Mafia 4 by mohla mať multiplayer a vráti nás ku Salieriovcom

Mafia 4 by mohla mať multiplayer a vráti nás ku Salieriovcom

Štvrtý diel kultovej série Mafia príde oveľa neskôr po treťom, no už teraz sa rysujú lákavé novinky. Únik informácií z pracovných ponúk štúdia Hangar 13 naznačuje, že Mafia 4 nás vezme na cestu do minulosti a zameria sa na vzostup mocnej rodiny Salieriovcov

Hráči sa tak namiesto amerického prostredia ocitnú na slnečnej Sicílii, kde sa príbeh bude odohrávať v turbulentnom období rokov 1890 až 1920. Atmosféra by mohla evokovať osudy mladého Vita Corleone z filmovej trilógie Krstný otec.

Okrem prepracovaného prostredia úniky odhaľujú aj možné herné prvky. Mafia 4 by okrem klasickej akcie mohla obsahovať mechaniky zakrádania sa a priniesť tak do série nový rozmer. Ďalším prekvapením by mohol byť multiplayer, s ktorým sa séria Mafia doteraz nestretla.


Prečítaj si tiež: VASA-1 je AI, čo z fotky vytvorí video s hovoriacim avatarom


Hoci Hangar 13 zatiaľ oficiálne nepotvrdil prítomnosť multiplayeru v Mafia 4, existuje hneď niekoľko indícií, ktoré túto možnosť naznačujú. V pracovných ponukách Hangar 13 pre Mafia 4 sa objavili zmienky o „skúsenostiach s multiplayerom“ a „dizajnom multiplayeru“. To naznačuje, že hra pre viac hráčov je súčasťou plánu vývoja hry. Multiplayerové tituly sú v posledných rokoch čoraz populárnejšie a ponúkajú vývojárom nové možnosti monetizácie a budovania komunity okolo hry. Mafia 4 by tak mohla ťažiť z tohto trendu a osloviť širšie publikum.

Nový diel série by mohol poskytnúť skvelé prostredie pre multiplayerové zážitky. Hráči by sa mohli vžiť do kože mafiánov, ktorí sa snažia presadiť sa v hierarchii zločineckého podsvetia, alebo by sa mohli spojiť a plniť rôzne misie a úlohy. Takže niečo na spôsob GTA multiplayeru, ale v inej dobe.


Bude ťa zaujímať: Tinder predstavuje novú funkciu „zdieľaj svoje rande“


Samozrejme, prítomnosť multiplayeru v Mafia 4 nie je istá. Oficiálne informácie od Hangar 13 sa očakávajú v najbližších mesiacoch a rokoch. Áno, rokoch, očakáva sa, že to nová hra nepríde skôr ako v roku 2027 či 2028.

Napriek tomu uniknuté informácie už teraz naznačujú, že multiplayer by mohol byť reálnou súčasťou štvrtého dielu tejto kultovej série. Možno týmto spôsobom tvorcovia zisťujú, aké budú reakcie hernej komunity na túto klebetu a podľa toho sa zariadia. Páčil by sa vám multiplayer v Mafii 4?

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár