5 dôvodov, prečo si kúpiť smart hodinky

5 dôvodov, prečo si kúpiť smart hodinky

Tvrdenie, že smart hodinky sú iba pre športovcov, je už dávno pasé. Vďaka neustálemu vývoju funkcií aj dizajnu sa smart hodinky stávajú mimoriadne užitočným pomocníkom pre každodenný život nás všetkých

To si uvedomuje aj výrobca Huawei, ktorý nedávno predstavil svoj najnovší model Watch GT 4. Používatelia ich totiž môžu využiť cez deň na monitorovanie aktivít a zdravia, a aj počas noci, kedy monitorujú kvalitu spánku. V neposlednom rade sú aj štýlovým módnym doplnkom, ktorý doplní každý váš outfit. Tu je päť dôvodov, prečo sa ich oplatí mať na zápästí.

Komplexné monitorovanie zdravia

Návšteva lekára je pre mnoho ľudí nepríjemnou nutnosťou. Odbery, injekcie, meranie tlaku, to všetko sú strašiaci, ktorým sa, žiaľ nie je dobré vyhýbať. V dnešnej dobe je však možné sledovať svoje zdravie zo zäpastia a v reálnom čase, a to pomocou smart hodiniek. S cieľom poskytnúť používateľom tie najlepšie zdravotné funkcie a údaje pracuje Huawei na neustálom zlepšovaní a vývoji vlastných technológií. Novinka Huawei Watch GT 4 disponuje najnovšou verziou funkcie TruSeen 5.5+, ktorá zahŕňa viackanálový algoritmus na vylepšenie signálu.

Vďaka tomu získavajú používatelia o 30% presnejšie údaje o zdraví svojho srdca. Táto funkcia umožňuje napríklad meranie srdcového tepu, okysličenie krvi či EKG.

Novinka prichádza aj s vylepšeným TruSleep 3.0, ktorý používateľom poskytuje informácie o spánkových cykloch a spolu s funkciou monitoringu spánku im dopomáha k úprave ich spánkových návykov. To zahŕňa aj funkciu Sleep Breathing Awareness ktorá sníma nepravidelnosti dýchania počas noci.


Prečítaj si tiež: AQ Ultima sú česko-slovenský high-end bez kompromisov za 81 599 €


Watch GT 4 tiež vynikajú vylepšenou správou menštruačného cyklu 3.0, ktorá analyzuje a sníma fyziologické ukazovatele nositeľky, ako je tepová frekvencia počas spánku, telesná teplota, frekvencia dýchania a ďalšie, aby bolo možné predpovedať menštruačný cyklus. Táto technológia dosahuje v predikciách prvých menštruačných dní o 15 % väčšiu presnosť ako bežné smart hodinky v tomto odvetví. To ocenia najmä ženy, ktoré sa stretávajú s menej pravidelnými cyklami.

Už vám nič neutečie

Smart hodinky výrazne zlepšujú pohodlie používateľa vďaka šikovným funkciám, ako je príjem správ a posielanie rýchlych odpovedí, príjem hovorov či povolenie tretích strán pre prístup k hudbe, navigácii a ďalším. Ešte dôležitejšie je, že smart hodinky Huawei Watch GT 4 poskytujú používateľom až 2-týždňovú výdrž batérie, čím prekonávajú mnoho bežných smart hodiniek. Vďaka hodinkám tak budete neustále v obraze, bez toho, aby ste museli mať telefón v ruke. Keď vám dorazí nová správa, nový e-mail či zavolá kolega, hodinky vás ihneď upozornia.

5 dôvodov, prečo si kúpiť smart hodinky

Huawei Watch GT 4 je možné navyše spárovať so zariadeniami iOS aj Android, takže ich môžu pokojne používať vlastníci všetkých telefónov bežiacich na týchto operačných systémoch. Zároveň zaisťujú, že vaše dáta sú vždy chránené, čo používateľom dodáva pocit istoty.

Telefón si pokojne môžete nechať na stole pri upratovaní, v kabelke pri práci alebo vo vrecku pri tréningu. Takmer všetko zvládnete ovládať a sledovať na svojom zápästí a mať tak voľné ruky pre dôležitejšie činnosti.


Nech ti neunikne: TEST Lenovo Smart Paper: Je ten papier skutočne taký múdry?


Štýlový módny doplnok

Smart hodinky si mnoho ľudí spája so športovým dizajnom, ktorý však nie je príliš estetický. Nové smart hodinky Huawei Watch GT 4 predstavujú odvážny krok vpred v oblasti módy a prichádzajú s elegantnými a štýlovými prvkami tradičných hodiniek. Na prvý pohľad totiž pôsobia ako klasické luxusné hodinky. Navyše ich zaobstaráte hneď v dvoch veľkostiach – 46 mm v nápaditom osemhrannom dizajne so silným a robustným zovňajškom a 41 mm v elegantnom a minimalistickom dizajne pripomínajúcom luxusný šperk.

Hodinky Huawei Watch GT 4 vynikajú predovšetkým svojou nadčasovosťou, vďaka čomu sa hodia k rôznym štýlom, osobnostiam či príležitostiam. Dostupné sú celkovo v siedmych farebných variantoch. Nadšenci robustnejších hodiniek si môžu k 46 mm ciferníku vybrať nadčasový oceľový alebo hnedý kožený remienok.

Na výber majú aj štýlový model Rainforest v zelenej farbe alebo klasický čierny gumový remienok. Menší model hodiniek s veľkosťou ciferníka 41 mm, ktorý je určený skôr na dámske zápästie, ponúka dvojfarebný remienok Piano Key, elegantný zlatý milánsky náramok alebo klasický biely kožený remienok. Výhodou je, že každý používateľ si nájde to svoje, presne podľa svojho štýlu. Navyše si môžete hodinky ďalej personalizovať, napríklad zmenou ciferníka. Na výber ich je z viac ako 25 000 a sú dostupné v galérii.


Zaujímavé: Blog: Život se Samsung Galaxy S23


Fitness pomocník a motivátor

Každý z nás má niekedy problém s motiváciou k pohybu. Smart hodinky sú ale dobrým stimulátorom na cvičenie, pretože vás upozornia, aby ste sa viac hýbali alebo sa postavili ak dlho sedíte. Navyše hodinky Huawei Watch GT 4 posúvajú zážitok zo športovania na novú úroveň a predstavujú používateľom nové funkcie, ktoré ich budú motivovať k ešte lepším výsledkom. Hodinky disponujú vylepšenou funkciou Activity Rings, ktorá používateľom zobrazuje denné štatistiky ako sú spálené kalórie, dĺžka cvičenia či aktivita v stoji.

Vďaka tomu majú dokonalý prehľad o svojich denných aktivitách. Funkcia navyše disponuje medailovým systémom, ktorý používateľa oceňuje za dosiahnutie nových športových míľnikov a rekordov. To vás motivuje k uzavretiu všetkých troch každodenných krúžkov. Okrem toho máte prístup k viac ako 100 športovým režimom, vrátane populárnych športov ako je pádlovanie a dokonca aj e-športy.

Na Huawei Watch GT 4 nedá dopustiť ani medzinárodne uznávaná módna ikona a fitness trénerka Pamela Reif. Tá ich využíva nielen počas svojich tréningov, ale aj počas svojich každodenných činností. Hodinky jej pomáhajú lepšie pochopiť svoj zdravotný stavv, ale aj v podčiarknuť jej osobný štýl.

Zdravý životný štýl na dosah

Sledovať svoj denný príjem kalórií a to, či sa stravujete zdravo a vyvážene, nie je ľahká úloha. Preto sú Huawei Watch GT 4 prvými smart hodinkami spoločnosti Huawei, ktoré predstavujú funkciu na sledovanie kalórií s názvom Stay Fit. Funkcia využíva zdravotné údaje v reálnom čase, čím používateľom pomáha zvládať ich kalorický príjem a poskytuje im odporúčania, ktoré sú na mieru prispôsobené ich potrebám.


Po prečítaní skús aj toto: TEST: Herné kreslo Endorfy Scrim hýčka moju ri…adne dobre sa na ňom sedí


Používatelia si jednoducho nastavia svoje ciele, či chcú priberať alebo chudnúť, akú majú aktuálnu váhu a aká je ich výška, hodinky potom podľa zadaných údajov pripravia kalorický plán priamo na mieru. Používateľ si potom iba zapisuje, čo v daný deň zjedol. Watch GT 4 sú tak výborným pomocníkom v dodržiavaní zdravej stravy.

Hodinky sú dostupné na slovenskom trhu v celkovo siedmich verziách, ich cena podľa sa líši podľa typu remienka a začína na sume 249 eur.

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár