United Airlines využíva umelú inteligenciu

United Airlines využíva umelú inteligenciu

Letecká spoločnosť United Airlines nasadzuje umelú inteligenciu (AI) na zlepšenie prevádzky a skúseností cestujúcich

AI sa využíva v rôznych oblastiach, od četbotov pre zákazníkov až po automatické písanie oznámení o meškaní letov.

Jedným z príkladov využitia AI je systém, ktorý píše krátke správy o dôvodoch meškania letov. Tieto správy sa posielajú cestujúcim prostredníctvom aplikácie a SMS správ. Predtým písali tieto správy zamestnanci United Airlines, no vďaka AI sa tento proces urýchlil a zefektívnil.

AI sa tiež využíva v četovacích systémoch na webovej stránke United Airlines. Četbot pomáha zákazníkom s rôznymi otázkami a požiadavkami. V budúcnosti plánuje United Airlines rozšíriť možnosti četbota a zlepšiť jeho schopnosti.


Prečítaj si tiež: Klonovanie je nádej pre ohrozeného tchora čiernonohého


Letecká spoločnosť uvažuje aj o využití AI na generovanie krátkych briefingov pre pilotov pred vzletom. Tieto briefingy by informovali cestujúcich o trase letu a aktuálnych podmienkach.

Celkovo vzaté, United Airlines verí, že umelá inteligencia môže výrazne zlepšiť prevádzku a skúsenosti zákazníkov. AI pomáha automatizovať procesy, poskytovať cestujúcim rýchlejšie informácie a zefektívniť prácu zamestnancov.

Využíva sa AI aj na riadenie lietadla?

Čo sa týka riadenia lietadla, to je prísne regulované a štruktúrované, takže v tejto oblasti sa AI v blízkej budúcnosti nechystá implementovať.


Bude ťa zaujímať: Nové grafiky NVIDIA RTX 5000 možno prídu už čoskoro


Existuje však možnosť, že v budúcnosti sa umelá inteligencia bude využívať aj na podporu pilotov pri riadení lietadiel. To by však muselo prejsť prísnym schvaľovacím procesom a museli by sa zohľadniť všetky bezpečnostné aspekty.

V súčasnosti sa umelá inteligencia v United Airlines zameriava na zefektívňovanie prevádzky a zlepšovanie zážitku zákazníkov v oblastiach, ktoré nie sú priamo spojené s riadením lietadiel.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár