Smartfóny s čipom Snapdragon 8 Gen 4 prídu čoskoro

Smartfóny s čipom Snapdragon 8 Gen 4 prídu skôr

Spoločnosť Qualcomm odhalí svoj nový mobilný čipset Snapdragon 8 Gen 4 už v októbri

Zaujímavejšie však je, ktoré smartfóny budú ako prvé vybavené touto horúcou novinkou. Podľa uniknutých informácií prevezme prvenstvo čínska spoločnosť Xiaomi.

Xiaomi údajne použije Snapdragon 8 Gen 4, ktorý dokáže zájsť až na 4 GHz, v nadchádzajúcom rade smartfónov Xiaomi 15. Spoločnosť má v obľube prvenstvá a keďže pri aktuálnej generácii čipsetov ako prvá nasadila Snapdragon 8 Gen 3 do vlajkových lodí Xiaomi 14, očakáva sa rovnaký scenár aj teraz.


Mrkni sa aj na toto:Amazon Prime rozdáva hry zadarmo: Fallout 3, Tomb Raider a ďalšie


Čínska premiéra série Xiaomi 15 pravdepodobne pripadne hneď po oficiálnom predstavení čipu od Qualcommu. Podľa Xiaomi tradície však dostupnosť v ďalších regiónoch bude nasledovať s výraznejším odstupom a USA sa tohto radu zrejme vôbec nedočká.

Smartfóny s čipom Snapdragon 8 Gen 4 prídu skôr
Snapdragon 8 Gen 4 má 8 jadier, frekvenciu do 4 GHz a je vyrobený 3nm technológiou

Xiaomi nezostane dlho osamotené. Qualcomm sľúbil právo na rýchlu implementáciu nových čipov vo svojich modeloch aj OnePlus a IQOO. Logickými kandidátmi sú OnePlus 13 a IQOO 13.


Túto recenziu máš prečítanú? TEST: Samsung Galaxy S24 Ultra. S umelou inteligenciou prišla revolúcia


Americkí zákazníci sa môžu tešiť na použitie vlajkového čipu v novej sérii Samsung Galaxy S25. Ako už býva zvykom, pôjde o špeciálne upravenú verziu s názvom Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár