Apple zintenzívňuje rokovania s OpenAI o umelej inteligencii v iPhone

Apple zintenzívňuje rokovania s OpenAI o umelej inteligencii v iPhone

Spoločnosť Apple obnovila rokovania s OpenAI o tom, že by ich technológia mohla poháňať novú generáciu funkcií pre iPhone. Tie by mali prísť s aktualizáciou iOS 18 ešte tento rok

Podľa anonymných zdrojov sa obe spoločnosti bavia o podmienkach možnej dohody a o tom, ako by sa funkcie OpenAI integrovali do iOS 18. Toto obnovenie dialógu nadväzuje na skoršie rokovania z tohto roku, ktoré však nepriniesli hmatateľné výsledky. Apple okrem OpenAI vedie rokovania aj s Google o licencovaní ich četbota Gemini.

Zatiaľ nie je jasné, s kým sa Apple nakoniec dohodne, a je možné, že sa rozhodne pre spoluprácu s oboma spoločnosťami, alebo s iným dodávateľom. Apple už vyvíja vlastné funkcie umelej inteligencie založené na internom jazykovom modeli, ale hľadá aj partnera pre pokročilejšieho četbota, podobného nástroju ChatGPT od OpenAI.


Prečítaj si tiež: Phoenix je robot, čo sa rýchlo učí a konkuruje Muskovmu Optimovi


Nová aktualizácia iOS 18 by mala priniesť viacero funkcií s využitím umelej inteligencie. Apple sa pri vývoji zameriava na bezproblémovú integráciu do svojich zariadení a kladie dôraz na ochranu súkromia.

Tim Cook, generálny riaditeľ Apple, minulý rok vyhlásil, že osobne používa ChatGPT od OpenAI, ale poukázal na mnoho problémov, ktoré je pdoľa neho potrebné riešiť. Sľúbil, že nové funkcie umelej inteligencie na platformách Apple budú zavádzané po dôkladnom zvažovaní.


Tiež zaujímavé: Apple Vision Pro nie je taký hit ako sa zdalo


Spolupráca s externými partnermi by mohla Apple urýchliť vývoj četbotov a zároveň znížiť riziká. Takýto postup by mohol okrem toho aj znížiť zodpovednosť Apple za prípadné problémy.

Firma Tima Cooka predstaví novinky v oblasti umelej inteligencie na konferencii WWDC, ktorá sa bude konať od 10. do 14. júna (červen) 2024.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár