TEST: Honor Magic V2. Vyklápačka so 16 GB RAM je sila

Honor Magic V2 je novinka medzi skladacími telefónmi s ohybným displejom. Boli sme zvedaví, či nás príjemne prekvapí aj inak ako masívnou kapacitou RAM

Vyklápacie telefóny sa stali už pomerne bežnou súčasťou portfólií výrobcov mobilných telefónov. Snáď nie je žiadna významná značka, ktorá by nemala vlastný model s ohybným displejom.

Pritom sú dva druhy – jeden sa vyklápa vertikálne a vzniká z neho minitablet, druhý horizontálne a pripomína staré véčkové telefóny z 90. rokov. Honor Magic V2 je ten prvý druh.

Konštrukcia hodná pozornosti

Výrobca dáva v prípade tohto modelu dôraz na jeho tenký dizajn. Áno, je to pravda, skutočne je tenký (9,9 mm) a v prípade takýchto telefónov je to dosť dôležité. Takže prvé plus od nás dostal už na prvý „pohmat“. Ani hmotnosť 231g nebudete v prípade takéhoto zariadenia vnímať inak ako pozitívne. Dobre sa drží a nie je ťažký.

Honor Magic V2

Vo verzii, ktorú sme mali na test je Magic V2 jemne do fialova (druhá verzia je čierna) a tomu zodpovedá aj priložený ochranný obal s finišom pripomínajúcim koženku. Obal chráni polovicu telefónu a nie celý, je tu však veľmi zaujímavá a užitočná funkcia – má vyklápaciu nožičku.

Už Baba Jaga z Mrázika s jej domčekom nás naučila, aká môže byť aj jedna nožička užitočná a v tomto prípade to určite platí.

Konštruktéri Honoru využili to, že takýto telefón po otvorení dokáže vytvoriť minitablet. Po vyklopení nožičky ho môžete krásne oprieť o stôl a pozrieť si napríklad obľúbený seriál. Skúsili sme to aj s hrami a fungovalo to. Hry sa takto dajú hrať, ak sa príliš nerozohníte a pritom máte výhodu veľkého 120 Hz OLED displeja v štýle tabletu.

Nožička by mohla byť o čosi širšia, aby bola stabilnejšia, no celkovo je to super nápad a výborne zvyšuje praktickosť telefónu.


Prečítaj si tiež: Herný TEST: Je Endless Dungeon nekonečná zábava?


Pôsobivé parametre

Viete, čo je zaujímavé? Že v Honore vôbec nešetrili a predný displej (6,43″), s ktorým používateľ pracuje po zaklopení telefónu, je rovnako 120-hertzový, ako ten väčší vnútorný (7,92″). Takže sa netreba nijako uskromňovať priestorom ani kvalitou a plynulosťou pohybu v prípade hier či prehrávania videí. Koniec koncov 120-hertzovú plynulosť cítiť aj pri pohybe v samotnom systéme Android.

Predný displej sa nám zdal o čosi širší ako u konkurencie, čo je rozhodne výhoda a telefón sa aj sklopený dobre drží v ruke, takže ďalšie plus. Naopak sa nám trochu ťažšie otváral, to je však ale akási „bolesť“ všetkých vyklápačiek a možno aj trochu subjektívna vec šikovnosti prstov.

Honor Magic V2

K parádnym displejom sa v tomto prípade pridáva 16 GB RAM, ktoré boli pre nás prekvapením. To je pre mobil masívna kapacita, ktorú využijete, ak radi často spúšťate veľa náročných aplikácií naraz. Aby to fungovalo, všetkému šéfuje Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 a aby bolo kam ukladať údaje, je tu 512 GB úložný priestor. Takže nemáme žiadne námietky, sú to parametre hodné špičkového modelu.


Bude ťa zaujímať: TEST: Honor 90 dýcha na krk vlajkovým lodiam


Praktické skúsenosti a fotenie

Z praktických výhod ešte spomenieme možnosť zložiť telefón ako notebook a mať otvorené dve apky naraz. Môžete tak napríklad v hornej časti sledovať prednášku a v spodnej si robiť poznámky.

Výrobca sľubuje tiež mimoriadnu odolnosť titánového pántu s certifikátom spoľahlivosti. To sme si netrúfli otestovať a motorovú pílu aj kladivo sme odložili bokom. Veríme.

Čo sa týka fotografovania možno povedať, že sme spokojní a Magic V2 vie vytvoriť kvalitné zábery. Pomocou AI ich možno aj dodatočne spracúvať, jedinú nevýhodu sme objavili v miernej neostrosti pri pohybe foteného objektu.

Fotografie vytvorené pomocou Honor Magic V2:

Ako môžete vidieť na fotkách, pri statickom objekte je ostrosť dobrá a vernosť farieb je výborná.

Video môžete nakrúcať maximálne v rozlíšení 4K. Aj keď podľa nás 8K zatiaľ nie je potrebné, prekvapila nás absencia tejto možnosti. Telefón má na to dosť výkonu aj priestorný displej.

Verdikt Honor Magic V2

Honor Magic V2 sa nám páčil. Cítiť na ňom, že technológia ohybných telefónov už pokročila k príjemnejšej používateľskej skúsenosti. Najviac nás oslovila asi možnosť vyklopiť nožičku a hrať hry. Zvukový prejav je pritom veľmi kvalitný, čo nie je samozrejmosť. Nepotrebujete žiadne slúchadlá ani iné príslušenstvo a kopa RAM zabezpečí, že telefón svižne prepína medzi apkami aj pri spustenej hre.

Honor Magic V2

Menšiu nevýhodu sme zaznamenali v prípade hlavného fotoaparátu. Celkovo by sme ho zaradili do priemeru a síce má verné farby, ale občas mu pri využití umelej inteligencie a pohyblivých objektoch chýba trochu ostrosti. Na druhej strane nás bavili vychytávky ako možnosť natočiť krátke video, z ktorého AI dokáže spraviť za pár sekúnd ozvučený filmík aj s efektmi. Takisto nie je na zahodenie možnosť využiť predný displej ako veľký sekundárny hľadáčik pri fotení.


Po prečítaní sa mrkni na toto: Umelá inteligencia pomáha hackerom útočiť na slovenské firmy


Mimochodom, „zelený mimozemštan“ k Magic V2 v čase vzniku recenzie ponúka Nintendo Switch zadarmo a to určite stojí za pozornosť.

Klady:

  • Elegantný tenký dizajn
  • Ochranný obal v balení
  • Nožička na sledovanie videí a hry
  • Parádne parametre
  • Kvalitný zvuk
  • Možnosti AI vo foťáku

Zápory:

  • fotoaparát neohúri
  • Cena nie je práve ľudová

Cena: 1 699 € / 48 990

Smartfón Magic V2 na recenziu poskytla spoločnosť Honor.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár