Apple Vision Pro nie je taký hit ako sa zdalo

Apple Vision Pro nie je taký hit ako sa zdalo

Apple Vision Pro, ambiciózny headset pre virtuálnu a rozšírenú realitu od spoločnosti Apple, zrejme nenapĺňa očakávania

Analytik spoločnosti Ming-Chi Kuo uvádza, že Apple výrazne znížilo plánovanú výrobu headsetu kvôli neočakávane nízkemu dopytu.

Pôvodne sa predpokladalo, že Apple do konca roka vyrobí 700 000 až 800 000 kusov Vision Pro. Podľa aktuálnych informácií však spoločnosť znížila výrobu na 400 000 až 450 000 kusov. Analytik Ming-Chi Kuo ďalej špekuluje, že slabý dopyt v USA môže byť dôvodom, prečo Apple pred uvedením na trhy mimo USA obmedzuje výrobu.


Prečítaj si tiež: Windows 11 bude mať reklamy aj v ponuke Štart


Slabý štart Vision Pro môže mať vplyv aj na jeho ďalší vývoj. Analytik Ming-Chi Kuo predpovedá pokles predajov v nasledujúcom roku a naznačuje, že plánovaný uvedenie lacnejšieho modelu v roku 2025 už nemusí byť aktuálne.

Pre firmu sú tieto správy mimoriadne negatívne, keďže prichádzajú v čase, kedy jej prudko klesajú predaje iPhonov na čínskom trhu. Tamojší výrobcovia ako Huawei, Honor a Xiaomi, ale aj kórejský Samsung sa čoraz viac presadzujú a vytláčajú Apple z prémiovej kategórie predajcov smartfónov.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár