90. roky ožívajú v Riki Ivo Ninja Musicput 2024

90. roky ožívajú v Riki Ivo Ninja Musicput 2024

Spomínate si ešte na herný časopis Riki a osobnosti ako samotný Riki Pintér, Ivo Ninja či Luboš of Mirsoft? Pohrabal som sa vo svojom archíve a vytiahol na svetlo sveta skladby z rubriky Musicput, ktorá vtedy bežala na Riki CD

Názvy skladieb sa mi, žiaľ, nezachovali. Sú tam iba útržky v názvoch MP3 súborov, takže ospravedlňte zníženú kvalitu názvov 🙂

O čo ide?

Šlo o pôvodnú hudobnú tvorbu čitateľov časopisu Riki Multimedia Magazine – Časopisu novej generácie (taký bol podtitul).

Čitatelia posielali šéfredaktorovi Ivovi Ninjovi svoje výtvory na disketách (možno neskôr aj CD) a on následne vyberal skladby, ktoré sa hodili ako zvuková stopa Riki CD. Na ňom boli hlavne demá hier, ale Ivo obsah oživoval aj o rôzny iný obsah z internetu.

Takto vyzerali Riki CD

Hudba sa vtedy robila prímárne v Trackeroch ako bol Impulse Tracker či Fast Tracker. Ak si spomeniete na ďalšie, doplňte ma v komoentároch.

To, čo tu vidíte, je môj vlastný výber. Skladieb bolo, pochopiteľne oveľa viac, ale mne sa zachovali tieto. Dodnes si ich púšťam v aute, keď fičím po diaľnici.

Pokiaľ by sa našli pôvodní autori, ozvite sa, budem rád. Doplníme názvy, alebo aj niečo viac.

CRYSTAL

2

CPP98


BI-SUNSH

BI-HOLID

BI-FANTA


10

9

Track-No05


Track-No04

Track-No03

Track-No02


Track-No01

TMF_RAVE

T_TRF


T_SP

T_PLANET

T_MW


T_LIDA

S-TLI

RAVE2

FUTSNG

Dajte vedieť v komentároch, či už pod článkom alebo na Facebooku, či sa vám výber páčil a ak máte zachované vlastné skladby, môžeme spraviť pokračovanie Musicput 2024 #2 😉


Niečo pre nostalgikov: Mortal Kombat 11 Ultimate Edition – megarecenzia Ivo Ninja Edition


Prípadne, ak máte nejakú vlastnú aktuálnu či staršiu tvorbu, ktorú by ste chceli zverejniť, ozvite sa na redakcia@techguru.sk. Ivo Ninja je súčasťou aj našej redakcie, takže sa na vaše výtvory môže pozrieť ako za starých čias.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár