OPPO uvádza na slovenský trh smartfón Reno11 F 5G s bezrámčekovým displejom

OPPO uvádza na slovenský trh smartfón Reno11 F 5G s bezrámčekovým displejom

OPPO, popredná svetová značka inteligentných zariadení, oznamuje príchod nového smartfónu OPPO Reno11 F 5G na slovenský trh

Reno11 F 5G s živým, pútavým štýlom, 64Mpx Ultra-Clear trojitým fotoaparátom a 120Hz bezrámčekovým AMOLED displejom predstavuje skvelú kombináciu sviežeho vzhľadu a nových zážitkov.

Novinka od OPPO kombinuje unikátny Magnetic Particle Design s bezrámčekovým AMOLED displejom a 64megapixelovým Ultra-Clear trojitým fotoaparátom. K dispozícii bude v dvoch farebných variantoch Palm Green a Ocean Blue od apríla 2024.

Fotografie a videá plné detailov

Vďaka 64Mpx Ultra-Clear trojitému fotoaparátu a záznamu v rozlíšení 4K je Reno11 F 5G ideálny na zadováženie snímok, aj tvorbu kvalitných videí. Hlavný fotoaparát s vysokým rozlíšením 64 Mpx tvorí fotografie bohaté na detaily.

Inteligentný nočný režim, vyvinutý spoločnosťou OPPO a všestranný 25mm širokouhlý objektív z neho tvoria univerzálny fotoaparát, ktorý môžete použiť počas akéhokoľvek svetla. Ultraširokouhlý 8Mpx fotoaparát pokrýva 112° zorného poľa a je tak vhodný aj na snímanie rozľahlej krajiny.


Prečítaj si tiež: AMD vyrobilo pre Lenovo procesor radu Ryzen 7000. Prichádza v rade ThinkPad s AI


Vďaka technológii OPPO Portrait Expert Engine posúva fotoaparát smartfónu Reno11F 5G tvorbu portrétov nad rámec hardvéru. Tento proces kombinuje pokročilé rozpoznávanie tváre a detekciu objektov s ochranou tónov pleti a funkciami na vylepšenie obrazu, čím vytvára dokonalú rovnováhu medzi jasom a jemným zaostrením.

Tvorí tiež videozáznamy v rozlíšení 4K s technológiou Ultra-Clear Video. Z hlavného fotoaparátu i 32Mpx selfie kamery tak môžete nahrávať, vlogovať a publikovať bez straty kvality. Štýlový modul Sunshine Ring naviac odráža svetlo a okrem toho, že skvele vyzerá, je aj odolný proti striekajúcej vode podľa normy IP65, takže vydrží aj poriadny lejak bez toho, aby sa orosil.

Kvalita, ktorá vydrží

Telefón Reno11 F 5G je pripravený na dlhoročné používanie. Jeho kvalita bola testovaná tak, aby zvládol neuveriteľných 100 000 stisnutí tlačidla ovládania hlasitosti, 200 000 stisnutí zapínacieho tlačidla a 20 000 cyklov pripojení a odpojení USB-C kábla. Nový OPPO smartfón vydrží naozaj na dlhé roky.


Bude ťa zaujímať: Česi sú na 11. mieste na dark webe v množstve ukradnutých e-mailových adries a hesiel


ColorOS 14 na zjednodušenie práce aj zábavy

Reno11 F 5G s ColorOS 14 je omnoho viac ako len dizajnovým kusom elektroniky. Spojuje v sebe štýl, bezpečnosť, produktivitu, spoľahlivosť aj dlhú životnosť.

V pozadí sa o rýchly a plynulý výkon systému ColorOS 14 stará nová generácia efektívneho výpočtového systému Trinity Engine. Pomocou funkcie ROM Vitalisation3 možno ušetriť až 23 GB miesta z celkovej kapacity 256GB variantu Reno11 F 5G alebo 11 GB z verzie smartfónu s úložiskom s kapacitou 128 GB komprimáciou nepoužívaných dát a odstránením duplicitných súborov1.

OPPO uvádza na slovenský trh smartfón Reno11 F 5G s bezrámčekovým displejom

File Dock pomôže jednoducho ukladať obrázky, text alebo súbory, ktoré potom možno jednoduchým pretiahnutím používať v rôznych aplikáciách. Ďalšia funkcia Smart Touch jednoducho zachytáva obrázky aj text a dokonca rozpoznáva text v snímkach obrazovky. A nakoniec funkcia Smart Image Matting jednoducho a rýchle vyreže z fotografie až šesť objektov, to potom uloží do aplikácie File Dock. Vďaka tomu možno vytvoriť nálepku alebo ju priamo zdieľať s inou aplikáciou.

Pokročilá konektivita a koniec obáv o výdrž batérie

Nový smartfón je poháňaný čipovou sériou MediaTek Dimensity 7050 s 6nm výrobným procesom, ktorá umožňuje spoľahlivý multitasking, hranie hier aj náročné úlohy, ako je snímanie videa v rozlíšení 4K.

Až 8 GB RAM a ďalších 8 GB dostupných vďaka funkcii RAM Expansion znamená, že Reno11 F 5G môže pracovať s viacero aplikáciami a hrami bez ukončovania aplikácií na pozadí. A 128GB alebo 256GB úložisko a možnosť rozšírenia úložnej kapacity až o 2 TB pomocou microSD karty umožní vychutnať si nadupanú knižnicu offline filmov a hier.


Tiež zaujímavé: Český Polda 8 prichádza na HitHit. Z milióna korún má už väčšinu


Stabilný signál, či už pri prechádzaní webu, hovoroch alebo písaní správ, zaisťuje technológia LinkBoost, ktorú pre optimalizáciu siete vyvinula spoločnosť OPPO a ktorá dosahuje až o 100 % vyššieho prenosu signálu a o 58,5 % silnejšieho príjmu než konkurenčné zariadenie. LinkBoost kombinuje výber siete s pomocou umelej inteligencie a 360stupňovou priestorovou konštrukciou antény pre čo najstabilnejší signál s minimálnymi výpadkami.

S veľkou batériou s kapacitou 5 000 mAh vydrží Reno11 F 5G na cestách celý deň a pokročilá technológia zaručí pôsobivú výdrž aj po štyroch rokoch každodenného používania. Se 67W bleskovým nabíjaním SUPERVOOCTM2 sa Reno11 F 5G nabije na 30 % len za 10 minút a na 100 % len za 48 minút1.

Magnetic Particle Design a bezrámčekový displej

Magnetic Particle Design a pohlcujúca obrazovka smartfónu Reno11 F 5G poskytujú zážitok v každom okamihu. Tenký a ľahký telefón s hrúbkou iba 7,54 mm a veľmi nízkou hmotnosťou 177 g neunaví ruky ani pri dlhom písaní správ, hraní hier alebo sledovaní videí. A k tomu dobre padne do každého vrecka.

Bezrámčekový 120Hz AMOLED displej telefónu Reno11 F 5G s uhlopriečkou 6,7palca zaistí živé zobrazenie. Veľmi tenký, 1,47mm rámček vytvára dojem, že celá predná strana telefónu je pokrytá displejom. S 93,4% pomerom plochy displeja k telu smartfónu zaisťuje prvotriedne, pohlcujúce zobrazenie.


Nech ti neunikne: Herný TEST: Tekken 8 je poriadna nakladačka prístupná aj nováčikom


Brilantná AMOLED obrazovka smartfónu Reno11 F 5G s 10bitovou farebnou hĺbkou poskytuje viac ako 1 miliardu farieb, aby docielil prirodzene vyzerajúcich prechodov. Obraz žiari špičkovým jasom až 1 100 nitov. Vysoká, 120Hz obnovovacia frekvencia zaisťuje plynulé prechádzanie príspevkov na sociálnych sieťach a vďaka 2 160Hz PWM stmievaniu pod 90 nitov je tak šetrnejšia k očiam.

S režimom Ultra Volume, ktorý zosilňuje reproduktor až o 300 %, je možné kedykoľvek prehlušiť rušivé hluky z okolia, či si vychutnávať obľúbenú hudbu vrátane tichých skladieb.

V modrej a zelenej farbe

Reno11 F 5G vo farbe Ocean Blue prináša vyvinutý Magnetic Particle Design s trblietavými vlnkami a leskom pripomínajúcim sklo. Vo farbe Palm Green vrství Reno11 F 5G smaragdové a tmavo zelené tóny s jemnými odleskami. Farba je vyrobená exkluzívnym procesom OPPO Glow, pri ktorom sú na mikroskopickej úrovni vyleptané drobné trblietavé kryštáliky, tvoriace povrchovú úpravu, ktorá sa leskne a pritom pôsobí jemno a hladko.

Cena a dostupnosť

Nový smartfón OPPO Reno11 F 5G bude od 8. apríla 2024 dostupný na slovenskom trhu vo variante s 8GB operačnou pamäťou a 256GB úložiskom vo farbách Ocean Blue a Palm Green. Odporúčaná cena je 379€ a v predaji bude u autorizovaných predajcov Orange a O2. K dispozícii tiež u obchodných partnerov Nay a Digitall.sk a ďalších maloobchodných predajcov.


Keď dočítaš, mrkni sa aj na toto: Nothing predstavuje Phone (2a)


Spoločnosť OPPO podporí predaj nového smartfónu OPPO Reno11 F 5G programom bezplatnej ochrany batérie na 4 roky. Zákazníci počas tejto doby môžu obdržať jednu bezplatnú výmenu batérie v prípade, že kapacita telefónu pri bežnom používaní klesne. Program bezplatnej ochrany batérie sa vzťahuje len na smartfóny zakúpené u autorizovaných partnerov OPPO. Ďalšie podmienky bezplatnej výmeny batérie počas 4 rokov sú k dispozícii na oppo.com.

Technické špecifikácie

OPPO Reno11 F 5G
Farby Ocean Blue, Palm Green
Procesor a pamäť MediaTek Dimensity 7050

RAM: 8 GB

ROM: 128/256 GB

Operačný systém Android 14 + ColorOS 14
Displej AMOLED, 6,7“, 1 080 × 2 412 bodov, 120 Hz, 10bitová farebná hĺbka (1 miliarda farieb), 100% pokrytí DCI-P3, maximálny jas 1 100 nitov, HDR10+
Predný fotoaparát 32 Mpx, f/2.4
Zadný fotoaparát 64 Mpx, f/1.7

8 Mpx, f/2.2, ultraširokouhlý (112 °)

2 Mpx makro

Mobilné siete 5G, dualSIM, LinkBoost
Rozmery 74,73 × 161,63 × 7,54 mm
Hmotnosť 177 g
Batéria 5 000 mAh, 67W SUPERVOOC dobíjanie
Konektivita Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, USB-C
Odolnosť IP65
Ďalšia výbava GPS, NFC, senzor odtlačkov prstov v displeji, Ultra Volume Mode, microSD
Cena 379€

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár