Spoločnosti Motorola, Lenovo a „žena z Marsu“ Michaela Musilová sú na vesmírnej misii

Spoločnosti Motorola, Lenovo a astrobiologička Michaela Musilová sú na vesmírnej misii

Spoločnosti Motorola a Lenovo, lídri v oblasti inovácií a technológií, a renomovaná slovenská vedkyňa Michaela Musilová hrdo predstavujú spoluprácu

Uznávaná astrobiologička, prezývaná aj „žena z Marsu“, sa preslávila svojimi odvážnymi expedíciami a simuláciami života na Marse na výskumnej stanici HI-SEAS na Havaji. Jej práca inšpiruje, posúva hranice poznania a otvára cestu k budúcim vesmírnym misiám.

Spoločnosť Motorola, verná svojmu poslaniu prinášať moderné technológie do všetkých aspektov života, vníma vedu a výskum ako kľúčové oblasti pre napredovanie ľudstva už od svojho vzniku v roku 1928. V tomto období stála na čele technologického vývoja, keďže svoje „know-how“ poskytovala aj Národnému úradu pre letectvo a kozmonautiku (NASA).

Spoločnosti Motorola, Lenovo a astrobiologička Michaela Musilová sú na vesmírnej misii

Prelomovým bol pre ňu rok 1969 a historicky významná udalosť – pristátie Apolla 11 na Mesiaci, kedy cez rádiové zariadenie Motorola prebehla prvá komunikácia medzi zemou a mesiacom. Odvtedy spoločnosť Motorola pokračuje v prinášaní inovácii, ktoré zefektívňujú prácu a zlepšujú používateľský zážitok z technológií.


Prečítaj si tiež: AMD vyrobilo pre Lenovo procesor radu Ryzen 7000. Prichádza v rade ThinkPad s AI


Aj spolupráca medzi Michaelou Musilovou a spoločnosťami Motorola a Lenovo je príkladom toho, ako moderné technológie posúvajú hranice poznania a otvárajú cestu k novým objavom. Slovenská astrobiologička pri svojej práci a na misiách po celom svete využíva špičkovú techniku – vlajkovú loď smartfónov Motorola Edge 40 Pro, prémiový biznisový smartfón ThinkPhone a ikonický notebook ThinkPad X1 Carbon od spoločnosti Lenovo.

Spoločnosti Motorola, Lenovo a astrobiologička Michaela Musilová sú na vesmírnej misii

Tieto zariadenia ju sprevádzali na najväčšej ženskej expedícii na Antarktíde, kde ako jediná Slovenka skúmala vplyv klimatických zmien na túto krajinu, alebo pri zdolávaní najvyššej hory Južnej Ameriky – Aconcaguu, v rámci projektu Astro Koruna Zeme.

Tieto zariadenia jej dokonca robili spoločnosť na simulovanej vesmírnej misii s para-astronautom, kde testovala technológie pre vesmírne lety. Vďaka najmodernejším technológiám mohla zbierať a analyzovať dáta v teréne, spájať sa s kolegami či expertami na celom svete, alebo zdieľať svoje poznatky a inšpirovať mladých ľudí k záujme o vedu.

Spoločnosti Motorola, Lenovo a astrobiologička Michaela Musilová sú na vesmírnej misii

Spolupráca so spoločnosťami Motorola a Lenovo je pre Michaelu Musilovú prirodzeným spojením. „Inovácie a posúvanie hraníc sú jadrom mojej práce a tak isto aj cieľom spoločnosti Motorola a Lenovo. Vďaka tejto spolupráci sa moderné technológie stávajú dostupnými aj pre vedcov a výskumníkov a otvárajú cestu k novým objavom. Som veľmi vďačná, že môžem pri práci využívať túto techniku, ktorá mňa a môj výskum posúva vpred.“ hovorí Michaela Musilová.


Bude ťa zaujímať: Česi sú na 11. mieste na dark webe v množstve ukradnutých e-mailových adries a hesiel


Smartfón Motorola Edge 40 Pro je výkonný nástroj, ktorý astrobiologičke umožňuje zostať v spojení so svetom a zdieľať zážitky z jej misií v reálnom čase. Ide o jeden z najvydarenejších smartfónov Motorola v minulom roku, vďaka mnohým benefitom, ktoré ponúka.

Procesor Snapdragon 8 Gen 2 zaručuje plynulý chod aj pri náročných úlohách a aj rok po svojom vydaní zostáva výkonnostným šampiónom. Vďaka certifikácii IP 68 odolá vode aj prachu, čím je ideálnym spoločníkom na expedíciách v drsných podmienkach.

Špičkový fotoaparát s rozlíšením 50 Mpx zachytí dychberúce scenérie a detaily aj v náročných svetelných podmienkach. Dobrodruhov poteší dlhá výdrž batérie a bleskové nabíjanie z 0% na 100% za menej ako pol hodinu. Vďaka týmto vlastnostiam je Motorola Edge 40 Pro ideálnym a spoľahlivým partnerom Michaely Musilovej, a to nie len na jej expedíciách, ale i v bežnom živote.

Smartfón Lenovo ThinkPhone od spoločnosti Motorola ponúka bezkonkurenčný zážitok z pracovného zariadenia. Má jedinečný dizajn a výkonné prémiové parametre. Obsahuje kompletný balík bezpečnostných a podporných funkcií, ktoré poskytujú bezproblémovú ochranu a plnú spravovateľnosť podporovanú platformou ThinkShield.


Nech ti neunikne: Český Polda 8 prichádza na HitHit. Z milióna korún má už väčšinu


Toto zariadenie má certifikáciu MIL STD 810H, vďaka čomu znesie nárazy a pády z výšky až do 1,25 metra. Okrem toho má aj certifikáciu IP68, s ktorou odolá prachu a ponoreniu do vody s hĺbkou až 1,5 metra po dobu 30 minút. Vyniká aj veľkou batériou, ktorá poskytuje energiu smartfónu až na 36 hodín. Navyše sa bezproblémovo integruje s notebookmi ThinkPad.

Vlajková loď, notebook ThinkPad X1 Carbon je synonymom inovácií a spoľahlivosti. Patrí medzi najľahšie a najtenšie notebooky na svete. Charakterizuje ho extrémna odolnosť, ktorú pravidelne potvrdzujú aj testy MIL-SPEC.

Tie vystavujú notebook vysokým teplotám, vlhkosti, vibráciám a opakovaným tvrdým nárazom. Okrem vonkajšej ochrany ponúka aj zabezpečenie zvnútra, vďaka bezpečnostným riešeniam ThinkShield a biometrickým bezpečnostným funkciám, ako je snímač odtlačku prstu a detekcia ľudskej prítomnosti.

„Michaela Musilová je výnimočná Slovenka, ktorá dosiahla naozaj významné úspechy na medzinárodnej pôde. Je inšpiráciou aj vzorom pre budúce generácie, a práve preto sme veľmi hrdí, že práve zariadenia Motorola a Lenovo jej môžu pomáhať pri výskume či v každodennom živote. Tešíme sa na túto dobrodružnú cestu a na fascinujúce výsledky, ktoré táto jedinečná spolupráca prinesie.“ dodáva ku spolupráci Anna Miháliková, Marketingová manažérka značky Motorola pre Slovensko.


Hoď očkom aj na toto: Po Slovensku budú opäť jazdiť Google Street View autá


Tak, ako Michaela Musilová posúva hranice nepoznaného pri vesmírnom výskume, aj spoločnosť Motorola a Lenovo plánujú naďalej posúvať hranice. Na veľtrhu MWC 2024 Motorola predviedla doposiaľ nevídaný koncept ohybného smartfónu, ktorý sa dá nosiť na zápästí.

Tento futuristický koncept ponúka 6,9-palcový OLED displej, ktorý sa ohýba vďaka viacerým pántom a spotrebiteľ ho môže nosiť na magnetickom náramku. Spája v sebe funkčnosť klasického smartfónu, inteligentných hodiniek a fotoaparátu.

Dokonale tak demonštruje ambície spoločnosti Motorola v oblasti inovácií a dáva nám nahliadnuť do budúcnosti smartfónov. Rovnako aj Lenovo predstavilo koncept notebooku ThinkBook so 17,3-palcovým priehľadným Micro-LED displejom. Vďaka tomu prináša transparentný obraz bez rámčeka či okrajov.

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2 €/50 Kč:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár