Po Slovensku budú opäť jazdiť Google Street View autá

Po Slovensku budú opäť jazdiť Google Street View autá

Keďže sa okolie v mestách v čase mení, je dôležitá aktualizácia dát, aby mohli Mapy Google ukazovať presné, užitočné a aktuálne informácie

V jarných a letných mesiacoch budú znovu po slovenských cestách jazdiť špeciálne autá, ktoré budú zachytávať panoramatické snímky pre službu Street View. Špeciálne autá bude možné vidieť v mestách po celom Slovensku, vrátane Bardejova, Košíc, Spišskej Novej Vsi, Nitry, Nových Zámkov, Komárna, Banskej Štiavnice, Brezna, Zvolena, Levoče, Ružomberka, Čadce, Bratislavy a ďalších.

„Spoločnosť Google sa pravidelne vydáva na cesty so špeciálnymi Street View autami, aby mohla zmeny okolo nás premietnuť do služby Mapy Google a tým slúžiť používateľom čo najlepšie. Od spustenia služby na Slovensku v roku 2012 boli snímky Street View aktualizované už niekoľkokrát. Zameraním tohtoročného snímania budú najmä mestské a medzimestské komunikácie,“ hovorí Iva Fialová, komunikačná manažérka Googlu pre Čechy a Slovensko.

Populárnymi lokalitami na slovenskom Street View sú najmä kultúrne a historické pamiatky ako Spišský hrad, Bratislavský hrad, Dóm svätej Alžbety či Oravský hrad. Nechýbajú ani slovenské prírodné krásy ako napríklad Štrbské pleso, Popradské pleso, Jaskyňa Domica či Ochtinská aragonitová jaskyňa, ako aj národné parky ako napríklad Národný park Slovenský raj či Pieninský národný park.

Spoločnosť Google maximálne dbá na ochranu súkromia. Všetky zhromaždené snímky sú spracované pomocou špeciálnej technológie, ktorá rozmazáva tváre ľudí a poznávacie značky áut, aby ich nebolo možné identifikovať a ochránilo sa tak ich súkromie.

Street View ponúka funkciu dodatočného rozmazania snímok (jednotlivca, auta, domu a pod.), o ktoré je možné požiadať stlačením tlačidla „Nahlásiť problém“ v pravom dolnom rohu ľubovoľného obrázka.


Prečítaj si tiež: TEST: Samsung Galaxy S24 Ultra. S umelou inteligenciou prišla revolúcia


Služba Street View sa dostala na všetky kontinenty a zachytila už vyše 280 miliárd snímok vo viac ako 100 krajinách sveta. Používatelia tu nájdu panoramatické snímky aj z mimoriadne atraktívnych či nedostupných miest, ako napríklad z Amazónie, Antarktídy, Machu Picchu, Veľkého kaňonu, Benátok, Eiffelovej veže, Burj Khalifa či Medzinárodnej vesmírnej stanice. Je dostupná na desktope aj v mobilných zariadeniach a takisto aj v službe Google Earth.

Viac informácií o službe Google Street View nájdete na stránke google.sk/streetview.

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár