Samsung Galaxy S22 a S21 majú dostať funkcie Galaxy AI

Samsung Galaxy S22 a S21 majú dostať funkcie Galaxy AI

Spoločnosť Samsung sprístupní funkcie Galaxy AI s umelou inteligenciou, pôvodne určené len pre modely Galaxy S23 a S24, aj pre staršie smartfóny vrátane radov Galaxy S22 a možno aj S21

Samsung síce spočiatku tvrdil, že hardvér Galaxy S22 nie je dostatočne výkonný pre funkcie spojené s umelou inteligenciou, no najnovšie informácie naznačujú opak. V tlačovej správe o rozšírení podporovaných jazykov pre Galaxy AI spoločnosť Samsung uvádza, že aktualizácia bude dostupná pre „ďalšie zariadenia už čoskoro“.

Vzhľadom na to, že séria Galaxy A (A55 a A35) bola uvedená na trh až neskôr, pod pojmom ďalšie zariadenia sa zrejme myslí práve rad S22. Túto domnienku podporuje aj vyjadrenie riaditeľa divízie mobilných telefónov spoločnosti Samsung TM Roha, ktorý v marci tohto roku hovoril o prehodnocovaní dostupnosti funkcií Galaxy AI pre staršie modely.


Prečítaj si tiež: TEST: Samsung Galaxy S24 Ultra. S umelou inteligenciou prišla revolúcia


Presný dátum sprístupnenia funkcií Galaxy AI pre rad S22 zatiaľ nie je známy a v prípade Galaxy S21 ide viacmenej o domnienku založenú na leaku od zamestnanca spoločnosti, no podľa posledných informácií od Samsungu by malo ísť v prípade S22 iba o formalitu. Majitelia telefónov série S22 si medzičasom môžu stiahnuť bezpečnostnú aktualizáciu za apríl, ktorá je už dostupná pre modely Galaxy S24 a S23.

Modely minuloročného radu Galaxy S23 už aktuálne umelú inteligenciu majú. Pri Galaxy S21 je pravdepodobné, že Samsung obmedzí niektoré funkcie umelej inteligencie, ktoré by vyžadovali vyšší výkon a na starších čipoch by nemuseli bežať celkom spoľahlivo.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár