Bude Manor Lords ďalší Zaklínač alebo Cyberpunk?

Poľská herná scéna ožíva vďaka stredovekej strategii Manor Lords

Poľské herné štúdio Tiny Video Studio dosiahlo hneď po vydaní hry Manor Lords pozoruhodný úspech

Stredoveká strategická hra v priebehu víkendu predala viac ako milión kópií a stala sa tak lídrom predaja na platforme Steam.

V tom najrušenejšom momente hralo Manor Lords naraz až 170 000 hráčov. Tento úspech prichádza v čase, kedy poľská herná scéna čelí stagnácii a slabému prijatiu nových titulov. Manor Lords tak vdýchol nový život tomuto odvetviu a ukázal, že v Poľsku sa stále skrýva veľký herný potenciál.


Prečítaj si tiež: Aktualizácia Fallout 4 má 14 GB a problémy


Hru vytvorilo malé nezávislé štúdio s názvom Tiny Video Studio na čele s Grzegorzom Styczeňom. Ide o stredovekú strategickú hru zameranú na budovanie miest. Hráči v nej musia riadiť zdroje, budovať infraštruktúru a viesť armádu k víťazstvu.

Úspech titulu od Tiny Video Studio je pozitívnym signálom pre budúcnosť poľského herného priemyslu. Krajina má silnú tradíciu vývoja hier a disponuje talentovanými tvorcami. Vďaka tomuto úspechu sa dá očakávať, že v Poľsku vznikne v najbližších rokoch viac kvalitných a úspešných herných titulov.

Bude Manor Lords ďalší Zaklínač 3 či Cyberpunk 2077, aj keď nemá v názve číslo? To ukáže už najbližších niekoľko mesiacov.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár