Microsoft: Plný výkon AI prináša platený Copilot Pro

Copilot, každodenný spoločník umelej inteligencie pre milióny ľudí na celom svete z dielne spoločnosti Microsoft dosiahol ďalší míľnik v podobe viac ako 5 miliárd chatov a viac ako 5 miliárd vytvorených obrázkov

Jeho najintenzívnejšími používateľmi sú tvorcovia, výskumníci, programátori, ktorí sa dožadovali aj možnosti využívať Copilota v aplikáciách Microsoft 365 na osobné použitie. Microsoft ich vypočul a prichádza s viacerými novinkami.

Microsoft prináša nové možnosti pre pokročilých používateľov, tvorcov a každého, kto chce posunúť svoj zážitok z Copilota na vyššiu úroveň. Prvým je predstavenie Copilota Pro, nového prémiového predplatného pre jednotlivcov, ktoré poskytuje vyššiu úroveň služieb pre AI služby, integruje funkcie Copilot AI do predplatiteľskej služby Microsoft 365 Personal a Family a prináša nové možnosti, ako napríklad možnosť vytvoriť Copilota pre GPTs – čiže vlastné personalizované verzie Copilota.


Keď dočítaš: Umelá inteligencia pomáha hackerom útočiť na slovenské firmy


Microsoft takisto oznámil všeobecnú dostupnosť aplikácie Copilot pre telefóny so systémom iOS a Android. Rovnako prináša Copilot pre Microsoft 365 väčšiemu množstvu komerčných zákazníkov rozšírením dostupnosti pre podniky všetkých veľkostí, vrátane malých a stredných firiem.

Copilot Pro

Predstavujeme Copilot Pro: Zvýšte svoju kreativitu a produktivitu

Microsoft oznámil dostupnosť Copilot Pro, nové predplatné, ktoré poskytuje najpokročilejšie funkcie a možnosti Microsoft Copilot jednotlivcom, ktorí chcú vylepšiť svoje skúsenosti s Copilotom. Či už potrebujete pokročilú pomoc s písaním, kódovaním, navrhovaním, výskumom a lebo učením, Copilot Pro prináša vyšší výkon, produktivitu a kreativitu.

Copilot Pro poskytuje:

  1. Jednotné prostredie umelej inteligencie, ktoré sa šíri naprieč vašimi zariadeniami a rozumie vášmu kontextu na webe, v počítači, v aplikáciách a čoskoro aj v telefóne, aby vám prinieslo správne zručnosti, keď ich potrebujete.
  2. Prístup k funkcii Copilot vo Worde, Exceli (momentálne vo verzii Preview a len v angličtine), PowerPointe, Outlooku a OneNote v PC, Macu a iPade pre predplatiteľov služby Microsoft 365 Personal and Family.
  3. Prioritný prístup k najnovším modelom, napríklad aktuálne už k dispozícii Open AI GPT-4 Turbo. S Copilotom Pro budete mať prístup k GPT-4 Turbo počas špičky pre rýchlejší výkon a čoskoro aj možnosť prepínať medzi modelmi a optimalizovať tak svoj zážitok podľa vlastného výberu.
  4. Vylepšená umelá inteligencia vytvárania obrázkov pomocou aplikácie Image Creator v Designer (predtým Bing Image Creator) – je rýchlejšia vďaka 100 boostom denne a zároveň prináša detailnejšiu kvalitu obrazu ako aj formát obrázka na šírku.
  5. Schopnosť vytvoriť si vlastný Copilot GPT – Copilot prispôsobený konkrétnej téme – v novom Copilot GPT Builder (dostupné už čoskoro) s jednoduchou sadou promptov.

Copilot Pro si môžete predplatiť už teraz za 20 dolárov mesačne na používateľa.


Bude ťa zaujímať: Samsung predstavuje SSD disk 990 EVO


Ako začať so zapojením Copilota do svojej každodennej pracovnej rutiny radí Vladimír Hruban, produktový manažér pre Microsoft 365:

„Premýšľajte ako manažéri. Vďaka Copilotovi môžete delegovať časť svojej práce na umelú inteligenciu, ktorá vám pomôže pri závažnejších rozhodovaniach a veľmi rýchlo podporí a rozšíri vaše odborné znalosti. Postupom praxe zistíte, ktoré úlohy zvládne rýchlejšie a lepšie umelá inteligencia, váš nový asistent, a kedy budete potrebovať uplatniť svoje unikátne ľudské know-how.“

Rozšírenie funkcie Copilot pre Microsoft 365 do podnikov všetkých veľkostí

Zatiaľ čo Copilot Pro je určený pre jednotlivcov, Copilot pre Microsoft 365 je dostupný pre organizácie. Do programu Early Access sa zapojilo 40 % firiem z rebríčka Fortune 100, medzi ktorými sú zákazníci ako Visa, BP, Honda, Pfizer a partneri ako Accenture, KPMG a PwC, čo znamená, že tisíce ľudí v rôznych odvetviach a sektoroch začali pracovať novými spôsobmi s Copilotom poháňaným umelou inteligenciou po boku. Microsoft teraz sprístupnil funkciu Copilot pre Microsoft 365 pre organizácie všetkých veľkostí.

Novinky zahŕňajú:

  1. Copilot pre Microsoft 365 je teraz všeobecne dostupný pre malé podniky s plánmi Microsoft 365 Business Premium a Business Standard. Zákazníci si môžu zakúpiť 1 až 300 miest za 30 dolárov na osobu a mesiac.
  2. Ruší sa podmienka nákupu minimálne 300 miest pre komerčných zákazníkov a sprístupňuje sa Copilot pre zákazníkov služieb Office 365 E3 a E5 ( predtým sa vyžadovala licencia na Microsoft 365).
  3. Komerční zákazníci si teraz môžu zakúpiť Copilot pre Microsoft 365 prostredníctvom širokej siete partnerov CSP spoločnosti Microsoft.
  4. Minulý mesiac Microsoft oznámil, že doplnok Copilot pre Microsoft 365 môžu získať aj pedagógovia a zamestnanci v oblasti vzdelávania.

Copilot pre Microsoft 365 je ešte výkonnejší, lebo pracuje s dátami naprieč celým pracovným prostredím – vrátane emailov, kalendárov, chatov, dokumentov a ďalších, vrátane webových prehliadačov. S výzvami v prirodzenom jazyku ako napríklad: „Povedz môjmu tímu, ako sme aktualizovali produktovú stratégiu,“ dokáže Copilot generovať aktualizáciu stavu na základe zápisov z porád, emailov a chatovacích vlákien.

Copilot je takisto integrovaný do aplikácií, ktoré každý deň používajú milióny ľudí, vrátane Microsoft Teams (ktorý nie je k dispozícii s Copilot Pro). Copilot naštartuje vašu kreativitu vo Worde, analyzuje údaje v Exceli, navrhuje prezentácie v PowerPointe, triedi priečinok doručenej pošty v Outlooku, sumarizuje schôdze v službe Teams – bez ohľadu na to, či ste sa zúčastnili alebo nie – a ešte oveľa viac. Ďalšie informácie nájdete na Microsoft 365 blog.


Nech ti neunikne: Novinky od NVIDIA: Vychádzajú GeForce RTX 4070 a 4070 Ti SUPER


Predstavujeme nové funkcie v systéme Copilot

Okrem toho, že Microsoft rozširuje dostupnosť Copilota pre viac ľudí, naďalej ponúka aj možnosť vyskúšať si Copilota zadarmo a transformovať svoju produktivitu a kreativitu pomocou AI. Začať možno návštevou na copilot.microsoft.com

Novinky v Copilotovi:

  1. Copilot GPT – Copilot GPT vám umožnuje prispôsobiť si správanie funkcie Microsoft Copilot na tému, ktorá vás obzvlášť zaujíma. Funkcia bude dostupná postupne so špecifickými témami ako fitness, cestovanie, varenie a iné. Používatelia Copilot Pro si čoskoro budú môcť vytvoriť vlastné Copilot GPT prostredníctvom Copilot GPT Builder. Bližšie informácie o tejto funkcii budú dostupné pred jej spustením.
  2. Copilot mobilná aplikácia – Mobilná aplikácia Copilot je teraz k dispozícii pre Android a iOS. Aplikácia Copilot vám dáva výkon funkcie Copilot na cestách, pretože vaše dotazy a chaty s Copilotom budú prebiehať aj v telefóne aj v počítači. Mobilná aplikácia Copilot obsahuje rovnaké možnosti ako Copilot na vašom počítači, vrátane prístupu k GPT-4, Dall-E 3 na vytváranie obrázkov a možnosti používať obrázky z telefónu pri rozhovore s Copilotom. Aplikáciu si stiahnete z obchodu Google Play alebo Apple App Store.
  3. Copilot v mobilnej aplikácii Microsoft 365 – Copilot pridávame aj do mobilnej aplikácie Microsoft 365 pre Android a iOS pre jednotlivcov s kontom Microsoft. Táto nová funkcia bude spustená v priebehu budúceho mesiaca. Získajte prístup k funkcii Copilot priamo v aplikácii a jednoducho exportujte vytvorený obsah do dokumentu programu Word alebo PDF. Aplikáciu si stiahnete z obchodu Google Play alebo Apple App Store.

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár