Český Polda 8 prichádza na HitHit. Z milióna korún má už väčšinu

Český Polda 8 to skúša na HitHit. Z milióna korún má už väčšinu

Polda 7 vyšiel pomerne nedávno, remástr dielu Polda 2 ešte nedávnejšie a Zima Software už pracuje na pokračovaní. Polda 8 má výborne našliapnuté a prispieť k jeho vývoju môžete aj vy

Česká herná séria Polda je asi jedinou z adventúr, ktoré sa zrodili v 90. rokoch minulého storočia a stále žijú. Príbehy poldu Pankráca z dedinky Lupany sa tešia neustálej podpore zo strany hráčov, o čom svedčia aj minulé úspešné crowdfundingové kampane a pozitívne prijatie remástru Polda 2.

Zima Software sa preto opäť obracia na fanúšikov prostredníctom HitHit a chce vyzbierať čosi vyše milióna českých korún (asi 40-tisíc eur) na vývoj titulu Polda 8. Ak by sa podarilo vybrať ešte asi o 200-tisíc korún (8-tisíc eur) viac, tvorcovia prisľúbili bonusovú krátku hru o tom, ako sa vyvíjali udalosti medzi dielmi Polda 5 a 6.

Pankrác sa v úlohe staroegyptského faraóna vrátil späť do našej doby, no tajomstvo, ktoré za tým stojí, je vraj temné. Dozvieme sa o ňom ešte pred vydaním plnohodnotného dielu Polda 8. Pochopiteľne, že len ak sa vyberie suma nad 1 288 888 Kč. Takže k tomu vlastne môžete prispieť aj vy sami.

Možnosti príspevkov sú nesmierne široké a odmeny veľmi zaujímavé. Od 99Kč (asi 4 eurá) za dobrý pocit až po 79 999 Kč (asi 3 500 eur). V poslednej možnosti bola ako odmena vaša vlastná postava v hre, no bohužiaľ, v čase vzniku článku túto možnosť zrejme využili už dvaja fanúšikovia a ďalšia možnosť už nie je.

Stále však zostáva kopa ďalších prispievateľských verzií, kde môžete získať napríklad gigantické 90-centimetrové súsošie Pankráca a Moniky či nadabovať si vlastnú postavu v hre.


Bude ťa zaujímať: Kingdom Come, Mafia, Polda a iné klasiky. Toto je TOP 10 českých a slovenských hier


Lákavé sú však aj odmeny ako kľúčenky, podložky pod myš, tričká, figúrky či nášivky s motívmi série Polda.

Polda 8 tričko
Aj takéto odmeny môžete získať podporou kampane Polda 8

O čom to bude

Polda 8 má byť o únose a obeťou bude samotný Pankrác. Unesú ho z jeho rodnej dedinky Lupany a hľadať ho bude fanúšikom dobre známa Monika. Znamená to, že si budeme môcť zahrať za Moniku, za Pankráca a ešte aj zatretiu novú postavu, ktorá je zatiaľ ukrytá za rúškom tajomna.

Dobrá správa pre fanúšikov dielu Polda 4 je, že do deja opäť vstúpi cestovanie časom, takže nás asi čaká ďalšie stretnutie s profesorom Santusovom a jeho strojom času.


Prečítaj si tiež: Herná recenzia: Polda 2 remástr je sranda ako za starých čias


Autori sľubujú, že sa v hre objaví opäť niekoľko akčných medzihier a celková herná doba by mala byť na úrovni približne 12 hodín. Takže asi toľko, ako pri titule Polda 7.

Luděk Sobota bude Pankráca v Polda 8 dabovať naposledy

Dabingu sa majú opäť zmocniť profesionálni českí herci, takže sa môžete tešiť na Luďka Sobotu v hlavnej úlohe a ďalšie zvučné mená ako Petr Nárožný či Bára Štěpánová.

Bohužiaľ, máme aj zlú správu – Luděk bude v tomto prípade dabovať Pankráca naposledy, keďže ho dabing veľmi vyčerpáva. Tvorcovia jeho hlas nechcú nahradiť ani umelo napodobňovať, takže má byť Polda 8 rozlúčením s postavou Pankráca.

Hra by mala vyjsť ku koncu roka 2026.


Ak ste sa rozhodli k vývoju Poldu 8 prispieť, tu je odkaz na kampaň HitHit.


Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2 €/50 Kč:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár