Samsung Galaxy S23 FE štartuje. Má vlastnosti vlajkovej lode za dostupnejšiu cenu

Samsung Galaxy S23 FE štartuje. Má vlastnosti vlajkovej lode za dobrú cenu

Spoločnosť Samsung Electronics začína na Slovensku predávať nový Samsung Galaxy S23 FE. Epický Galaxy z radu Fan Edition nadväzuje na ikonický dizajn Galaxy S23

Najnovší prírastok do ekosystému Galaxy poteší odolným prevedením, špičkovým fotoaparátom alebo výkonným procesorom. Odporúčaná maloobchodná cena je 699 € za variant 8 GB RAM/128 GB internej pamäte a 759 € vo verzii 8 GB RAM/256 GB internej pamäte.

Populárny model ponúka parametre a kvalitu Galaxy S viacerým používateľom. Spriaznenosť s telefónmi Galaxy S23 je na prvý pohľad jasná vďaka typickému dizajnovému prevedeniu fotoaparátu, rámu alebo povrchovej úprave. Charakterizuje ho aj udržateľnosť a použitie recyklovaných materiálov na telefóne aj krabičke.


Tu sa dozvieš naše pocity z vlajkového S23: Blog: Život se Samsung Galaxy S23


Samsung Galaxy S23 FE bude k dispozícii v štyroch dizajnových farebných variantoch, ktoré ladia s kovovým rámom. V ponuke je moderná Mint, klasická Graphite, štýlová Purple alebo elegantná Cream. Ďalšie dva exkluzívne farebné varianty Tangerine a Indigo budú dostupné len na webovej stránke samsung.sk. Svoj obľúbený odtieň si tak vyberie každý podľa vlastného vkusu.

Samsung pre model Samsung Galaxy S23 FE pripravil lákavú možnosť využiť výkupnú akciu Vymeňte starý za nový, pričom k výkupnej cene starého zariadenia je možné získať bonus 120 €. Výkupná akcia platí pre obe pamäťové verzie. Podrobné informácie o akcii sú dostupné na webovej stránke novysasmung.sk.

Farby, obraz a špičková fotografia

Epickú jazdu a nové možnosti otvára displej Dynamic AMOLED 2X s uhlopriečkou 6,4 palcov. Funkcia Vision Booster optimalizuje nastavenia a postará sa o ostré detaily aj na priamom slnku, všetko automaticky podľa okolitých podmienok. Výhodnou funkciou je aj Eye Comfort Shield, ktorý chráni zrak pred škodlivým modrým svetlom. Ochranné sklo Corning Gorilla Glass 5 spoľahlivo zabráni poškodeniu na prednej aj zadnej strane telefónu. Stupeň krytia IP68 navyše zaistí, že odolá prachu aj dažďu.


Prečítaj si tiež: Máš iPhone a chceš si vyskúšať Samsung Galaxy S23? Je na to apka Try Galaxy


Hlavný fotoaparát s profesionálnym rozlíšením 50 Mpx sa zameria na plnosť a ostrosť každého snímku. Trojnásobný zoom sa zase pozrie na najdrobnejšie detaily. Galaxy S23 FE je ako stvorený pre milovníkov nočných záberov. Funkcia nočného fotografovania zaručí bohatosť farieb a ostré detaily aj pri veľmi slabom okolitom osvetlení. Možnosť manuálneho nastavenia fotoaparátu dopĺňa aplikácia Camera Assistant, ktorá upraví funkcie na mieru. K úprave fotografií pomôže taktiež vyspelá umelá inteligencia.

Gigantický výkon a výdrž

Pokročilý osemjadrový procesor Samsung Exynos 2200 zvládne hranie hier a sledovanie či natáčanie videí. Odparovacia komora zabráni výkyvom pri výkone a zaistí účinné chladenie. Batéria s kapacitou 4 500 mAh zvládne až 69 hodín počúvania alebo až 22 hodín sledovania obľúbeného obsahu. Galaxy S23 FE navyše podporuje bezdrôtové a superrýchle sieťové nabíjanie. Na polovicu kapacity je tak možné telefón nabiť už za 30 minút. 

Galaxy S23 FE
Displej 6,4” FHD+ (16,3 cm)

Dynamic AMOLED 2X

Obnovovacia frekvencia Super Smooth 120 Hz (60~120 Hz)

* Merané uhlopriečne, skutočná zobrazovacia plocha je menšia vzhľadom na zaoblené rohy a otvor objektívu fotoaparátu.
Rozmery a hmotnosť 76,5 X 158 X 8,2 mm, 209 g
Fotoaparát Ultraširoký fotoaparát 12 MPix

·        f2,2, uhol záberu 123˚

Širokouhlý fotoaparát 50 Mpix

·       f1,8, uhol záberu 84˚

Teleobjektív 8 Mpix

·       3x optický Zoom, f2,4, uhol záberu 32˚

Predný fotoaparát 10 Mpix

·        f2,4, uhol záberu 80˚

 

Procesor

Vyspelý 4 nm procesor
  *Môže sa líšiť v závislosti od krajiny a mobilného operátora.
Pamäť 8 GB + 128 GB

8 GB + 256 GB

*Dostupná kapacita úložného priestoru závisí od nainštalovaného softvéru.

*Kapacita sa môže na jednotlivých trhoch líšiť.

Batéria 4 500 mAh
*Typická hodnota podľa nezávislých laboratórnych testov. Typickou hodnotou sa rozumie priemerná odhadovaná hodnota vzhľadom na odchýlky kapacity batérie pri testovaných vzorkách podľa štandardu IEC 61960. Minimálna kapacita je 4 370 mAh. Skutočná výdrž batérie závisí od prostredia v sieti, typu využitia a pod.
Nabíjanie Káblové nabíjanie*: až 50 % asi za 30 min. s adaptérom 25 W **

Fast Wireless Charging 2.0***

Wireless PowerShare****

* Káblové nabíjanie kompatibilné s QC2.0 a AFC.
** Sieťová nabíjačka a dátový kábel sa predávajú samostatne. Odporúčame používať len originálnu nabíjačku Samsung 25 W.
*** Bezdrôtové nabíjanie je kompatibilné s WPC.
**** Systém je obmedzený na inteligentné telefóny Samsung alebo inteligentné telefóny inej značky s bezdrôtovým nabíjaním Qi, medzi kompatibilné modely patria Galaxy S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, S22 series, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Z Fold2, Note20 series, S20 series, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE and Note5. K dispozícii aj pri niektorých nositeľných technológiách, napr. Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch and Galaxy Buds. Ak klesne stav batérie pod 30 %, nemusí  Wireless PowerShare fungovať. Nemusí fungovať s niektorým príslušenstvom, obalmi či modelmi iných značiek alebo niektorými nositeľnými zariadeniami Samsung. Funkcia Wireless PowerShare môže mať vplyv na príjem signálu či dátové služby, záleží od prostredia v sieti.
Operačný systém Android 13
Siete a konektivita  5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
* Vyžaduje optimálne pripojenie 5G, líši sa na jednotlivých trhoch. Bližšie informácie má k dispozícii mobilný operátor. Skutočná rýchlosť závisí od krajiny, operátora a prostredia.

** Dostupnosť LTE modelov závisí od krajiny a mobilného operátora. Skutočná rýchlosť závisí od krajiny, mobilného operátora a prostredia.

*** Dostupnosť Wi-Fi 6E závisí od krajiny, mobilného operátora a prostredia. Vyžaduje optimálne pripojenie a Wi-Fi 6E router.

Zabezpečenie

 

Samsung Knox, Samsung Knox Vault
Odolnosť proti vlhkosti IP68
*IP68 platí pre testovacie podmienky pri ponorení do 1,5 m sladkej vody max. na 30 minút. Chráni proti prachu, nečistote a piesku. Pri namočení opláchnite a osušte. Nehodí sa na použitie na pláži alebo pri bazéne. Odolnosť proti vlhkosti a prachu môže časom zoslabnúť.
 
Zdroj: TS
Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár