HONOR V Purse je najtenší skladací telefón a vyzerá ako kabelka

HONOR V Purse je najtenší skladací telefón a vyzerá ako kabelka

Globálna technologická značka HONOR včera v Šanghaji v Číne predstavila HONOR V Purse. Výnimočne tenký a módny skladací smartfón je navrhnutý tak, aby v zloženom stave meral iba 8,6 mm a v rozloženom stave 4,3 mm, vďaka čomu stanovil nový rekord a stal sa najtenším skladacím smartfónom

Spoločnosť HONOR tak po prvýkrát zmenila koncept na komerčný produkt, len krátko po oznámení HONOR V Purse na tohtoročnom veľtrhu IFA. HONOR V Purse je prepojením módy a technológií, ktoré mení koncept „phone-to-purse“ na realitu a definuje tým úplne novú kategóriu technológií. Zároveň prináša milovníkom módy nové štýlové možnosti.

„Dnešní spotrebitelia sa zaujímajú o módny digitálny životný štýl,“ hovorí George Zhao, CEO spoločnosti HONOR. „Aby sme vyšli v ústrety ich potrebám, HONOR definoval novú budúcnosť smartfónov a predstavil koncept HONOR V Purse, ktorý kombinuje špičkové inovácie s elegantným dizajnom. HONOR V Purse je dôkazom nášho odhodlania neustále skúmať nové a odvážne faktory, ktoré formujú dobu, aby sme držali krok s najnovšími trendami životného štýlu budúcnosti. Stane sa tak inšpiráciou pre novú generáciu smartfónov hodných prehliadkového móla, ktoré sa nepodobajú ničomu na dnešnom trhu.”

Najtenší skladací telefón na svete

Spoločnosť HONOR sa zamerala na čo najtenšie a najľahšie skladacie prevedenie a podarilo sa jej dosiahnuť nový rekord. HONOR V Purse má v zloženom stave iba 8,6 mm a v rozloženom stave len 4,3 mm. S hmotnosťou iba 214 g je nový „purse phone“ rovnako ľahký ako bežný smartfón, navyše ale ponúka používateľom všestrannosť veľkej skladacej obrazovky, bez záťaže na rozdiel od bežných skladacích telefónov.

Výnimočná tenkosť je výsledkom prelomového dizajnu, za ktorým stojí úplne nový pánt od spoločnosti HONOR – ten tvoria super pružiny s hrúbkou 1,2 mm a miniatúrne prevody, ktoré majú priemer iba 1,73 mm. Pánt tiež využíva nový skladací mechanizmus a je vybavený patentovanou oceľou HONOR, ktorá ponúka neuveriteľnú robustnosť pri zachovaní vynikajúcej ľahkosti.


Prečítaj si tiež: TEST: Herné kreslo Endorfy Scrim hýčka moju ri…adne dobre sa na ňom sedí


S novinkou HONOR V Purse sa váš smartfón plynule premení na dokonalý tzv. phy-gitálny módny doplnok, a to vďaka prispôsobiteľným dizajnom s neustále zapnutým displejom (AOD), ktoré napodobňujú dizajn kabelky presne podľa vášho výberu. Široký výber vymeniteľných remienkov a retiazok, ktoré sa k HONOR V Purse pripínajú na kĺb, vám umožní nosiť smartfón cez rameno alebo ho nosiť v ruke ako bežnú kabelku. Rozloženie smartfónu je zážitok sám o sebe, pretože spona odomkne displej s príjemným cvaknutím, rovnako ako keď otvárate svoju obľúbenú listovú kabelku.

Nositeľné fotoštúdio

Model HONOR V Purse by sa dal označiť aj ako fotoštúdio, ktoré môžete nosiť všade sebou. Je totiž vybavený 50Mpx snímačom IMX800 pre hlavný fotoaparát. Veľká obrazovka môže slúžiť ako pomocné svetlo, s ktorým jednoducho zachytíte nádherné portréty, alebo môžete obrazovku sklopiť a použiť ako digitálny hľadáčik, vďaka ktorému sa môžete vidieť, zatiaľ čo si zadným fotoaparátom spravíte selfie. 12Mpx ultraširokouhlý a makro fotoaparát v jednom dodávajú výkonnému hlavnému fotoaparátu všestrannosť a umožňujú mu zachytávať úchvatné scenérie a široké skupinové snímky, na ktoré sa ľahko zmestí aj veľká skupina ľudí, rovnako ako extrémne priblíženie, ktoré odhalí detaily, ktoré si voľným okom často ani nevšimnete.

Fotoaparát HONOR V Purse, vylepšený o technológiu HONOR Image Engine, podporuje 0,6x, 0,8x, 1x a 1,3x digitálny zoom, vďaka ktorému je možné stvárniť rôzne štýly portrétov. Pre špecializovaných fotografov portrétov je k dispozícii aj špeciálny portrétový režim s možnosťou prepínania medzi 1x a 2x zoomom. Algoritmus AI Skin Color pri fotoaparáte HONOR V Purse inteligentne rozjasňuje pleť a rozmazáva svetlé body na pozadí, čím vytvára efekt bokeh a pomáha zhotovovať portréty štúdiovej kvality kedykoľvek a kdekoľvek.

7,71 palca dokonalej kvality obrazu

HONOR V Purse je vybavený najmodernejším 7,71 palcovým flexibilným displejom OLED s rozlíšením 2K, ktorý podporuje špičkový jas 1 600 nitov. V kombinácii s antireflexnou vrstvou, ktorá prepúšťa viac svetla a znižuje tak jeho odrážanie, zostáva obrazovka jasná a čitateľná aj na slnečnom svetle.

Algoritmické optimalizácie navyše umožňujú, aby displej HONOR V Purse mal jas iba dva nity, takže nočné čítanie bude pre vaše oči rovnako príjemné ako pre vašu myseľ. HONOR V Purse podporuje celý rad funkcií ochrany očí HONOR, ktoré si spotrebitelia obľúbili, vrátane 2 160Hz PWM Dimming, ktorá prakticky odstraňuje škodlivé blikanie obrazovky, a tiež Dynamic Dimming a Circadian Night Display, ktoré minimalizujú únavu očí, spôsobenú dlhodobým používaním smartfónu a vplyv sledovania displeja pozde v noci  na vylučovanie hormónu melatonínu, ktorý zlepšuje kvalitu spánku.


Tu sme mediálny partner: Autosalón v Nitre a MSR v ešportoch opäť v plnej sile. Užite si 2 obľúbené podujatia za cenu jedného lístka


HONOR V Purse je tiež vybavený technológiou Super Dynamic Vivid Display, ktorá zvyšuje jas všetkých zobrazovaných objektov. Prostredníctvom grafického spracovania sú obrázky, videá a neanimované prvky používateľského rozhrania vylepšované individuálne. Túto technológiu je možné aplikovať na celý systém alebo na vybrané okná aplikácií a zaistiť tak väčšiu vizuálnu vernosť, zobrazenie obsahu s lepším dynamickým kontrastom a vyšším jasom.

Aby spoločnosť HONOR splnila vyššie požiadavky na odolnosť obrazovky skladacích telefónov s vonkajším displejom, navrhla pre HONOR V Purse viacúrovňové riešenie ochrany obrazovky. Zariadenie je dôkladne vystužené, aby vydržalo každodenné opotrebenie, pričom obrazovka aj spona boli testované na 200 000 rozložení a otvorení a prešli radom testov odolnosti proti nárazom a oderu. Spoľahlivý HONOR V Purse je prvým skladacím telefónom s vonkajším displejom, ktorý získal päťhviezdičkovú certifikáciu odolnosti proti pádu celého prístroja a päťhviezdičkovú certifikáciu odolnosti proti nárazu displeja od poprednej svetovej testovacej, inšpekčnej a certifikačnej spoločnosti SGS.

Kremíkovo-uhlíkové batérie: bežkyne na dlhú trať

Dve kremíkovo-uhlíkové batérie zabudované v modeli HONOR V Purse spolu poskytujú celkovú kapacitu 4 500 mAh, aby udržali krok s dnešným online životným štýlom.

Kremíkovo-uhlíkové články, ktoré integrujú priekopnícku technológiu spoločnosti HONOR pre zber náboja pri nízkom napätí, majú prepracované obvody a nový vybíjací systém, ktorý poskytuje o 360 % viac náboja v porovnaní s tradičnými systémami batérií na báze grafitu a umožňuje HONOR V Purse

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár