Tinder predstavuje novú funkciu „zdieľaj svoje rande“

Tinder predstavuje novú funkciu „zdieľaj svoje rande“

Známa zoznamka Tinder zavádza novú funkciu s názvom zdieľaj svoje rande, ktorá používateľom umožňuje informovať priateľov o plánovaných stretnutiach

Prostredníctvom linku môžu zdieľať meno svojho partnera z Tinderu, miesto a čas stretnutia a dokonca pridať aj krátku poznámku.

Linky s detailmi o rande sú platné 30 dní a ľudia ich môžu kedykoľvek upraviť. Príjemcovia linku nemusia mať účet na Tinderi, no vidia iba základné informácie o partnerovi ako meno, vek a fotky. Používatelia Tinderu s účtom môžu vidieť celý profil, ale nemôžu s danou osobou komunikovať.


Prečítaj si tiež: United Airlines využíva umelú inteligenciu


Tinder týmto reaguje na bežnú používateľskú praktiku, kedy ľudia zdieľajú svoje rande s priateľmi prostredníctvom snímok obrazovky. Zdieľaj svoje rande ponúka bezpečnejší a pohodlnejší spôsob zdieľania informácií. Funkcia by mala tiež pomôcť k lepšiemu pocitu bezpečia počas rande, keď o ňom vedia aj vaši blízki.

Spoločnosť Tinder uvádza, že inšpiráciou pre túto funkciu boli údaje naznačujúce, že až 51% slobodných ľudí do 30 rokov informuje svojich priateľov o detailoch svojich rande. Novinka sa v nasledujúcich mesiacoch spustí vo viacerých krajinách vrátane USA, Veľkej Británie, Kanady, Austrálie a viacerých európskych krajín.


Bude ťa zaujímať: Klonovanie je nádej pre ohrozeného tchora čiernonohého


Spustenie funkcie zdieľaj svoje rande prichádza v čase, keď zoznamovacie aplikácie zaznamenávajú pomalý rast. V USA napríklad počet stiahnutí v januári 2024 medziročne vzrástol len o 2,38%, zatiaľ čo v predchádzajúcom roku to bolo takmer 16%. V štvrtom kvartáli 2023 počet platiacich zákazníkov Tinderu klesol o 8% na 10 miliónov.

Napriek tomuto trendu Tinder verí, že funkcia zdieľaj svoje rande pomôže zlepšiť používateľský zážitok a prilákať nových používateľov.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár