TIP na darček: Motorola Edge 40 Neo. Vodeodolnosť, 144 Hz a 12 GB RAM za túto cenu?

Motorola Edge 40 Neo má byť cenovo dostupnejšia verzia Edge 40 Pro. Boli sme zvedaví, aké kompromisy musel výrobca urobiť, aby dosiahol nižšiu cenu. Zdá sa, že žiadne, čo by zamrzeli…

Čo môže byť lepší darček pod stromček, ako smartfón? Asi len balík peňazí či členstvo v SNS… To druhé vám neposkytneme, aby sme vám neublížili, ale v tom prvom vám vieme poradiť.

Krásna modrá priťahuje pohľady

Edge 40 Neo je jedným slovom štýlový.

Existuje vo viacerých farebných vyhotoveniach, no my sme ho mali v bledomodrej, ktorá teraz fičí. Telefónu dáva dynamický a mladistvý nádych spojený s na okrajoch zaobleným edge displejom, takže vyzerá ako vlajková loď, aj keď ňou nie je.

TIP na darček: Motorola Edge 40 Neo

Konštruktéri do tejto farby odeli prakticky všetko, čo sa dalo, okrem objektívov foťákov a displeja. A práve preto to pôsobí tak cool.

TIP na darček: Motorola Edge 40 Neo

Za zmienku stojí, že zadná časť telefónu je z nepravej kože.

Výrobca ju nazýva veganskou, no nechceme vás zmiasť, aby ste si nemysleli, že je Edge 40 Neo jedlý 🙂

Odolnosť proti vode a 12 GB RAM

Ako prvá nás zaujala odolnosť proti vode podľa protokolu IP68. Takže keď vám čľupne do vane pri kúpaní sa s vianočným kaprom, nič sa nedeje. Môžete si pokojne ďalej fotiť… ehm… bublinky a šupinky.

TIP na darček: Motorola Edge 40 Neo
Na fotke to veľmi nevidno, ale zadná časť je pórovitá nepravá koža

Operačná pamäť s kapacitou 12 GB je riadna bomba, keďže to nemajú ani niektoré vlajkové lode a ani mnohé stolové PC.


Prečítaj si tiež: Herná recenzia Total War: Pharaoh – cesta faraóna


Je to dostatok pamäte na otváranie množstva aplikácií naraz, takže si na svoje prídu hlavne tí, čo na telefóne zvyknú robiť viacero vecí súčasne. Komu by to nestačilo, môže si pridať ešte ďalšie 3 GB z úložiska, ale komu by – do kelu – nestačilo 12 GB?

Výkonný procesor a 144 Hz displej

O pohon sa stará procesor MediaTek Dimensity 7030, ktorý je porovnateľný so Snapdragonom 8 Gen 1. Ten poháňal minuloročné vlajkové lode viacerých značiek, takže ide o špičkový procesor.

Úložisko na úrovni 256 GB je dnešný príjemný štandard, takže bude dosť miesta na ukladanie videí či hier. Displej má uhlopriečku 6,55″, rozlíšenie FHD+ 2400 x 1080p a hustotu 402 ppi. Áno, znamená to presne to, čo si myslíte. Že je displej typu AMOLED krásne ostrý a pokrýva vyše 90 percent prednej časti telefónu.

Navyše má obnovovaciu frekvenciu 144 Hz, takže hry a videá budú z toho profitovať. Treba povedať, že medzi 120 a 144 Hz sme v praxi nevideli výrazný rozdiel, to však nevadí, keďže už 120 Hz je super.


Bude ťa zaujímať: Herná recenzia Hunt: Showdown – Prežijete do konca?


Moto Edge 40 Neo fotí výborne

Príjemne na nás zapôsobil aj 50MP fotoaparát, ktorý robí ostré zábery so správnou sýtosťou farieb a realistickými odtieňmi. Posúďte sami:

Nechýba možnosť vytvárať makrofotografie, takže ak si budete chcieť vyfotiť trebárs aj chlpy na zadku, môžete. Nemusí byť váš, ale nech je to so súhlasom jeho majiteľa či majiteľky!

Moto Edge 40 Neo
Makrofotka listu
Nočná makrofotka myši a podložky

Ako vidno, treba si len dať pozor na zaostrenie.

Napokon dodáme, že sa model veľmi rýchlo nabíja a na 50 percent kapacity batérie sa dostanete už za približne 15 minút. Výdrž je pri tom výborná a ak nebudete držať mobil nonstop v ruke, môže vám vydržať aj dva dni.


Nech ti neunikne: TIP na darček: Herná klávesnica Logitech G Pro X TKL Lightspeed


Telefón by mal mať dva upgrady OS, čo v jeho prípade znamená prechod na aktuálny Android 14 a neskôr 15.

TIP na darček: Motorola Edge 40 Neo

Tí, ktorí radi pracujú na telefóne ako na počítači, majú možnosť využiť podporu Ready For, pri ktorej pripojíte monitor, klávesnicu a myš a máte hotové pracovisko.

Verdikt Motorola moto Edge 40 Neo

Edge 40 Neo je super TIP na vianočný darček. Spadá do kategórie cenovo dostupných pre obyčajného smrteľníka, má vynikajúce parametre a štýlový dizajn. Cool farba, nepravá koža, 12 GB RAM, 144 Hz displej a super foťák asi poteší hlavne mladšiu kategóriu majiteľov. Hodí sa však prakticky do každej ruky. Takže sa pohnite, už nezostáva veľa času na „Milý Ježiško, …“.

TIP na darček: Motorola Edge 40 Neo

Och, a ešte dve veci – súčasťou balenia je obal vo farbe telefónu, ktorý chráni zadnú časť a niektorí predajcovia majú akciu s kávovarom. Upozorníme aj, že nie všade majú dostupné všetky farebné odtiene a ten zelený je tiež parádny.

Hodnotenie: 5/5

Ocenenie TOP Produkt

Ocenenie udeľujeme hlavne za pomer cena/výbava

Výhody:

  • štýlový dizajn a živé farby
  • parádny edge AMOLED displej
  • 144 Hz
  • 12 GB RAMky na apky
  • výborný foťák
  • odolnosť proti vode podľa IP68
  • rýchle nabíjanie
  • podpora Ready For
  • dlhá výdrž
  • pomer cena/výbava

Nevýhody:

  • niekomu môže vadiť edge displej
  • do menšej ruky sa veľmi nehodí

Cena: 450 € / 11 000

Smartfón moto Edge 40 Neo poskytla na test spoločnosť Motorola.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár