Aktualizácia Fallout 4 má 14 GB a problémy

Aktualizácia Fallout 4 má 14 GB a problémy s modmi

Aktualizácia Fallout 4 prichádza po dvoch rokoch, no pre PC hráčov nie je žiadnou výhrou. Ako sa predpokladalo, vyskytli sa problémy s kompatibilitou s modmi, no k tomu sa pridalo viacero ďalších nedostatkov

Ako informuje portál PC Gamer aktualizácia s veľkosťou okolo 14,4 GB spôsobuje problémy pri načítavaní uložených hier s modmi a neumožňuje používanie iných modov ako tých z Creation Clubu, čo zahŕňa aj populárny Fallout 4 Script Extender. Z hľadiska grafiky prináša aktualizácia minimálne alebo žiadne zlepšenia.

Hoci patch obsahuje menšie opravy chýb a nový obsah z Creation Clubu, rozsah problémov, ktoré prináša, sa tým podľa hráčov ospravedlniť nedá. Next-gen aktualizácia Fallout 4 sa zdá byť zameraná hlavne na konzoly, kde ponúka lepšiu podporu pre PS5 a Xbox Series S/X. PC hráči tak z neho majú minimálny úžitok a musia znášať jeho nedostatky.


Prečítaj si tiež: Apple Vision Pro nie je taký hit ako sa zdalo


Pozitívom je oprava dlhotrvajúcej chyby v systéme budovania osád, s ktorou mali problémy aj tvorcovia modov. Aktualizácia tiež obsahuje nové bezplatné úlohy a výstroj z Creation Clubu, vrátane úlohy s tematikou Enclave a súvisiacich zbraní a brnenia.

Modderská komunita sa pravdepodobne v nasledujúcich týždňoch pokúsi opraviť svoje mody, no pre hráčov, ktorí využívajú staršie, už neaktualizované mody, môže byť riešením odloženie automatických aktualizácií na Steame a spúšťanie hry cez alternatívny launcher.


Bude ťa zaujímať: Thermonator je robotický pes s plameňometom. No nie je roztomilý?


Na druhej strane hráči, ktorí hru hrajú bez úprav by nemali zaznamenať väčšie problémy. Až na tých s ultrawide monitormi, pretože rozhranie je opäť zvláštne natiahnuté a bude potrebné použiť rovnaké úpravy ako predtým.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár