Konečne niečo nepokazili. Seriál Fallout má úspech

Seriál Fallout na Amazon Prime Video, ktorý vyvolal  pri svojom prvom predstavení vlnu skepticizmu, sa ukázal ako príjemné prekvapenie

Skepticizmus po prvom traileri nebol úplne neopodstatnený, hlavne kvôli skutočnosti, že trailer neodhalil všetky zábavné momenty série. Napriek tomu, že výraz „adaptácia hry“ stále vyvoláva isté obavy, minulý úspech HBO s The Last of Us ukázal, že videoherný príbeh možno predsa len úspešne preniesť na televíznu obrazovku.

Fallout je na tom prekvapivo podobne, prinášajúc do komediálnej oblasti to, čo The Last of Us prinieslo do dramatickej sféry.

Seriál Fallout

Aj keď pri porovnaní s The Last of Us, úspech série Fallout môže byť ešte zaujímavejší. Zatiaľ čo The Last of Us čerpal z kinematografických nápadov vývojárov štúdia Naughty Dog, svet hry Fallout nie je taký jednoducho prenosný do televízneho formátu.

Séria Fallout je rozsiahle RPG, kde hráči môžu formovať svoju vlastnú cestu pustinou Wasteland a súčasne zvládať mnoho príbehových línií naraz. Aj napriek tomu, že sa tieto základy zdali nevhodné na prenos do iného formátu, seriál to dokázal. Dôležitým rozhodnutím bolo, že sa zameriava na samotný svet Falloutu a nie na jeho príbeh.


Prečítaj si tiež: Tesla prepúšťa tisíce zamestnancov po celom svete


Seriál Fallout je vo svojej podstate voľnou adaptáciou RPG hernej série od Bethesdy. Obsahuje množstvo odkazov na hry, ale má úplne nanovo vymyslený príbeh.

Televízny seriál sa odohráva 219 rokov po jadrovej katastrofe v Amerike a sleduje tri rôzne postavy, ktorých cesty sa pretnú. Hlavní hrdinovia Lucy, Maximus a Ghoul v podstate reprezentujú typy postáv, aké hráči stretávajú priamo v hernej sérii.

Seriál Fallout

Nový seriál ukazuje, že úspech videoherných adaptácií spočíva hlavne vo flexibilite. Podobne ako The Last of Us, aj séria Fallout je príkladom toho, ako sa dá videoherný príbeh inteligentne preniesť do iného mediálneho formátu. Seriál ponúka fanúšikom humor charakteristický pre hry Fallout a zdá sa, že istým spôsobom dokonca rozširuje toto známe univerzum.

Ako sa dalo očakávať, úspech seriálu na Amazon Prime spôsobil, že všetky hry série Fallout zrazu zaznamenali prudký nárast počtu hráčov. Tí si chcú tímto spôsobom vychutnať staré známe prostredie Wastelandu na vlastnej koži.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár