sile. Užite si 2 obľúbené podujatia za cenu jedného lístka


Ale s tým Endorfy nič nenarobí, budete musieť požiadať toho milého pána v slipoch od fontány na námestí alebo pokladníčku z Tesca, aby vám prišli pomôcť. A sledovali, ako sa na poskladanom kresle budete krásne točiť.

Možnosti nastavenia široké ako diaľnica do Trnavy

Zadnú časť kresla možno sklopiť až prakticky do ležiacej polohy. Ako konkrétne to využijete, to už je na vašej fantázii. Napríklad na stream pre platformu IbaVentilátory by sa to určite hodilo. Väčšina bude asi pri pozeraní filmov a seriálov uprednostňovať výrazný náklon dozadu a pri hraní zase dopredu. To sa robí jednou pákou umiestnenou vpravo.

Klasické výškové nastavenie hydrauliky je takisto vpravo, ibaže o trošku nižšie ako bežne. Nič nové.

Najviac prispôsobiteľné sú opierky rúk, ktoré sú plastové. Na jednej strane ide o výhodu. Bežné opierky bývajú vyplnené mäkkou výstelkou a pokryté koženkou či textíliou. Výstelka sa časom utlačí a nie je výnimočný stav, kedy vám skrutky či klince pichajú zospodu do ruky. To tu nehrozí, plast je mäkký a relatívne pohodlný. Na druhej strane bývajú textilné opierky predsa len komfortnejšie.


Bude ťa zaujímať: Logitech G prichádza s novým vybavením e-športového radu PRO


Opierky možno nastavovať podľa niekoľkých osí, vrátane výšky, takže si ich každý prispôsobí podľa seba. Subjektívne sa mi nepáčilo, že ich možno pomerne ľahko pootočiť aj bez stlačenia príslušného tlačidla, takže sa pohnú napríklad aj pri silnejšom opretí o stôl. Cvaknú a skočia o polohu ďalej.

Verdikt – kreslo Endorfy Scrim

Celkovo som s kreslom Endorfy aj po niekoľkých mesiacoch používania vysoko spokojný. Povrch je pokrytý kombináciou textílie a koženky, čo je príjemné riešenie.

Tvarovanie sedáka je ergonomické ako v aute a aj keď mám vyše 80 kilogramov, vidno, že je tu pomerne veľká rezerva na objemnejšie telo.

O správne držanie tela sa stará bedrová opierka, ktorú možno posúvať a prispôsobiť ju svojim vlastným krivkám. To isté platí aj o opierke na krk, takže opäť kombinácia pohodlia a prispôsobiteľnosti.

Asi viete, že veci zvyknú byť dobré chvíľku, keď sú nové a potom to už nie je taká sláva. Kreslo Endorfy som testoval niekoľko mesiacov, aby som vám poskytol čo najobjektívnejší názor. Za ten čas absolútne nič nevŕzga, nejaví žiadne známky opotrebovania (používam ho každý deň celé hodiny, som geek) a hydraulika funguje normálne.

Hodnotenie: 93%

Ocenenie TOP Produkt

Ocenenie udeľujeme hlavne za pevnú konštrukciu a potenciál dlhej životnosti

Výhody:

  • jednoduchá a rýchla inštalácia
  • pevná konštrukcia, ktorá nevŕzga
  • potenciál dlhej životnosti
  • množstvo nastaviteľných a prispôsobiteľných prvkov
  • celkové pohodlie

Nevýhody:

  • plastové opierky rúk nie sú práve najpohodlnejšie
  • cena nie je práve ľudová

Cena: cca 300 € / 6 700 Kč (cena sa môže líšiť aj podľa farby)

Kreslo Scrim RD na recenziu poskytla spoločnosť Endorfy.

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár