Samsung Galaxy S24 príde už o pár dní a prinesie AI revolúciu

Samsung Galaxy S24 príde už o pár dní a prinesie AI revolúciu

Samsung už potvrdil, že nové vlajkové telefóny radu Galaxy S24 nám predstaví 17. 1. 2024. Na ktoré novinky sa môžeme tešiť?

Posledných niekoľko generácií nás tak trochu minuli revolúcie. Tento rok by mohol byť trochu iný a okrem zvyšovania výkonu a kapacít nás zrejme čaká väčšie sústredenie sa na umelú inteligenciu (AI).

Nové displeje, viac RAM a umelá inteligencia

Dizajn Galaxy S24 má byť podobný súčasnému S23, displeje sa však budú odlišovať. Tradične prídu tri verzie, čiže Samsung Galaxy S24, S24 Plus a najvyšší model S24 Ultra. Prvé dva menované by mali mať väčší displej oproti predchodcom, čo je možno pre niektorých aj dobrá správa. Galaxy S23 je podľa nás približne na hranici prijateľnosti práve v otázke veľkosti.

Zväčšenie S24 Plus má byť zo 6,6 na 6,7 palca, takže v praxi to asi nebude veľký rozdiel, no podľa nás môže byť.

Okrem novej veľkosti majú byť displeje v S24 a S24 Plus tiež svetlejšie (2500 nitov) a v celom modelovom rade úplne ploché, takže sa Samsung zrejme rozhodol rozlúčiť so zaoblenými edge displejmi.


Prečítaj si tiež: Samsung Galaxy S23 FE štartuje. Má vlastnosti vlajkovej lode za dostupnejšiu cenu


Model S24 Plus má prísť s o čosi vyšším rozlíšením a väčšou operačnou pamäťou. V porovnaní s S23 Plus, ktorý má 8 GB RAM, bude mať jeho nasledovník 12 GB RAM a možno predpokladať, že toto zvýšenie bude prínosom hlavne pre apky spojené s generatívnou umelou inteligenciou Galaxy AI, ktorej príchod by mal sprevádzať novú generáciu smartfónov.

Zbohom Google Assistant?

Na AI v mobiloch sme v podstate už zvyknutí, tu však pôjde o novú generáciu na úrovni ChatGPT či Microsoft Copilot. Výhody majú byť napríklad v tlmočení, takže používateľ bude môcť rozprávať vo svojej rodnej reči a telefón v reálnom čase pretlmočí jeho slová do cudzieho jazyka napríklad okoloidúcemu. Zlepšiť sa majú aj nočné fotky.

AI bude odteraz rozpoznávať objekty na fotografiách, takže si konečne budeme môcť odstrániť toho otravného fotobombastického uja na fotke, čo ukazuje prostredník…

V tejto chvíli ešte nie je isté, či tieto funkcie budú fungovať priamo v zariadení, alebo online na serveroch Samsungu. Prvá možnosť je však pravdepodobnejšia, keďže v tom by mala byť sila aj konkurenčných AI novej generácie.

Zopár menších zmien v rade S24

Zmení sa tiež niekoľko drobností, väčšinou v oblasti dizajnu a niektoré z nich si možno na prvý pohľad ani nevšimnete. Napríklad vo verzii S24 Ultra sa zmení dizajn pera S Pen na plochý tak, aby bolo možné telefón postaviť na hranu, aj keď je pero zasunuté.


Bude ťa zaujímať: Blog: Život so Samsung Galaxy S23


Tešiť sa možno na titánové šasi a zostáva dúfať, že nebude problémové pri častom dotyku ako pri konkurenčnom iPhone 15. V každom prípade to má znížiť hmotnosť S24 Ultra, jeho dvaja hliníkoví bratia titán nedostanú.

Napokon majú prísť aj nové bonusové farby – zelená, oranžová a modrá, ktoré by mali byť dostupné exkluzívne v e-shopoch Samsungu. Všeobecne majú byť k dispozícii čierna, sivá, fialová a žltá.

Ďalšie parametre sa dozviete v nasledovnej tabuľke:

Samsung Galaxy S24

Všetky tieto informácie vrátane fotografií sú zatiaľ nepotvrdené a môžu sa zmeniť. Sledujte s nami Samsung Galaxy Unpacked 2024 už 17. januára (leden) a dozviete sa oficiálne novinky.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár