POCO X6 Pro, X6 a M6 Pro – nové telefóny pre generáciu Z

Spoločnosť POCO, obľúbená značka medzi mladou generáciou technologických nadšencov, začína rok 2024 uvedením dvoch aktualizovaných mobilných zariadení radu X a najnovšieho modelu radu M, aby umožnila generácii Z maximalizovať svoje zážitky z hrania hier, streamovania a sociálnych médií

Každá z týchto noviniek predstavuje zásadnú modernizáciu, ktorá posúva hranice trhu so smartfónmi strednej triedy a prináša technológie, estetiku a výkon na úrovni vlajkových lodí za dostupné ceny.

Po úspešnom roku 2023, v ktorom spoločnosť POCO oslávila svoje piate výročie a stretla sa s fanúšikmi a partnermi na našom historicky prvom karnevale POCO, ktorý sa konal v Thajsku, opäť zatrasieme trhom so smartfónmi. Používateľom poskytujeme všetko, čo potrebujú, a nič, čo nepotrebujú. Fanúšikom značky POCO umožňujeme užiť si prémiový výkon a vyladené hranie hier, sledovanie filmov aj tvorbu obsahu na sociálnych sieťach,“ povedal Angus Ng, vedúci produktového marketingu spoločnosti POCO Global. „Ide o technológie na úrovni vlajkových lodí, ktoré im podľa našich používateľov pomôžu maximalizovať ich digitálne zážitky v roku 2024 a neskôr.

POCO X6 Pro: Výkon a zážitok na úrovni vlajkovej lode pre náročného používateľa

POCO X6 Pro, ktorý ponúka doteraz najextrémnejší herný výkon pre smartfón série X, je vybavený novou čipovou súpravou Dimensity 8300-Ultra, ktorá stanovuje nový rýchlostný rekord pre zariadenie POCO s benchmarkom AnTuTu 1 464 228. Tento prémiový procesor prináša rýchlejší, plynulejší výkon a lepšiu energetickú účinnosť, aby sa používatelia mohli naplno ponoriť do svojich obľúbených energeticky náročných hier na dlhší čas.

POCO X6 Pro, X6 a M6 Pro - vstup do roku 2024 s novými zariadeniami pre generáciu Z

Keďže v modeli POCO X6 Pro debutujeme s procesorom MediaTek Dimensity 8300-Ultra, spotrebitelia budú mať možnosť vychutnať si celú škálu prvotriednych zážitkov a dostupných funkcií, ako sú generatívne funkcie umelej inteligencie a pamäť vlajkovej lode,“ povedal Dr. Yenchi Lee, zástupca generálneho riaditeľa divízie bezdrôtovej komunikácie spoločnosti MediaTek. „Úzko sme spolupracovali so spoločnosťou POCO na optimalizácii našej čipovej sady, ktorá poskytuje adaptívnu hernú technológiu, rýchlu konektivitu a úsporu energie, aby sme odomkli možnosti prémiových zážitkov zo smartfónov pre novú generáciu používateľov.“

Na dosiahnutie tejto rýchlosti ponúka POCO X6 Pro až 12 GB pamäte a až 512 GB úložného priestoru na plynulé používanie a plnohodnotný multitasking, ktorý používateľom umožňuje plynulo prechádzať medzi fotografovaním, úpravou videa a zdieľaním obsahu sociálnych sietí. Zariadenie sa dodáva aj s vylepšenou optimalizáciou WildBoost 2.0 pre mimoriadne rýchle a plynulé hranie hier.


Prečítaj si tiež: Poznáte výrobcu televízorov KIVI? Pôvodne vznikol na Ukrajine


Obe nové zariadenia radu POCO X6 sa môžu pochváliť aj úžasnou 6,67“ obrazovkou CrystalRes Flow AMOLED, ktorá poskytuje plynulé realistické akcie v hrách alebo videu a živé farby aj pri jasnom slnečnom svetle. Vďaka mimoriadne tenkým rámčekom je vysoký pomer obrazovky k telu zariadenia X6 Pro na úrovni 94 % zárukou zážitku na celej obrazovke a elegantného, moderného estetického vzhľadu.

POCO X6 Pro, X6 a M6 Pro - vstup do roku 2024 s novými zariadeniami pre generáciu Z

Profesionálne pôsobiaci obraz je pre dnešných digitálnych domorodcov nevyhnutnosťou. Je vybavený trojitým fotoaparátom s rozlíšením 64 Mpx a novými funkciami vrátane OIS (optickej stabilizácie obrazu), ktorá používateľom pomáha zachytiť krištáľovo čisté fotografie počas pohybu. Ďalej pridáva funkciu snímania pohybu a funkciu sledovania pohybu kamery, ktorá automaticky identifikuje a sleduje osobu, zviera alebo objekt, na ktorý sa video zameriava. To prináša skvelé výsledky pre vlogerov zachytávajúcich dychberúcu akciu pri jazde na skateboarde, tanečnej súťaži alebo v divokej prírode.

POCO X6: Nová úroveň výkonu a výbavy, ktorá nanovo definuje kategóriu strednej triedy

POCO X6, ktorý prekonáva očakávania od smartfónu strednej triedy, prináša silu a výkon, ktoré používatelia z generácie Z potrebujú na to, aby si každý deň užili naplno. Nové zariadenie je nadupané vďaka procesoru novej generácie Snapdragon® 7s Gen 2, rozšírenej pamäti a úložisku a výkonnej batérii. Používatelia si môžu vychutnať plynulé a rýchle zážitky, či už fotografujú, sledujú videá vo vysokom rozlíšení alebo hrajú hry cez deň aj v noci.

POCO X6 Pro, X6 a M6 Pro - vstup do roku 2024 s novými zariadeniami pre generáciu Z

Výbavu POCO X6 dopĺňa vylepšený displej a fotoaparát. Rovnako ako POCO X6 Pro poteší používateľov, ktorí uprednostňujú rozmernú plochu obrazovky, ako aj tvorcov obsahu, ktorí na sociálne médiá zverejňujú úžasné fotografie a videá vo vysokom rozlíšení. Rozhodujúce je, že 64 Mpx hlavný fotoaparát nového zariadenia zavádza OIS v kvalite vlajkovej lode, zatiaľ čo ďalší 8 Mpx ultraširokouhlý objektív a 2 Mpx makrokamera umožňujú fotografovi preskúmať rôzne žánre, od rozsiahlych krajiniek a skupinových fotografií až po detailné priblíženie najmenšieho hmyzu alebo nový pohľad na každodenný predmet.


Bude ťa zaujímať: Samsung Galaxy S24 prichádza s Galaxy AI. Začína nová éra smartfónov


Používatelia môžu ešte viac rozvinúť svoju kreativitu vďaka rozšírenému portfóliu filtrov a rámčekov vrátane nových retro a scénických filtrov, ktoré im pomôžu vytvoriť rôzne podoby príspevkov na sociálnych sieťach, ktoré sú nezabudnuteľné tým správnym spôsobom.

Napriek tomu, že zariadenie váži len 181 gramov, poháňa ho veľká 5100mAh (typ) batéria, ktorá podporuje 67W turbo nabíjanie. Vďaka tomu sa zariadenie nabije na plnú kapacitu za 44 minút, takže používatelia sú pripravení na neprerušované prehrávanie hudby a videa, vysokorýchlostné herné akcie a zdieľanie sociálnych sietí bez čakania.

POCO M6 Pro: Neobmedzené hranie a zážitky z pohlcujúcej zábavy za cenu strednej triedy

So silou a výkonom, ktoré sú v smartfóne strednej triedy v tejto cenovej kategórii zriedkavé, a špičkovým displejom, ktorý určite zaujme, umožňuje POCO M6 Pro mladým používateľom ponoriť sa do akcie so zábavou na cestách a prehliadaním sociálnych sietí.

Prvý 120 Hz displej Flow AMOLED v sérii s ultratenkými rámčekmi ponúka zobrazenie na celej obrazovke v špičkovej kvalite, ktoré je viac pohlcujúce a nenáročné na oči. Používatelia si budú môcť vychutnať plynulejšie posúvanie, plynulejšie animácie a lepší zážitok počas rýchlych hier a sledovania videí. Displej sa môže pochváliť aj 16x dotykom so super rozlíšením – vysoko presnou dotykovou obrazovkou, ktorá je výrazne plynulejšia a stabilnejšia ako štandardná obrazovka, čo umožňuje väčšiu rýchlosť a presnosť pri hraní hier na novej úrovni.

Novinka od spoločnosti POCO je ideálna aj na zverejňovanie príspevkov na sociálnych sieťach, pretože má vylepšený trojitý fotoaparát s rozlíšením 64 Mpx a zabudované funkcie OIS a EIS (optická a elektronická stabilizácia obrazu), ktoré používateľom pomáhajú robiť a zdieľať úžasné fotografie a videá. Systém OIS je v telefóne strednej triedy zriedkavý a znižuje chvenie a rozmazanie fotoaparátu na dosiahnutie profesionálnych výsledkov.


Toto máš prečítané? TEST: Lenovo Yoga AiO 9 je šelma s i9kou v masívnom 32″ monitore


Vďaka tomu je možné zachytiť jasnú snímku alebo plynulé video, keď je len jedna šanca zachytiť scénu, a to aj s menej ako pevnými rukami – ideálne na zabezpečenie epického záberu basketbalového zápasu. Ale čo ak sedíte trochu vzadu od ihriska s loptou? Žiaden problém vďaka 2-násobnému priblíženiu v snímači, ktoré používateľom umožňuje zachytiť ostrejšie a detailnejšie snímky z väčšej vzdialenosti.

Fotoaparát POCO M6 Pro bol ďalej aktualizovaný s ohľadom na mladú generáciu. Výkonná čipová súprava Helio G99-Ultra, ktorá sa tu predstavuje v celosvetovej premiére, je považovaná za jednu z najvýkonnejších čipových súprav na trhu vo svojom cenovom segmente. Je určený na zábavu a poskytuje vysoký výkon pri plynulých snímkových frekvenciách. Spolu so skvelou čipovou súpravou je POCO M6 Pro po prvýkrát v sérii M vybavený veľkou pamäťou a úložiskom, až 12 GB RAM a 512 GB ROM. Aj nabíjanie je rýchlejšie ako kedykoľvek predtým, s prvým 67W turbo nabíjaním v sérii, ktoré slúži na napájanie telefónu v zhone pred odchodom do práce, na štúdium alebo na nočný výlet do mesta.

Dostupnosť produktu

POCO X6 Pro sa bude dodávať v troch farbách: Čierna, žltá a sivá. K dispozícii bude vo variante: 12 GB + 512 GB.

12GB+512GB: Odporúčaná maloobchodná cena 399 EUR

POCO X6 Pro bude možné zakúpiť za zvýhodnenú cenu 359 EUR  od 11.  do 17. januára prostredníctvom oficiálnych kanálov elektronického obchodu.*

POCO X6 sa bude dodávať v troch farbách: Čierna, biela a modrá. K dispozícii bude vo variante: 12 GB + 256 GB.

12GB+256GB: Odporúčaná maloobchodná cena 299 EUR

POCO X6 bude možné zakúpiť za zvýhodnenú cenu 269 EUR od 11. do 17.  januára prostredníctvom oficiálnych kanálov elektronického obchodu.*

POCO M6 Pro sa bude dodávať v troch farbách: Čierna, modrá a fialová. K dispozícii bude aj v dvoch variantoch: 8 GB+256 GB a 12 GB+512 GB.

8GB+256GB: Odporúčaná maloobchodná cena 219 EUR

12GB+512GB: Odporúčaná maloobchodná cena 279 EUR

POCO M6 Pro bude možné zakúpiť za zvýhodnenú cenu 199, resp. 249 od 11. do 17. januára prostredníctvom oficiálnych kanálov elektronického obchodu.

POCO X6 Pro POCO X6 POCO M6 Pro
Dizajn

 

·        Rozmery: 160,45mm x 74,34 mm x 8,25 mm (8,35 mm vegánska koža)

·        Hmotnosť: 186g (190g vegánska koža)

·        Corning Gorilla Glass 5

·        IP54

·        farby: Black, Yellow, Grey

·        Rozmery: 161,15 mm x 74,24 mm x 7,98 mm

·        Hmotnosť: 181g

·        Corning® Gorilla® Glass Victus

·        IP54

·        Farby: Black, White, Blue

·        Rozmery: 161,1 mm x 74,95 mm x 7,98 mm

·        Hmotnosť: 179g

·        Corning® Gorilla® Glass 5

·        IP54

·        Farby: Black, Purple, Blue

Kamerový systém ·        64 MP hlavná kamera

–         OIS

·        8 MP ultraširokouhlá kamera

·        2 MP makro kamera

·        16 MP selfie kamera

 

·        64 MP hlavná kamera

–         OIS

·        8 MP ultraširokouhlá kamera

·        2 MP makro kamera

·        16 MP selfie kamera

 

·        64 MP hlavná kamera

–         OIS

·        8 MP ultraširokouhlá kamera

·        2 MP makro kamera

·        16 MP selfie kamera

Displej ·        120Hz 1.5K 6.67” Flow AMOLED DotDisplay

–         Rozlíšenie 1220 x 2712

–         Až do 2160Hz dotyková odozva

–         Jas: 500 nitov (typ), 1200 nitov (HBM), 1800 nitov (max)

–         Kontrast 5 000 000:1

·        100% DCI-P3 farebný gamut

 

·        120Hz 1.5K 6.67” Flow AMOLED DotDisplay

–         Rozlíšenie 1220 x 2712

–         Až do 2160Hz dotyková odozva

–         Jas: 500 nitov (typ), 1200 nitov (HBM), 1800 nitov (max)

–         Kontrast 5 000 000:1

·        100% DCI-P3 farebný gamut

 

·        120Hz FHD+ 6.67” Flow AMOLED DotDisplay

–         Rozlíšenie 2400 x 1080

–         Až do 2160Hz dotyková odozva

–         Kontrast 5 000 000:1

·        100% DCI-P3 farebný gamut

Výkon ·        Dimensity 8300 Ultra

–         4nm výrobný proces

–         Mali G615 GPU

·        LPDDR5X + UFS 4.0 úložisko

–         8GB+256GB, 12GB+512GB

·        Xiaomi HyperOS

·        Snapdragon®️ 7s Gen 2

–         4nm výrobný proces

–         Qualcomm® Adreno™ 710 GPU

·        LPDDR4X + UFS 2.2 úložisko

–         8GB+256GB, 12GB+256GB, 12GB+512GB

·        Xiaomi HyperOS

·        Helio G99 Ultra

–         6nm výrobný proces

–         ARM Mali G57 MC2 GPU

·        LPDDR4X + UFS 2.2 úložisko

–         8GB+256GB,  12GB+512GB

–         MicroSD do 1TB

·        Xiaomi HyperOS

Batéria a nabíjanie ·        5 000 mAh (typ)

·        67W turbo nabíjanie

·        5 100 mAh (typ)

·        67W turbo nabíjanie

 

·        5 000 mAh (typ)

·        67W turbo nabíjanie

Audio  a doplnky ·        Duálne reproduktory

·        IR Blaster

·        Čítačka odtlačkov pod displejom

 

·        Duálne reproduktory

·        IR Blaster

·        Čítačka odtlačkov pod displejom

 

·        Duálne reproduktory

·        IR Blaster

·        3,5 mm jack

·        Čítačka odtlačkov pod displejom

Konektivita ·        Dual SIM

·        Podrpora Wi-Fi ax

·        Podpora NFC

·        Bluetooth 5.4

·        Pásma:

–         5G: n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/71/75/77/78

–         4G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/28/66

–         4G: LTE TDD: B38/40/41/48

–         3G: WCDMA: B1/2/4/5/6/8/19

–         2G: GSM: 850/ 900/ 1800/ 1900 MHz

 

·        Dual SIM

·        Podpora Wi-Fi ac

·        Podpora NFC

·        Bluetooth 5.2

·        Pásma:

–         5G: n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/71/75/77/78

–         4G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/28/66

–         4G: LTE TDD: B38/40/41

–         3G: WCDMA: B1/2/4/5//8

–         2G: GSM: 850/ 900/ 1800/ 1900 MHz

 

 

·        SIM + SIM or MicroSD

·        Podpora Wi-Fi ac

·        Podpora NFC

·        Bluetooth 5.2

·        Pásma:

–         4G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/28/66

–         4G: LTE TDD: B38/40/41

–         3G: WCDMA: B1/2/4/5//8/19

–         2G: GSM: 2/3/5/8

 

 

Dostupnosť Od 15. januára 2024 Od 15. januára 2024 Od 15. januára 2024
Cena 399 EUR (12/512 GB) 299 EUR (12/256 GB) 219 EUR (8/256 GB), 279 EUR (12/512 GB)

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár