Hry Fallout zažívajú renesanciu vďaka novému seriálu

Hry Fallout zažívajú renesanciu vďaka novému seriálu

Po uvedení nového seriálu na Prime Video zaznamenali hry Fallout 4 a Fallout 76 rekordné počty hráčov. Fallout 4 sa dokonca stal na chvíľu najpredávanejšou hrou v Európe

Pre nových fanúšikov, ktorých nadchol seriál, to však znamená aj sklamanie. Vývoj nového Fallout titulu je totiž v nedohľadne. Bethesda najprv dokončí The Elder Scrolls 6 a až potom sa pustí do ďalšieho Falloutu. To znamená, že skôr ako sa dočkáme novej hry, uvidíme minimálne dve ďalšie série seriálu. Druhá séria je pritom už oficiálne potvrdená.

Aj keď si fanúšikovia môžu zatiaľ zahrať staršie tituly, pre nováčikov alebo tých, ktorí si už hry Fallout 4 a 76 prešli, to nemusí stačiť. A práve v tomto momente vidia mnohí analytici premeškanú príležitosť. Prečo sa v posledných štyroch rokoch, odkedy sa začalo pracovať na seriáli, nerozhodlo o vývoji nového Falloutu alebo aspoň remaku starších hier? Ťažko povedať.


Prečítaj si tiež: Mafia 4 by mohla mať multiplayer a vráti nás ku Salieriovcom


Jedinou novinkou, na ktorú sa hráči môžu tešiť v najbližšom čase, je aktualizácia pre Fallout 4 na next-gen konzoly a PC. Na strane komunity síce vznikajú zaujímavé mody, ako napríklad Fallout: London, no to nestačí na udržanie záujmu všetkých hráčov, hlavne tých nových.

Zdá sa, že divízia Xbox v Microsofte, ktorý teraz vlastní štúdio Bethesda, zaspala dobu a nevyužila úplný potenciál obnoveného záujmu o sériu Fallout. Alebo prosto nepočítali s takým úspechom.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár