Herný TEST: Tekken 8 je poriadna nakladačka prístupná aj nováčikom

Tekken 8 nie je len ďalšou novinkou v sérii. Z každého pohľadu ide o jednu z najbohatších a najkvalitnejších bojových hier, akú som mal tú česť vyskúšať

Tekken 8 je definitívnou kapitolou jedného z najdlhšie fungujúcich príbehov bojových hier všetkých čias.

Pre nováčikov, alebo tých, ktorí nezostali pri príbehu až do tohto bodu, je v hre k dispozícií množstvo videí, ktoré poskytnú prehľad udalostí z predošlých dielov a okamžite vás dokážu zoznámiť s dejom. Hlavný príbehový režim funguje ako záverečná kapitola súčasných línií príbehov, ktoré sa v tejto sérií odohrávajú už roky, ako aj budovanie niečoho úplne nového.

Väčšinu hlavnej dejovej línie hráte ako Jin Kazama, avšak v hre sa vyskytuje množstvo segmentov, kde budete bojovať aj za iné postavy. Grafika vyzerá naozaj nádherne a je postavená na Unreal Engine 5. Každá postava vyzerá neuveriteľne detailne, rovnako ako jednotlivé arény. Ak chcete typickejší arkádový zážitok Tekken, sú tu epizódy zamerané na jednotlivé postavy. Umožňujú vám hrať turnaj King of Iron Fists ako ktorákoľvek postava v hre.


Prečítaj si tiež: Prečo by ste mali chcieť práve túto skladačku a aké praktické využitie má HONOR Magic V2?


Tu sa dozviete dôvody, prečo sa rozhodli vstúpiť do turnaja. Po dokončení každej epizódy na vás čaká štylizované filmové zakončenie. Niektoré konce sú úplne šialené a výborne štylizované. Napríklad filmové zakončenie pre postavu Brian Fury je až nápadne postavené v duchu filmu Mad Max.

Pripravte sa na boj!

V Bandai Namco zostavili 32 postáv a každá z nich vyzerá skvele. Oblečenie, ako aj srsť, vyzerá nádherne detailne, ich svaly a textúry tela sú neuveriteľne dobre tvarované a všetky hrajú známym, no značne vylepšeným spôsobom, vďaka ktorému je aj pre veteránov zábavné znovu objavovať staré známe postavy.

Vrátia sa aj režimy prispôsobenia postavy a kohokoľvek zo zoznamu si môžete obliecť podľa svojich predstáv s množstvom odomykateľných možností. Tekken 8 Jadrom bojového systému Tekken 8 je nový Heat System. Buď stlačením príslušného tlačidla (klávesu) alebo spustením jedného z jedinečných útokov heat engager vašej postavy sa dostanete do aktívneho stavu, ktorý vám umožní získať späť nejaké zdravie a vašej postave dodá jedinečné atribúty a útoky.


Bude ťa zaujímať: Samsung spustil predaj mobilov Galaxy S24 s umelou inteligenciou. Je o ne enormný záujem


Heat state skončí, keď sa vyčerpá jeho merač, alebo keď použijete silný útok heat burst, ktorý tiež uzavrie tento stav. To, kedy sa aktivuje heat state, je čisto len na hráčovi a je len na jeho stratégii, ako a kedy ho využije. Aktivujete ho skôr alebo si ho necháte ako víťazný tromf? Či počkáte, kým vás súper zaženie do kúta? Toto rozhodnutie je čisto len na hráčovi a jeho stratégii.


Zaujímavá recenzia: Herný TEST: Je Endless Dungeon nekonečná zábava?


Akonáhle spálite svoj heat state, musíte prejsť zvyšok kola bez neho, takže jeho efektívne využitie je nevyhnutné pre úspech. Tekken 8 je náročná hra na naučenie a vývojári vytvorili systém, ktorý pomôže nováčikom začať a naučiť sa jednotlivé kombá. Tento systém môžete kedykoľvek zapnúť a znova vypnúť počas boja.

V režime Super Ghost Battle hráte proti duchovi, ktorý využíva učenie poháňané AI na pochopenie hráčových vzorov boja. Nakoniec sa naučí hrať ako vy, vrátane toho kde máte medzery v obrane a kedy použijete kombá.

Je to skvelý spôsob, ako študovať, kde máte slabiny, kde ste silní a ako eliminovať nedostatky. V hre je dokonca aj zábavný obsah v podobe režimu Tekken Ball, kde hráči odrážajú niečo ako plážovú loptu. Ide vlastne o násilný variant plážového volejbalu. Tekken 8

Decentná nakladačka aj online

Zrejme najlepším spôsobom ako zlepšiť svoju hru sú rôzne online režimy, ktoré TEKKEN 8 ponúka. V online lobby nazvanej Fight Lounge, je možnosť sa zúčastniť hodnotených, alebo rýchlych hier. Váš vytvorený avatar sa tu nachádza v rozsiahlej herni spolu s ostatnými hráčmi, taktiež v podobe ich avatarov.


Nech ti neunikne recenzia: TEST: Honor Magic V2. Vyklápačka so 16 GB RAM je sila


S ostatnými je možné interagovať, pozývať ich do súbojov, četovať s nimi a podobne. Existujú spôsoby ako filtrovať podľa obmedzení hodnotenia, kvality pripojenia a platformy. Takže tí, ktorí chcú optimalizovať svoje skúsenosti, tu majú množstvo možností ako na to.

Online režim je zábavný, aj napriek jeho vizuálu, ktorý pôsobí odľahčene a trochu detinsky, ale aj tak baví.

Popri bohatej online ponuke, je tu samozrejme možnosť hrať s viacerými kamarátmi na jednom zariadení (PC alebo konzola). Práve takto s partiou kamarátov sa podľa mňa dá Tekken 8 užiť najlepšie a predstavuje zábavu na skutočne mnoho hodín. Tekken 8

Chybičky krásy?

Počas dlhých hodín hrania som sa snažil nájsť nejaké nedostatky, ktoré by som spomenul. Avšak nenašiel som takmer nič, čo by sa dalo hre vytknúť. Jediný problém, ktorý som počas hrania postrehol, bolo mierne zasekávanie postáv počas niektorých najrušnejších bojových scén.

Avšak to si väčšina z hráčov v zápale boja a snahe uštedriť súperovi čo najlepšiu nakladačku ani nevšimne. Hru rozhodne odporúčam hrať na gamepade, kde sú jednotlivé kombá a pohyby podstatne jednoduchšie a nebudete riskovať znížený technický stav svojej klávesnice. Tak si najlepšie užijete hru na maximum so všetkým čo ponúka a ponúka toho naozaj veľa.  

Klady:

  • Množstvo herných režimov
  • Perfektná grafika vďaka UE5
  • Prístupné aj pre úplných nováčikov
  • Súbojový systém

Zápory:

  • Občasné zasekávanie postáv
  • Fight Lounge pôsobí trošku detinsky
  • Trochu neprehľadné menu

Hru Tekken 8 na recenziu poskytla spoločnosť Cenega.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


Pridaj komentár