Thermonator je robotický pes s plameňometom. No nie je roztomilý?

Thermonator je robotický pes s plameňometom. No nie je roztomilý?

Spoločnosť Throwflame v USA predáva prvého robotického psa Thermonator s plameňometom. Aportovať pravdepodobne nevie

Tento štvornohý robot dokáže strieľať plamene až do vzdialenosti 9 metrov a ovláda sa pomocou diaľkového ovládača s pohľadom prvej osoby.

Thermonator, ako sa robot volá, je vybavený technológiou LiDAR, ktorá mu umožňuje navigáciu a vyhýbanie sa prekážkam. LiDAR využíva lasery na meranie vzdialenosti a vytváranie máp okolia. Výdrž batérie je údajne jedna hodina.


Prečítaj si tiež: Podvody na Facebooku si zaslúžia prísnejšie tresty. Japonsko chce predvolať M. Zuckerberga


Plameňomet ARC, ktorým je Thermonator vybavený, je napájaný elektrinou a dá sa upevniť rôznymi spôsobmi. Spoločnosť Throwflame uvádza, že okrem „zábavy“ má robot aj praktické využitie v poľnohospodárstve, pri odstraňovaní ľadu a snehu, či pri hasení lesných požiarov.

Napriek tomu, že spoločnosť ponúka psa Thermonator na komerčný predaj, jeho využitie v armáde sa v budúcnosti nevylučuje. Rozvoj dronov a robotických psov v armádnych operáciách je čoraz rýchlejší a Thermonator by so svojou odolnosťou a palebnou silou mohol byť v boji dobrou posilou.

Pokiaľ uvažujete nad jeho kúpou, pripravte si kvalitnú ohňovzdornú búdu a 9420 dolárov (asi 8 800 € alebo 220 000 Kč).

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár