Copilot AI bude vo Windows 11 všade

Microsoft Copilot

Spoločnosť Microsoft chystá výraznejšie rozšírenie a zvýraznenie funkcie pomocníka Copilot v operačnom systéme Windows 11 a prehliadači Edge

Zatiaľ ide o prvky v testovacej fáze, no očakáva sa ich postupné zavádzanie do finálnych verzií.

Jednou z noviniek bude pravdepodobne aj nová téma pre pracovnú plochu s farbami Copilota, ktorá by sa mala stať štandardnou pre počítače s procesorom Snapdragon X Elite. To vrátane očakávaných noviniek od Microsoftu – Surface Pro 10 a Surface Laptop 6.

V prehliadači Edge sa chystá rozšírená ponuka možností pri interakcii s textom. Po označení textu budete môcť využiť funkcie Copilota ako vysvetlenie, zhrnutie, rozšírenie textu o ďalšie informácie alebo priame položenie otázky v rámci četu s Copilotom.


Prečítaj si tiež:Lietajúca motorka už nie je sci-fi. Razor sa blíži


Zaujímavo znie aj integrácia umelej inteligencie do funkcie zväčšenia obrazu. Po priblížení obrázka by mala byť k dispozícii možnosť jeho vylepšenia pomocou umelej inteligencie (zatiaľ v skorom štádiu testovania).

Ďalšou novinkou je funkcia Circle to Copilot, ktorá umožňuje označiť predmet na webovej stránke kružnicou a následne položiť Copilotovi otázku práve k tomuto objektu.

Microsoft celkovo tlačí na zvyšovanie viditeľnosti Copilota, či už animáciou tlačidla na paneli úloh, alebo spomínanou témou pre pracovnú plochu. Očakáva sa, že väčšina z týchto testovaných zmien sa dostane do finálnych verzií systému Windows 11 a prehliadača Edge.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár