Elektromobily Lucid idú dolu vodou. Sú vo veľkej strate

Elektromobily Lucid idú dolu vodou. Sú vo veľkej strate

Spoločnosť Lucid Group Inc. oznámila, že v prvom kvartáli roka 2024 vykázala stratu, ktorá bola horšia, než sa očakávalo

Strata bola 30 centov na akciu, zatiaľ čo analytici predpovedali stratu 25 centov na akciu. Výnosy 173 miliónov dolárov však prekonali očakávania.

Výsledky odrážajú ťažkosti, ktorým Lucid čelí v snahe zvrátiť pokles akcií a prekonať výrobné prekážky v čase slabnúceho dopytu spotrebiteľov po elektromobiloch. Spoločnosť nedávno získala od svojho najväčšieho investora, pobočky Saudskoarabského verejného investičného fondu, veľmi potrebnú injekciu hotovosti vo výške 1 miliardy dolárov.


Toto máš už prečítané? Tesla Model Y má väčší dojazd, než sa zdá. Musk ho sprístupní za poplatok


Spoločnosť Lucid stále očakáva, že v tomto roku vyrobí 9 000 vozidiel, čím by potvrdila skoršiu prognózu. Výrobca už skôr oznámil, že v minulom kvartáli vyrobil 1 728 vozidiel a dodal 1 967. Akcie spoločnosti po riadnom obchodovaní v New Yorku klesli o 4,9 %.

Napriek slabším výsledkom v prvom kvartáli Lucid stále verí vo svoj dlhodobý rastový potenciál. Spoločnosť má silnú produktovú ponuku s modelom Air, ktorý získal ocenenie Auto roka 2022 od Motor Trend. Lucid má tiež v pláne v budúcnosti uviesť na trh ďalšie modely, vrátane SUV Gravity.

Spoločnosť má silnú podporu investorov a nedávna injekcia hotovosti jej poskytne potrebné zdroje na financovanie svojich rastových ambícií.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár