Meta otvára svoju VR platformu Horizon pre Asus a Lenovo

Meta otvára svoju VR platformu Horizon pre Asus a Lenovo

Spoločnosť Meta oznámila zásadnú zmenu pre virtuálnu realitu. Otvára svoj VR operačný systém Horizon OS pre externých vývojárov a výrobcov hardvéru

Cieľom je priniesť používateľom viac možností a širšiu ponuku VR zariadení a hier.

Prvými partnermi Mety sa stali spoločnosti Asus a Lenovo. Asus ROG pracuje na výkonnom hernom headsete, zatiaľ čo Lenovo chystá tri rôzne modely – jeden pre prácu, druhý na vzdelávanie a tretí na zábavu.

Meta tiež mení názvy svojich produktov a služieb súvisiacich s VR. Operačný systém sa bude volať Horizon OS, obchod s aplikáciami Horizon Store a mobilná aplikácia Horizon. Vývojárom ponúka Meta nástroje na prenos ich aplikácií do nového prostredia alebo vývoj nových produktov pre Horizon OS.


Prečítaj si tiež: V USA chcú zakázať TikTok


Firma chce vybudovať ekosystém Horizon, kde budú môcť používatelia využívať rovnaké avatary a zoznamy priateľov naprieč rôznymi zariadeniami a virtuálnymi priestormi.

Šéf spoločnosti Meta Mark Zuckerberg v nedávnom videu na Instagrame zdôraznil, že Horizon OS nebude uzavretá platforma ako napríklad iOS, ale otvorené prostredie pre vývojárov.

Výsledné produkty nových partnerov Mety sa na trh dostanú zrejme až o niekoľko rokov. Firma zatiaľ odstraňuje bariéry pre externých vývojárov a umožňuje im zverejňovať aplikácie v obchode Horizon Store, pokiaľ spĺňajú základné technické a obsahové požiadavky.


Bude ťa zaujímať: Hry Fallout zažívajú renesanciu vďaka novému seriálu


Zatiaľ nie je jasné, či sa k platforme Horizon pridajú aj ďalšie technologické spoločnosti. Meta dúfa, že v obchode Horizon Store bude v budúcnosti možné nájsť aplikácie zo Steamu, Xbox Cloud Gamingu a dokonca aj z obchodu Google Play.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár