Umelá inteligencia od Google vyučuje angličtinu

Google testuje novú funkciu s názvom Speaking practice (precvičovanie konverzácie), ktorá je zatiaľ dostupná len pre vybraných používateľov v šiestich krajinách

Cieľom novej funkcie je pomôcť záujemcom zlepšiť si hovorovú angličtinu pomocou interaktivity a umelej inteligencie.

Speaking practice nadväzuje na podobnú funkciu, ktorá umožňovala precvičovanie výslovnosti jednotlivých viet a získanie spätnej väzby na gramatiku a zrozumiteľnosť. Novinka však prináša rozhovorovú interakciu, kedy používateľ reaguje na otázky umelej inteligencie.


Prečítaj si tiež: Meta zarába čoraz viac, ale na VR stráca miliardy


Funkcia kladie používateľovi otázky z bežného života a očakáva odpoveď s použitím konkrétnych slov. Cieľom je naučiť sa nielen rozumieť rôznym slovám, ale aj ich správne používať v kontexte konverzácie.

Umelá inteligencia od Google vás naučí po anglicky

 

Speaking practice by mohla byť pre Google vstupenkou na trh s aplikáciami na výučbu jazykov, akým dominujú Duolingo či Babbel. Firma už totiž v minulosti experimentovala s podobnými nástrojmi, napríklad v roku 2019 spustila funkciu na precvičovanie správnej výslovnosti slov.


Zaujímavé: Vyšetrovanie Tesla Autopilot sa skončilo, druhé začína


V súčasnosti je funkcia v testovacej fáze a dostupná len pre vybraných používateľov v šiestich krajinách: Argentína, Kolumbia, India, Indonézia, Mexiko a Venezuela.

O dostupnosti na Slovensku a v Čechách zatiaľ nie sú žiadne oficiálne informácie.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár