Windows 11 bude mať reklamy aj v ponuke Štart

Windows 11 bude mať reklamy aj v ponuke Štart

Spoločnosť Microsoft vydala voliteľnú aktualizáciu pre Windows 11 (verzie 23H2 a 22H2), ktorá okrem iného prináša aj reklamy do ponuky Štart. Táto novinka sa nestretla s nadšením u mnohých používateľov

Dobrou správou je, že zobrazovanie reklamy môžete deaktivovať v nastaveniach. Prejdite do Nastavenia > Personalizácia > Štart a vypnite prepínač pri možnosti „Zobraziť odporúčania pre tipy, propagácie aplikácií a ďalšie“.

Okrem reklamy prináša aktualizácia aj odporúčania aplikácií v ponuke Štart, vrátane propagovaných aplikácií, ktoré sú v podstate ďalšou formou reklamy. Aktualizácia tiež vylepšuje ikonu panela úloh a ponúka viac možností správy widgetov na zamknutej obrazovke.


Prečítaj si tiež: Zaklínač na Netflixe oficiálne končí piatou sériou


Umiestňovanie reklamy do kľúčových častí systému, ako je ponuka Štart a nastavenia, pôsobí rušivo a vyvoláva otázky o stratégii Microsoftu. Používatelia majú obavy, že sa Windows 11 stáva ďalším miestom plným reklamy, ktorej sa nedá uniknúť.

Hoci nejde o žiadanú novinku, faktom je, že reklamy sa dajú vypnúť. Microsoft však čelí kritike za samotné zavedenie tohto prvku do operačného systému. Vzhľadom na cenu samotného operačného systému vyvstáva otázka, prečo Microsoftu nestačí, že mu jeho zákazníci zaplatia nemalé sumy za samotný OS.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár