Cybertruck môže spôsobiť nehodu. Tesla zvoláva všetky

Tesla Cybertruck

Spoločnosť Tesla musí opraviť prakticky všetky doteraz vyrobené pickupy Cybertruck. Dôvodom je vážna chyba, ktorá spôsobiť nehodu

Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) informoval, že automobilka Tesla zvoláva všetkých 3878 kusov Cybertrucku, ktoré doteraz vyrobili.

Problém spočíva v mazive, ktoré sa pri montáži dostalo na spoj medzi plynovým pedálom a jeho podložkou. To spôsobilo, že podložka na pedáli nedrží pevne a môže sa vyšmyknúť nahor a zaseknúť sa o kryt v priestore pre nohy vodiča.


Prečítaj si tiež: Kingdom Come: Deliverance 2 – Návrat do stredovekého sveta


Tesla uviedla, že o prvom incidente s pedálom plynu informoval zákazník 31. marca (březen) a druhý nasledoval 3. apríla (duben). Spoločnosť následne vykonala testy a zistila, že príčinou je „nepovolená zmena mazacieho prostriedku (mydla)“ použitého pri montáži.

Už vyrobené automobily budú opravené a nové dostanú pedál, ktorému už nebude hroziť podobný problém.

Spoločnosť Tesla začala Cybertruck vyrábať koncom minulého roka a toto nie je jeho prvá zvolávačka. Už začiatkom roka musela automobilka Elona Muska aktualizovať softvér vo všetkých svojich vozidlách, pretože písmo výstražných svetiel bolo príliš malé.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár