Počet hráčov Fallout 76 dosiahol historický rekord

Fallout 76 je na víkend zadarmo

Počet hráčov hry Fallout 76 dosiahol historický rekord na platforme Steam po uvedení seriálu Fallout na Amazon Prime a aj ostatné hry zaznamenávajú nárast

Všetky hry z dlhoročnej série Fallout momentálne zažívajú náhly vzostup popularity.

Televízny seriál Fallout určite nemožno podceňovať, zdá sa, že má veľkú silu aj mimo filmovej oblasti. Počas uplynulého víkendu sa počet hráčov Fallout 4 na platforme Steam viac než zdvojnásobil, presahujúc hranicu 83 000 aktívnych hráčov v jednom okamihu. Tento záujem o sériu sa prejavuje aj na trhovom rebríčku najpredávanejších hier na platforme Steam.


Na túto tému si prečítaj aj toto: Konečne niečo nepokazili. Seriál Fallout má úspech


Fallout 76, ktorý je už štyri roky starým titulom, dosiahol nový historický rekord počtu súčasných hráčov na Steame. Prekročil hranicu 39 000 hráčov po uvedení seriálu na Amazon Prime. a aj staršie diely série zažívajú výrazný nárast hráčskeho záujmu.

Počet hráčov Fallout 76 dosiahol historický rekord

Napriek tomu, že časť nárastu počtu hráčov Fallout 76 je zrejme spôsobená prebiehajúcim bezplatným herným eventom, ktorý začal minulý týždeň a prebieha do 18. apríla (duben), tento úspech nemožno odškriepiť hlavne seriálu.


Prečítaj si aj toto: Top 5 dôvodov, prečo stojí za to skúsiť Fallout 76
…a toto: Top 5 dôvodov, prečo Fallout 76 ani nespúšťať


Takže ako vedľajší efekt popri seriáli si hráči môžu vyskúšať Fallout 76, ktorý sa tvorcovia z Bethesdy pokúšajú vylepšovať celú jeho doterajšiu existenciu. Po príchode na svet bola totiž hra prudko kritizovaná hlavne za technické chyby.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár