Telefóny OPPO a OnePlus budú využívať Google Gemini AI

Telefóny OPPO a OnePlus budú využívať Google Gemini AI

Spoločnosti OPPO a OnePlus oznámili na konferencii Google Cloud Next ’24 rozsiahlu spoluprácu v oblasti umelej inteligencie. Cieľom je priniesť do smartfónov oboch značiek revolučné funkcie a posunúť tak hranice mobilných technológií


Kľúčové body:

  • OPPO a OnePlus spolupracujú so spoločnosťou Google Cloud na integrácii umelej inteligencie do smartfónov.
  • Modely Google Gemini prinesú do telefónov nové funkcie, ako je vnímanie okolitého sveta, učenie a generovanie kreatívneho obsahu.
  • Medzi prvé funkcie patrí AI Eraser na odstránenie objektov z fotografií.
  • Cieľom je urobiť smartfóny s umelou inteligenciou dostupnými pre širšiu verejnosť.

Kľúčovou súčasťou partnerstva je integrácia výkonných modelov Google Gemini do existujúcich a budúcich modelov OPPO a OnePlus. To umožní telefónom vnímať okolitý svet, učiť sa a generovať kreatívny obsah.

Medzi prvé funkcie, ktoré sa objavia v roku 2024, patrí AI Eraser, ktorá umožňuje bezproblémové odstránenie objektov z fotografií. Ďalšie funkcie zahŕňajú automatické zhrnutie spravodajských článkov, organizáciu zvukového obsahu a kreatívne nástroje pre sociálne médiá.


Prečítaj si tiež: Deepfake nahé fotky Taylor Swift sú problém. Microsoft a Meta sľubujú opatrenia


Telefóny OPPO a OnePlus budú využívať Google Gemini AI

OPPO a OnePlus veria, že umelá inteligencia má potenciál zásadne zmeniť spôsob, akým používame smartfóny. Vďaka partnerstvu s Google Cloud sú odhodlaní stať sa lídrami v tejto oblasti a priniesť inovatívne funkcie AI širokej verejnosti.

Zdroj: TS

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár