Chystá sa Far Cry 7. Čo môžeme očakávať?

Far Cry 7

Hoci aktuálne panuje okolo Far Cry 7 informačné ticho, z útržkov dostupných správ a online špekulácií sa dá aspoň čiastočne odhadnúť, čo by nás mohlo čakať

Franšíza Far Cry od Ubisoft patrí medzi najobľúbenejšie akčné FPS série s otvorenýcm svetom. Podľa neoficiálnych informácií je vývoj titulu Far Cry 7 v plnom prúde. Úlohy režiséra sa ujal Drew Holmes, bývalý hlavný scenárista Far Cry 5.

Hra bude údajne postavená na Snowdrop engine, ktorý poháňa napríklad The Division alebo Avatar: Frontiers of Pandora. Hlavným cieľom v príbehu bude záchrana unesených členov rodiny hráča pred zlovestnou skupinou Sons of Truth, a to na všetko budete mať len obmedzených 72 hodín hracieho času (čo by malo byť ako 24 hodín reálneho času).


Zaujímavé: Špekulácia: Nvidia RTX 5090 – Čo zatiaľ vieme


Poradí, v ktorom zachránite rodinu, môže mať vplyv na vývoj príbehu, a niektorí unesení členovia môžu dokonca zahynúť. Zaujímavým prvkom by mala byť nová mechanika vypočúvania nepriateľov, ktorá poskytne hráčovi dôležité informácie.

Far Cry 5 03

Hoci sa Ubisoft k týmto informáciám oficiálne nevyjadril, dlhšia pauza medzi jednotlivými dielmi naznačuje, že vydanie Far Cry 7 sa môže posunúť až na rok 2025. Doteraz najdlhšia prestávka medzi hlavnými hrami trvala tri roky.


Mrkni sa aj na toto: Tesla Model Y má väčší dojazd, než sa zdá. Musk ho sprístupní za poplatok


Navyše, v novembri 2023 Ubisoft oznámil, že Far Cry 6 už nebude dostávať žiadne aktualizácie. To by mohlo naznačovať, že produkcia Far Cry 7 sa blíži ku koncu, avšak aj toto tvrdenie je zatiaľ len špekuláciou.

Treba podotknúť, že všetky informácie ohľadom Far Cry 7 prezentované v tomto článku sú založené na dostupných únikoch a nemusia zodpovedať realite. Oficiálne informácie od Ubisoftu o hre zatiaľ nie sú k dispozícii.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár