Heineken a HMD chystajú nudný hlúpy telefón. No vážne… Boring Phone!

Fínska spoločnosť HMD, známa výrobou telefónov Nokia, predstavila na barcelonskom veľtrhu MWC 2024 ďalší zo svojich netradičných počinov – telefón Boring Phone

Tento extrémne minimalistický telefón vznikol v spolupráci s pivovarníckou značkou Heineken a jeho hlavnou úlohou je umožniť používateľom „odpojiť sa“ od náročného online prostredia.

Boring Phone dokáže iba telefonovať a posielať SMS správy. Disponuje síce fotoaparátom, no ten má iba biednych 0.3 megapixelov. Telefón nemá prístup na internet a nemôžete si doň nainštalovať žiadne aplikácie, vrátane sociálnych sietí. Výdrž batérie je však pôsobivá – na jedno nabitie vydrží až týždeň v pohotovostnom režime a 20 hodín hovoru.

Boring Phone

Prísne minimalistický dizajn dopĺňa priehľadné puzdro a holografické nálepky, čím výrobca zrejme cieli na mladšiu generáciu. Aj keď svojím zameraním určite oveľa viac osloví staršiu až úplne najstaršiu generáciu.

Žiadne funkcie, len telefonovanie a SMSky. To je sen každého seniora, či nie?


Prečítaj si tiež: Hráči Borderlands 3 pomohli vedcom skúmať ľudský mikrobióm v črevách


Žiadna dotyková obrazovka, žiadne mapy, emaily, HD kamera… Ani počítanie kalórií! Boring Phone je krásne nudný…

Zatiaľ nie je jasné, kedy a či vôbec sa bude telefón predávať pre bežných používateľov. Spoločnosť HMD však plánuje v júni tohto roku uviesť na trh aplikáciu, ktorá „premení váš smartfón na nudný telefón“. Okrem toho sa môžete zaregistrovať medzi záujemcov o Boring Phone, ale čo vám táto registrácia prinesie, to úprimne netušíme…

Netušíme ani to, či v HMD vypili priveľa piva Heineken, keď dostali nápady na tento „dumbfón“ (existuje oipak smartfónu?). V každom prípade nie je prvý apríl a je celkom možné, že si aj takýto produkt nájde svojho používateľa. Tento rok to od HMD nie je jediná šialenosť, ešte je tu Barbie Flip Phone, ale o tom až nabudúce.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár