Nový iPhone 16 by mal riešiť problém s foťákom

Nový iPhone 16 by mal riešiť problém s foťákom

Únik informácií o chystaných telefónoch od spoločnosti Apple neustáva. Najnovšie správy sa týkajú vylepšení fotoaparátov a dizajnu nového iPhone 16

Modely iPhone 16 Pro a Pro Max by mohli dostať nový typ povrchovej úpravy šošoviek fotoaparátov. Vďaka technológii ALD (atomic layer deposition) by sa mala zlepšiť kvalita snímok, hlavne pri fotení v protisvetle. Očakávať sa dá menej odleskov, lepšie zobrazenie rýchlo sa pohybujúcich objektov a celkovo vyššiu odolnosť šošoviek.


Prečítaj si tiež: Hráči Borderlands 3 pomohli vedcom skúmať ľudský mikrobióm v črevách


Okrem vylepšenia fotoaparátov prináša únik informácií aj zmienku o dizajne štandardných modelov iPhonu 16. Zatiaľ čo modely Pro a Pro Max si pravdepodobne zachovajú trojkameru v trojuholníkovom rozložení, iPhone 16 a 16 Plus sa vracajú k vertikálnemu usporiadaniu dvoch šošoviek z iPhonu 12. Táto zmena by mala okrem estetického vylepšenia priniesť aj funkčnú novinku v podobe nahrávania videa v 3D formáte.

Bližšie informácie o nových iPhonoch 16 zatiaľ nemáme, no s blížiacim sa dátumom uvedenia na trh (ktoré sa očakáva v septembri – září 2024) sa môžeme tešiť na ďalšie úniky a špekulácie. Už 10. júna – června 2024 by mala spoločnosť Apple predstaviť nový operačný systém iOS 18, s ktorým budú nové iPhony dodávané.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár