Bitcoin sa správa ako tradičné investície vďaka ETF fondom

Bitcoin sa správa ako tradičné investície vďaka ETF fondom

Bitcoin sa správa pomerne štandardne, keď prechádza volatilným obdobím ovplyvneným rastúcim vplyvom ETF fondov

Ceny kryptomeny sa minulý týždeň prepadli, ale v piatok sa zotavili po správe o slabšom raste zamestnanosti v USA, ktorá znovuzrodila očakávania znižovania úrokových sadzieb

Podľa analytikov sa bitcoin vďaka ETF fondom správa podobne ako tradičné investície. Tieto fondy sprístupnili bitcoin investorom z Wall Streetu, čím sa prepojila jeho cena s cenami akcií a iných rizikových aktív.

Volatilita Bitcoinu v uplynulom týždni ukázala, že aj napriek rastúcemu záujmu existujú riziká spojené s makroekonomickým prostredím. Zatiaľ čo bitcoin v piatok vzrástol o 7% na 62 937 USD, v pondelok klesol na 56 527 USD, čo bola jeho najnižšia úroveň za dva mesiace.


Nech ti neunikne: Hráči po celom svete zasypávajú Helldivers 2 negatívnymi recenziami


Investori z ETF fondov v stredu stiahli 564 miliónov USD, čo je najväčší odliv od ich januárového spustenia. Rastúce očakávania trvalého rastu úrokových sadzieb ovplyvnili aj akciové trhy.

Budúcnosť bitcoinu bude závisieť od vývoja makroekonomiky a od toho, ako investori vnímajú riziká spojené s kryptomenou.

Upozornenie: Článok nie je investičným odporúčaním. Ak investujete do bitcoinu či inej kryptomeny, buďte pripravení na vysokú volatilitu a možné finančné straty. Keď za mnou prídete, že ste investovali a stratili peniaze na základe môjho článku, pravdepodobne sa iba zasmejem 🙂

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár