Český Gray Zone Warfare útočí na Steam: predaje stúpajú, recenzie sú zmiešané

Český Gray Zone Warfare útočí na Steam: predaje stúpajú, recenzie sú zmiešané

Novinka Gray Zone Warfare od brnenských vývojárov Madfinger Games zaznamenala úspešný štart na Steame

Realistická vojenská strieľačka sa rýchlo stala jednou z najpredávanejších hier platformy a prilákala obrovský počet hráčov.

Titul sa v predbežnom prístupe vyšplhal na prvú priečku v predajnosti a to dokonca hneď dvakrát – so štandardnou edíciou a bonusovým Supporter Edition balíčkom. Aktuálne ho súbežne hrá cez 44 000 hráčov, pričom toto číslo neustále rastie. Gray Zone okupuje aj tretie miesto najsledovanejších hier na Twitchi.


Zaujímavé: Microsoft chce rýchlo vytvoriť nový Fallout


Bohužiaľ, hráči zatiaľ nie sú príliš nadšení. Na Steame dominovali negatívne recenzie, sťažujúce sa na slabú technickú optimalizáciu. Mnohí hráči, aj s výkonnými počítačmi, hlásia problémy s plynulosťou. Hra je teda podľa nich dobrá, ale v aktuálnom štádiu potrebuje ešte technicky dotiahnuť a vychytať muchy.

Vývojári z Madfinger Games už stihli zareagovať a ohlásili rýchly patch, ktorý by mal riešiť problémy s anti-cheatom a narušenými dátami. Situácia so stabilitou a optimalizáciou hry sa v najbližších dňoch určite ešte vyvinie.

Zaujímavé fakty:

  • Gray Zone Warfare je prvou z mnohých extrakčných strieľačiek, ktoré sľubujú vylepšiť herné mechaniky populárnej hry Escape from Tarkov.
  • Hra beží na Unreal Engine 5 a kladie vysoké nároky na hardvér.
  • Okrem technických problémov sa objavujú aj sťažnosti na nerealistickú umelú inteligenciu.
  • Napriek kritike sa Gray Zone Warfare teší veľkej popularite a jej popularita s najväčšou pravdepodobnosťou v najbližších dňoch porastie.
Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár