Polda 2 remástr prichádza a my ho otestujeme

Polda 2 remástr prichádza a my ho otestujeme

Mnohí z vás určite poznajú túto českú klasiku. Herná séria Polda je legendárna, nedávno sme mali možnosť vyskúšať si jej siedme pokračovanie a ako malý predvianočný darček pre hráčov prichádza Polda 2 remástr

Časy, kedy československému hernému trhu kraľovali advenútry ako 7 dní a 7 nocí, Horké léto či práve Polda, sú už preč. Na druhej strane point and click adventúra ako žáner má stále svojich priaznivcov, ktorí nemusia za každú cenu niekomu rozťahovať črevá po obrazovke či drviť plechy v automobilových pretekoch. Radšej zapoja mozog, užijú si príbeh a sem-tam sa zasmejú.

Hlavný hrdina, polda Pankrác, je dostatočne akčný aj vo svojom „adventúrnom“ obore. No… Povedzme to priamo – väčšinou má skôr šťastie a prípady, ktoré rieši, sa občas riešia tak trochu samy. Aby sme mu však nekrivdili, detektívny talent mu predsa len nechýba. Bez neho by mu to asi nevydržalo na sedem pokračovaní, však? Mimochodom, krátka vsuvka práve v titule Polda 7 sa venovala druhej hre.

K nej sa teraz vrátime a asi je to správna voľba, kedže ju mnohí hráči označujú za najlepšiu časť série. Opäť nás čaká skvelý profi dabing Luďka Sobotu, Petra Nárožného či Jiřího Lábusa. Opäť nás čakajú viac aj menej podarené vtípky, z ktorých väčšinu asi pochopí iba Čech alebo Slovák. A neminú nás ani hlášky typu “Taky jsem chtěl bejt hipík, ale máma mi to nedovolila”.

Hra bola kompletne graficky prepracovaná tak, aby sa dala hrať aj na ultrawide monitoroch a nanovo vznikli tiež animácie. Tvorcovia zo Zima software proste urobili všetko preto, aby fičala aj na moderných PC. Preto by si to mal užiť veterán, ktorý dvojku hral, aj úplne nový hráč, pre ktorého prívlastok remástr nič neznamená.


Prečítaj si tiež: TIP na darček: Motorola Edge 40 Neo. Vodeodolnosť, 144 Hz a 12 GB RAM za túto cenu?


O čom to je? Nuž, Pankrác musí vyriešiť záhadu mestečka Marsyas, kde sa rozbehla technológia klonovania ľudí. Klonujú sa politici, vedci aj známe osobnosti a práve keď sa chystá súťaž o naklonovanú Miss, stane sa zločin.

Polda 2 remástr

Polda 2 remástr vychádza 12. 12. 2023 a vznikol na základe mimoriadne úspešnej crowdfundingovej kampane na HitHit. Vyzbieralo sa vyše 1,8 milióna korún, čo je približne 75-tisíc eur. Už čoskoro sa preto môžete tešiť na recenziu na TechGuruSK.cz. Keby ste sa nevedeli dočkať, pôvodnú hru v mobilnej verzii si môžete vyskúšať aj na Google Play či Apple App Store.

Trailer ako ochutnávka:

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár