Zaklínač na Netflixe oficiálne končí piatou sériou

Zaklínač na Netflixe oficiálne končí piatou sériou

Fanúšikovia seriálu Zaklínač na Netflixe majú zmiešané pocity. Po oznámení, že Henry Cavill nebude pokračovať v hlavnej úlohe Geralta z Rivie a nahradí ho Liam Hemsworth, prišla ďalšia novinka. Seriál sa skončí po piatej sezóne

Štvrtá a piata séria sa budú natáčať súbežne. Oznámili to tvorcovia seriálu videom zo spoločného čítania scenára novej sezóny.

„Je to oficiálne, štvrtá séria Zaklínača sa natáča. Ale to nie je všetko, už teraz plánujeme aj piatu sériu, ktorá bude zároveň záverečnou a dôstojným ukončením tohto epického príbehu. Stretneme sa na Kontinente,“ znie v titulkoch videa.

Fanúšikovia na správu o preobsadení reagovali rôzne. Niektorí neveria, že seriál bude úspešný aj bez Cavilla, iní tvrdia, že sledovanosť klesla už v minulej sezóne.


Prečítaj si tiež: Expert z NASA tvrdí, že vyvinul pohon pre vesmírne lode bez paliva


Cavill pri svojom odchode prejavil profesionalitu a vyjadril sa o Hemsworthovi pochvalne. Liam Hemsworth sa tiež vyjadril o nadšení z novej úlohy a teší sa na stvárnenie Geralta.

Vľavo Henry Cavill, vpravo Liam Hemsworth

Cavill neskôr pre filipínske médium Philippine Star prezradil, že jedným z dôvodov jeho odchodu boli nezhody s tvorcami seriálu. Podľa neho sa nevedeli zhodnúť na rovnováhe medzi ich víziou a jeho láskou ku knižnej predlohe.


Zaujímavé: V USA chcú zakázať TikTok


Henry sa nikdy netajil tým, že je pre neho značka Zaklínač veľkou srdcovkou a jeho kolegyňa Freya Allan o ňom vyhlásila, že je čosi ako chodiaca encyklopédia značky. Je preto pochopiteľné, že mu vadilo, ak sa tvorcovia nedržali knižnej predlohy od Sapkowskeho.

Reakcie zo strany fanúšikov sú už teraz zmiešané a mnohí vyjadrili prekvapenie, že seriál neskončil už odchodom Henryho Cavilla, ale končí „až“ piatou sériou.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár