Hráči po celom svete zasypávajú Helldivers 2 negatívnymi recenziami

Hráči po celom svete zasypávajú Helldivers 2 negatívnymi recenziami

Hráči po celom svete spustili vlnu negatívnych hodnotení titulu Helldivers 2 po tom, čo spoločnosť Sony oznámila, že hranie na PC už bude vyžadovať povinné konto PlayStation Network (PSN)

Vývojári zo štúdia Arrowhead sú však na strane svojej komunity okolo hry, ktorá aj v našej recenzii dostala najvyššie možné pozitívne hodnotenie.

Manažér komunity Helldivers 2 odkázal, že diskusie so Sony prebiehajú a hľadajú sa lepšie možnosti. Zdôraznil, že štúdio nemá záujem vylúčiť z hry používateľov z regiónov, kde PSN nie je podporované.


Prečítaj si našu recenziu: Herný TEST: Helldivers 2 alebo ako sme sa potápali do pekla


Pre vývojárov je obzvlášť frustrujúce, že oznámenie o povinnom prepojení prišlo priamo od Sony, čo neumožnilo štúdiu situáciu s hráčmi dostatočne odkomunikovať. Sony sa zrejme snažilo dostať PC hráčov do svojho ekosystému, no podcenilo ich reakciu.

Kontroverzný krok zo strany Sony by mohol nenávratne poškodiť reputáciu hry Helldivers 2 a podkopať tak jej úspech. Ostáva sledovať, či negatívny ohlas zo strany hráčov prinúti Sony k ústupkom.

Podobne negatívny prístup k hráčskej komunite možno vidieť aj v prípade Bethesdy a aktualizácie Fallout 4, ktorá zlyhala na tom, že okrem drobných vylepšení grafiky priniesla hlavne technické problémy a chyby.

Aktualizácia 6.5.2024: Spoločnosť Sony napokon ustúpila a povinnosť konta PSN zrušila.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár